AcasăPoliticaIohannis și-a luat plăcuța suedeză înapoi

Iohannis și-a luat plăcuța suedeză înapoi

„Văd că s-a dat drumul la muie, de vreo două săptămâni se amuză și intelectualii inhibați, e o efervescență a muiei pe facebook, nici nu se mai face să spui sex oral, că râd de tine absolventele de SNSPA. Dom’le, s-a emancipat Academia de activiști Ștefan Gheorghiu! Va intra muia în manualul de propagandă” (Național, 31 iulie 2018, Răzvan Ioan Boanchiș). Pudibonzii degeaba și mofturoșii înțărcați cu discursurile fals savante și patriotice ale lui Iohannis n-au decât să fugă în munți dacă nu suportă scriitura colegului și amicului meu, Răzvan. O scriitură grea ca un satâr de ghilotină.

Premierul se laudă cu realizările PSD

Se întâmpla în vara lui 2018, când un român stabilit în Suedia s-a întors în țară cu mașina înmatriculată MUIE PSD. Scandalul de pe lume. Poliția i-a luat plăcuțele. Poliția lui Dragnea, evident, iar liberalii i-au luat apărarea individului.

Chintesența vorbelor lui Orban

Te-ai fi așteptat la o întorsătură decentă. Nici vorbă de așa ceva. PNL a răstălmăcit totul în limbaj propriu. „Nu o să spun de la microfon sloganul care face modă în România. Faptul că s-a ajuns ca atâția români să spună acest lucru arată revolta, exasperarea, nemulțumirea profundă, arată că românii s-au săturat și nu mai suportă să își bată joc de ei o guvernare catastrofală”, declara Ludovic Orban la Consiliul Național al PNL din 2018. Cu ce diferă asta de ce s-a întâmplat la inaugurarea liniei de metrou din Drumul Taberei, când președintele a fost întâmpinat cu „M*ie Iohannis”, de către o protestară? Cu nimic.

Două ore metroul a fost rezervat pentru oficiali Cine plătește

Oana Lovin, personaj pitoresc și războinic, față de care îmi păstrez totuși anumite rezerve, i-a transmis lui Klaus Iohannis gândul ei sincer. Exact chintesența cuvintelor lui Orban, pe care ea nu a mai ajuns să le rostească, pentru că jandarmii i-au luat portavocea. Își arăta „revolta, exasperarea, nemulțumirea profundă și faptul că românii s-au săturat și nu mai suportă să își bată joc de ei o guvernare catastrofală” Am urmărit  transmisia ei live pe facebook. A primit amendă pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, dar nu se văd cetățeni tulburați de cuvintele ei. Poate o să-i pună Jandarmeria la montaj pentru știrile de seară.

Bumerangul are un singur drum

Tot în epoca plăcuței suedeze, filosoful Gabriel Liiceanu aprecia că nu trebuie urmărit sensul vulgar al sloganului, pentru că de fapt este o exprimare a unei opinii politice. Mai mult, chiar dădea zor să convingă că M*IE este abrevierea de la Manipulare-Uzurpare-Indignare-Exasperare. Deci, nimic grav și periculos. Nu văd de ce spusele Oanei Lovin, fără a face din ea un erou, ar fi avut alt sens. A fost diferit doar momentul, în rest este opinia a peste 3.000.000 de români care nu l-au vrut pe Iohannis și care se exprimă astfel pe rețelele de socializare. Iohannis, însă, face pe niznaiul. Uită că tot în 2018, la Consiliul Național PNL, declara că „s-a ajuns la acțiuni de neimaginat, persoane care îndrăznesc, atenție, să-și expună public opinia anti-PSD sunt luați în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în România din anii întunecați ai comunismului” Și acum a fost altceva? Plăcuța suedeză este valabilă doar când e vorba de PSD? Ei bine, acum a aflat că bumerangul aruncat are un singur drum. Cel de întoarcere.

A semănat vânt, acum culege furtună

Ce a sărbătorit Iohannis, de fapt, ce a inaugurat cu atâta fast? Șapte kilometri de metrou construiți în nouă ani. Nu sună elegant, dar a reușit să se ia singur la mișto. Mai ales că s-au decernat medalii pentru cele 10 stații inaugurate. Oameni bolnavi, politruci ieftini. A inaugurat o lucrare începută de PSD, dezvoltată puțin peste 90 la sută tot de către social-democrații, și terminată de PNL. Și ăsteia i se spune realizare? Festivismul pupincuriștilor nu este întâmplător. Linia de metrou putea fi dată în folosință de multă vreme, dar lucrurile au fost tergiversate intenționat până în buza alegerilor, în speranța că se vor mai nimeri niște naivi care să-i aplaude și să-i voteze pe liberali. Pe de altă parte, e bine că am avut acest spectacol. Arată teama lui Iohannis că e cam pe ducă cu invincibilitatea lui, arată neputința de a convinge cu „Guvernul Meu” și îi scoate în evidență grandomania care nu-l părăsește nici dacă ar inaugura o trecere de pietoni. Cât despre urarea protestatarilor ce să spui? A semănat vânt, acum culege furtună. Și cred că e abia începutul. Avea dreptate Răzvan Boanchiș în urmă cu doi ani. „Muia va intra în manualul de propagandă”!

author avatar
Valentin Boeru
3.749 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger