AcasăPoliticaIohannis si Ponta isi impart lumea

Iohannis si Ponta isi impart lumea

In spatele colaborari institutionale fara cusur, presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta  sunt intr-o permanenta competitie. Fiecare urmareste ce mutare a facut celalalt si incearca sa pluseze.  Cum insa Romania s-a dovedit un teren mult prea mic pentru ambitii atat de mari, cei doi si-au mutat intrecerea si peste granitele tarii.

Pe langa aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Klaus Iohannis si Francois Hollande au discutat si despre situatia economica

Imediat dupa ce a preluat mandatul de presedinte, Klaus Iohannis a anuntat ca va lua la pas toata Europa, pentru a le arata vecinilor nostri ca Romania este un partener serios care „ce spune, aia face”. Dupa Bruxelles, seful statului a ajuns ieri si la Paris, unde s-a intalnit cu omologul sau francez  Francois Hollande. „Am exprimat sprijinul Romaniei pentru o serie de prioritati ale agendei strategice a UE, cu accent pe stimularea investitilor, cresterea economica, dar si reducerea somajului, domenii care ne-au permis ilustrarea unor puncte de vedere comune ale Romaniei si Frantei”, a declarat Iohannis la finalul intrevederii cu presedintele Frantei, mentionand totodata ca i-a cerut acestuia sa sustina aderarea tarii noastre la spatiul Schengen. „Am solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Victor Ponta merge„ la vanatoare” de investitori in Statele Unite

Am exprimat increderea ca o astfel de decizie pozitiva privind aderarea la Schengen va putea fi adoptata cat mai curand posibil”, a mai spus seful statului. In timp ce Klaus Iohannis vrea sa cucereasca Europa si sa-i determine pe investitorii francezi sau germani sa vina la noi in tara, Victor Ponta a  trecut oceanul cu aceeasi misiune. Mai exact, premierul a plecat in Statele Unite, pentru o serie de intrevederi cu reprezentantii mediului de afaceri. „O sa merg la Washington pentru a avea intalniri cu secretarul de stat al Comertului si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri pe dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic Romania — SUA. (…)  Vreau sa aratam ca suntem o tara in care merita sa investesti nu doar pentru ca suntem parteneri strategici ai SUA, ci si pentru ca avem o legislatie si un sistem care sprijina investitiile americane”, a dezvaluit Ponta scopul vizitei lui.

author avatar
Adelina Ionicel
700 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger