AcasăPoliticaIohannis spune că România stă ”extraordinar de bine” când vine vorba de...

Iohannis spune că România stă ”extraordinar de bine” când vine vorba de campania de vaccinare – VIDEO

Iohannis spune că România stă ”extraordinar de bine” când vine vorba de campania de vaccinare - VIDEO

După ce a mers ”în inspecție” la încă un centru de vaccinare împotriva COVID-19, de această dată la Constanța, președintele s-a arătat cât se poate de mulțumit de cum arată lucrurile când vine vorba de campania de vaccinare aflată în plină desfășurare la nivel național.

Klaus Iohannis a ieșit în fața presei, după ce a vizitat, asemeni premierului Cîțu, centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din orașul de la malul mării, și a pus accent pe faptul că s-au găsit soluții astfel încât cei care vor să se imunizeze antiCOVID să scape de constrângerile de natură organizatorică, pe scurt de birocrație. ”Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur şi simplu, prezenta şi se vaccinează.

Am renunţat, practic, la toată birocraţia şi, începând din această săptămână, din sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă. Oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă”, a declarat Iohannis.

Șeful statului: Urmează noi şi noi acţiuni

Președintele a creionat într-o notă pozitivă situația când vine vorba de campania de vaccinare și a anunțat și ce se are în vedere pe mai departe, referitor la ritmul de imunizare a populației care dorește să se vaccineze împotriva COVID-19.

În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce, pur şi simplu, la vaccinare.

Urmează noi şi noi acţiuni, sunt planificate centre cu prezenţă non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel doctor Gheorghiţă (coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – CNCAV) că astăzi vom depăşi suta de mii de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmul şi, dacă este nevoie, îl vom creşte, în aşa fel încât, în cel mai scurt timp, un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vaccinaţi”, a fost auzit spunând primul om în stat.

Cu ochii pe situația actuală a cazurilor și un nou îndemn la vaccinare

Totodată, președintele a făcut referire și la raportările oficiale cu privire la cazurile de infectare cu noul coronavirus, și anume la bilanțul zilnic venit de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), care indică o scădere a cazurilor noi și a numărului pacienților aflați la ATI. Chiar și așa, Klaus Iohannis a ales să reitereze apelul adresat românilor – acela de a merge să se vaccineze.

”Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt pe zi ce trece mai bune. Avem mai puţine persoane nou infectate, avem mai puţine persoane la Terapie Intensivă, avem mai puţine decese – sper să scăpăm cât mai repede de acestea. Însă nu vreau să ne amăgim singuri, pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. E foarte clar că până când avem un număr mare de români vaccinaţi, trebuie să respectăm în continuare restricţiile. Dar reiau apelul meu: haideţi să ne vaccinăm, ca să revenim la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult! Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi. Vă mulţumesc şi vă doresc multă sănătate!”

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger