AcasăPoliticaIohannis scoate România la videochat

Iohannis scoate România la videochat

Plictisit în singurătatea ideilor lui puține, președintele crede că a descoperit formula prin care economia să nu clacheze în pandemie. Ba chiar să se dezvolte, după mintea lui. După purtatul obligatoriu al măștii, după spălatul pe mâini și distanțarea fizică, Iohannis s-a îndrăgostit de telemuncă. Nu există intervenție în care să nu vorbească despre ea, de parcă munca de la domiciliu ar drege cu ceva starea deplorabilă în care a ajuns.

Ministrul Muncii ne scapă de pandemie tăind sporurile

Muncă la domiciliu fac și curvele patriei, și o vor face mai abitir după instaurarea noilor restricții, când nu vor mai putea să-și fâțâie nurii de colo-colo, dar în teșchereaua statului nu intră niciun ban. Muncă la domiciliu fac și peștii care le supraveghează din camera alăturată, dar nici ăștia nu cotizează cu vreun leu.

Se numește că i-am protejat

România începe să semene cu un imens videochat, în care economia își expune goliciunile lipsite de sex-appeal. Iohannis cere ca munca de la domiciliu să se aplice peste tot pe unde se poate. Păi nu se prea poate, micile excepții nerezolvând combaterea pandemiei. Iar efectele nu sunt de neglijat. Violeta Alexandru a anunțat deja micșorarea veniturilor prin tăierea unor sporuri legate de specificitatea muncii.

Generațiile pseudo se formeză de la vârste fragede

„Sporul de antenă sau indemnizația de hrană și toate cele care au legătură directă cu spațiul de la locul de muncă, nu vor fi plătite pentru personalul din sistemul public.” Virgula între subiect și predicat îi aparține, este rodul priceperii ei. Pe de altă parte, Klaus Iohannis susține că nu dorește închiderea economiei, ci vrea să ia „măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia să funcționeze în continuare.” Perfect. Îi ținem acasă, le luăm câteva sute de lei din salariu și se numește că i-am protejat. Moare economia? Nu acum, dar nici mult nu mai are de trăit.

Nu pui mâna!

Trecerea școlilor în sistemul de predare online este tot un fel de videochat. E drept că din spatele copilului mai admiri sânii profesoarei, fundul bombat sau linia șoldurilor și buzele senzuale, dar doar atât. Privești, dar nu atingi nimic, în afară de submediocritatea sistemului de învățământ. Videochat curat, căci nici acolo nu pui mâna. Dacă cineva ar avea curiozitatea să urmărească lecțiile predate, ar constata că acestea nu deschid orizonturile unui dialog, fiind doar simple recitări ale textelor din manual. Totuși, cât de departe se poate ajunge? Oricât și oriunde, pentru că Iohannis este de neoprit în pseudoștiința lui în conducerea țării. Telemunca este noua lui jucărie, de care se bucură  ca de un spectacol de videochat. Îi ceri artistei să-și mângâie sânii sau să ridice piciorul,  dar ea îți arată vergeturile de pe burtă și chiloții destrămați, căci altceva mai bun nu are de prezentat.

author avatar
Valentin Boeru
2.535 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger