AcasăPoliticaIohannis, reacție la scandalul în cazul Șoșoacă: „Este absolut regretabil”. Cere o...

Iohannis, reacție la scandalul în cazul Șoșoacă: „Este absolut regretabil”. Cere o „verificare la sânge” – VIDEO

Iohannis, reacție la scandalul în cazul Șoșoacă: „Este absolut regretabil”. Cere o „verificare la sânge” - VIDEO (sursa foto: presidency.ro)

Aflat la Bruxelles, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu presa, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Iar la un moment dat a fost întrebat despre scandalul din cazul Șoșoacă, episod care a trecut de granițele autohtone, fiind relatat și de presa italiană. Președintele a oferit, astfel, o primă reacție în toată această situație.

Iohannis a catalogat incidentul drept „absolut regretabil” și cere verificări din partea autorităților competente să facă lumină în acest caz. „Este posibil să fi fost greșeli în abordare”, a spus șeful statului joi, 16 decembrie, de la Bruxelles.

Dialogul dintre jurnalist și șeful statului a sunat astfel:

„Domnule președinte, scurt un comentariu (…) legat de un scandal intern, care, iată, a devenit unul internațional, cel în care este implicată senatoarea Ivanovici Șoșoacă. Autoritățile române sunt acuzate de cele italiene că nu au intervenit suficient, poliția română mai exact. Ambasadorul României la Roma a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe tocmai pe acest incident. Care este poziția României? Dacă ați fost informat de Poliție. Considerați că au intervenit corect în acel incident?

Este un incident absolut regretabil și trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit, trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, cum se spune, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare. Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este: solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil.”

Soțul senatoarei, acuzat de ultraj și plasat sub control judiciar

Vă amintim că totul a pornit de la un interviu pe care senatoarea ar fi urmat să îl acorde unei jurnaliste italiene, în cabinetul său de avocatură, din sectorul 1. La un moment dat s-a pornit un întreg scandal, fiind chemată poliția.

Soțul senatoarei, Silvestru Șoșoacă, a fost plasat, pe 13 decembrie, sub control judiciar, pentru 60 de zile, fiind acuzat de ultraj. „La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat interventia organelor de poliție la un imobil de pe raza Sectorului 1, București. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv I-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care I-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferinte fizice”, s-a transmis din direcția Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citiți și:

Diana Șoșoacă, atac la premier: „Nicolae Ciucă e o rușine pentru poporul român”

Detalii incredibile din scandalul familiei Șoșoacă! Jurnalista Lucia Goracci a povestit tot

Ambasadorul Italiei intervine în scandalul provocat de Șoșoacă și cere explicații Guvernului român

Șoșoacă s-a făcut de râs în reportajul RAI Uno. Ce imagini a difuzat televiziunea italiană – VIDEO

Jurnalista Delia Marinescu rupe tăcerea. De la ce a pornit scandalul cu Șoșoacă

Diana Șoșoacă a făcut scandal și s-a ales cu plângere penală. Lucia Goracci, acuzații incredibile: „M-a mușcat de mână”

Presa italiană vuiește după scandalul senatoarei Diana Șoșoacă cu jurnaliștii Rai Uno / „Sunt doamna de fier a României”

295 afisari

11 COMENTARII

  1. Nu se antepronunta, dar este sechestrare de persoane ! Cum sa iesim la liman cu asemenea specimene ?!

  2. le-ai rezovat pe toate ? ce se baga un presedinte ( muhaia ) de tara intre doua femei care s-au certat ? de ce baga statul roman in aceasta inscenare ?

  3. Daca a fost invitata nu e sechestrare ca so dus de buna voie. Daca iti zice sa pleci pleci ca e proprietate privata. Daca esti organ si iti spune sa pleci nu e ultraj ca e proprietate privata si nu ai mandat judecătoresc. Nu vad nimic rau doar ca astea nu sunt stiri de presa.

  4. Politicienii intra cu bocancul in hotararile CSM.
    Politicienii romani si italieni intra cu bocancul in cercetarea penala.
    Jos labele de pe justitie!
    Parca asa striga Johanica odata ?

  5. Ce sa ceara asta,bre,care nu e in stare sa spuna doua cuvinte fara hartie.L-au scos stapanii la treaba in timp ce dormea.

  6. Am ramas siderat cand am vazut bataia mai ceva decat Sica judele cand juca carate in apa. Daca zic daca se bateau afara nu se mai intampla nimic la fel si Sica. Mediul difera si schimba simtul.

  7. Bolovanul ăsta nu mai are .nimic de facut? Asta este rolul unui președinte? Încă nu a invatat ca o persoană este nevinovată până cand este declarată vinovată? In plus domnul, este la al doilea mandat și nu a învățat încă care ii sunt atribuțiile?

  8. Romani.
    VA UREZ UN SFANT CRACIUN COPILĂRESC.
    Sa daruiti sa fiti buni. Sa ne ajute Dumnezeu sa putem sa trecem iarna măcar un sfert sanatosi si măcar un sfert neinghetati sa facem macar de jumate in primavara.Sa aveti paine si sare pe masa. O blonda 🍻 rece in casa si o bruneta 🍷 dulce si pletoasa. La brad 🎄 lumini bogate ca la Rai îmbelșugate si colinde minunate iara jos jos sub brad Coborat-o scoborat
    In sara de Craciun
    Domnu’ Iisus pa pamant
    Sara de Craciun frumos
    Sa vada la fiecare
    Care cam ce credinta are.

    Dumnezau o vazut bine
    Ca credinta n-are nime’.
    Nu-i la mic si nu-i la mare,
    Nu-i la-ntreaga adunare.

    Vai fratilor, vai de voi,
    De voi trimite-un razboiu,
    Atunci vi-ti aduce-aminte
    Ca si-n ceri este-un parinte.

    Un parinte rabdator,
    V-o dat sinte sarbatori,
    Un parinte sant si bun
    Ce v-o dat santu’ Craciun

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger