AcasăPoliticaIohannis, reacție la nemulțumirea fermierilor români: Comisia Europeană trebuia să țină cont...

Iohannis, reacție la nemulțumirea fermierilor români: Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense/N-au făcut-o – VIDEO

Președintele Iohannis a reacționat, joi, de la Bruxelles, înainte de participa la reuniunea Consiliului European de primăvară, față de unul dintre subiectele momentului în România, temă ce a iscat nemulțumiri în rândul fermierilor autohtoni. 

Klaus Iohannis a primit, joi, o întrebare de la presă. Care suna astfel: „Fermierii din România, dar și ministrul Agriculturii se declară nemulțumiți de sumele primite  compensație pentru cereale de la Comisia Europeană. Dumneavoastră ce explicații ați primit și dacă considerați că se face cineva vinovat pentru acest lucru?”

„Situația se prezintă la modul următor, Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene, Comisia Europeană folosește o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut și nu pot să le comentez”, a răspuns, în primă fază, Klaus Iohannis.

Iohannis: Astfel de abordări ultra-birocratice pun sub semnul întrebării buna-credință a Comisiei

Președintele a continuat prin a spune că astfel de chestiuni, pe care le-a catalogat drept „complicate”, nu pot fi rezolvate, în opinia sa, „contabilicește”.

„Este, pe de altă parte, foarte ciudat ca în Comisia Europeană, pe aceste spețe să nu se negocieze nimic, ci să se folosească formule. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate, după părerea mea, contabilicește. Sunt chestiuni complicate. Trebuie să ținem cont, de exemplu, sau cel puțin, trebuia Comisia Europeană să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii. N-au făcut-o. Nu știu de ce n-au făcut-o, dar vom afla și este regretabil că astfel de abordări ultra-birocratice pun sub semnul întrebării buna-credință a Comisiei”, a susținut Iohannis, de la Bruxelles.

România a obţinut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensaţii inferioare celor obţinute de Bulgaria sau Polonia – amintește, joi, mediafax.ro.

author avatar
Andrei Coman
429 afisari

37 COMENTARII

    • Este. In loc sa faca , vorbeste mult si prost, din ce in ce mai prost….
      Sa plece.
      Dar , Johanis ar trebui sa corecteze ce a acoperit!
      Lumea traieste prost. Mai prost decat atunci cand a ajuns el presedibnte . Asta e rau.
      Ramai in istorie ca Mutu care si-a plimbat nevasta 8 ani….
      Rau!

  1. Da-ti bah demisia. La consiliul JAI tu cu trabucel erati la Singapore nu la Bruxelles. Te-n gura sa te f ut!

  2. A venit si Boul,
    ah uitasem e joi e Ziua lui de ,,lucru,, dar numai pana la 12:00 ca dupa da fugutza la piramide…..fucktard

  3. scroafa e moarta in cotetz
    (e doar o parere)
    se duce Klaunus in weekend sa-i ia pulsu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger