Cauta

Iohannis, semnal pentru schimbarea lui Cîțu?! Cum a comentat președintele incendiul de la Spitalul din Constanța

Klaus Iohannis

Iohannis, semnal pentru schimbarea lui Cîțu?! Cum a comentat președintele incendiul de la Spitalul din Constanța

Președintele Klaus Iohannis a avut, în urmă cu puțin timp, o primă reacție la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța care a luat 9 vieți.

Reacția șefului statului vine după mai bine de trei ore de la producerea tragediei. În tot acest timp, premierul Florin Cîțu a ales să nu dea nicio declarație în spațiul public.

Iohannis recunoaște astfel că infrastructura sistemului de sănătate românesc este deficitară. Țara noastră are „un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19”.

Președintele, mesaj de condoleanțe

Președintele a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

„Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.”, a declarat Klaus Iohannis.

A cerut socoteală premierului și ministrului Sănătății

Acesta susține că „statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”. Iohannis anunţă că a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară. În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluţii pentru a-i putea transfera şi trata pe toţi pacienţii evacuaţi din spitalul de la Constanţa. Totodată, este imperativ ca, în toate secţiile cu pacienţi COVID-19 şi mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenţie sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiţii de supraîncărcare.

„În acelaşi timp, pe termen mediu şi lung, trebuie găsite urgent spaţii noi pentru a crea secţii de terapie intensivă care să ofere condiţii optime de siguranţă cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă şi tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceste importante fonduri europene pe care am reuşit să le obţinem pentru România constituie una dintre soluţiile cele mai importante pentru a asigura condiţii de siguranţă pentru medici şi pacienţi”, consideră Klaus Iohannis.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version