AcasăPoliticaIohannis primește o replică acidă: ”Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu...

Iohannis primește o replică acidă: ”Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea”

(sursa foto: Facebook)

Nici bine nu a ieșit președintele cu noi critici la adresa formațiunii conduse de Dacian Cioloș, după cele exprimate deja în cursul zilei precedente, că purtătorul de cuvânt al partidului a și ieșit cu o reacție.

””USR s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea din motive de ei știute”, spune președintele Klaus Iohannis.

Domnule Iohannis, atunci când USR PLUS a cerut reforme, ați fost printre primii care v-ați opus”, acuză Ionuț Moșteanu.

”Atunci când Stelian Ion a încercat asta, l-ați pus pe Cîțu să îl demită”

Deputatul USR PLUS arată cu degetul când vine vorba de demiterea din Guvern a useristului Stelian Ion și aduce în discuție, la capitoul ”reforme”, inclusiv subiectul desființării Secției Speciale.

”Reformă însemna transparența și prioritizarea vârstnicilor pentru vaccinare, așa cum a luptat Vlad Voiculescu să se întâmple. L-ați oprit. În România “matură și responsabilă”, securiștii trebuiau vaccinați în centre ascunse, înaintea bătrânilor. Vlad Voiculescu a arătat asta și a fost demis.

Reformă însemna să desființăm SIIJ, să reparăm legile justiției, să numim șefi la DIICOT și DNA oameni verticali și profesioniști. Pentru prima dată, aveam în desfășurare un proces transparent, nu în spatele ușilor închise. Atunci când Stelian Ion a încercat asta, l-ați pus pe Cîțu să îl demită.

Reformă însemna să punem stop jafului național, miliardelor de lei alocați pentru baroni și primari ca mită electorală. Să nu mai avem becuri și băncuțe cumpărate cu mii de euro din PNDL sau asfalt turnat peste pământ înainte de alegeri. Atunci când USR PLUS a cerut criterii clare de transparență și alocare eficientă a banilor din PNDL, ați ales să ne scoateți de la guvernare.

De ce? Pentru că USR PLUS deranjează combinațiile vechii clase politice. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, deranja atunci când nu acceptă numiri dictate de filialele PNL. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a deranjat atunci când a adus oameni profesioniști în CA-urile companiilor de stat”, susține Moșteanu, într-o postare pe Facebook.

Moșteanu: ”Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare”

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS își încheie mesajul cu o întrebare adresată președintelui, mai ales că acesta din urmă a anunțat că va chema, luni, partidele parlamentare, la consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, după ce a trecut moțiunea de cenzură a PSD-ului.

Încetați cu fake news-ul ăsta: USR nu a abandonat guvernarea. USR a fost exclus de la guvernare.

Vreți reformă sau vreți să mai dați o șansă PSD?”,  îi transmite Moșteanu președintelui.

Iohannis: Acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste

Reacția reprezentantului USR PLUS vine după ce în cadrul declarațiilor susținute joi de la Cernavodă, Klaus Iohannis a săgetat USR-ul, după căderea Guvernului Cîțu.

”În altă ordine de idei, legat de politică noastră internă probabil majoritatea, dragi români, ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură și guvernul, cum se spune mai colocvial, a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente ca să dărâme guvernul. Nu au nici o gândire pentru ce urmează după și evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste, care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români. Aici suntem acum.

Foarte pe scurt, cum s-a ajuns aici: USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernare. Însă pentru USR nu a fost suficient, s-a aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din această criză în care am intrat, pentru că guvernul a căzut victimă acestor orgolii”, a susținut Iohannis, la finalul vizitei la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, unde a fost prezent în contextul împlinirii a 25 de ani de intrare în funcțiune a primului reactor.

326 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand a vazut ca maimuta
    A fost data jos din copac
    Iohanus a venit cu deruta
    E deacord cu un pret plafonat

    Pana acum n a scos niciun sunet
    Era de acord ca sa creasca
    pretul la gaz ,domnul ,,muta”
    Il durea drept in cot viata noastra

    Pupila a deturnat banii batranilor
    Si cu ei a platit sa l aleaga
    Toti primarii leprosi,gura cainilor
    ,,Sa mananca si ei pui de javra”

    Domn iohanus s a facut ca ploua
    El nu vrea Populismele sa faca
    Populismele s pentru baronii de oua
    Pentru baronii ce i are pe craca

    Acum s a muiat alogenul
    Se gandeste sa fie mai om
    Caci se teme sa nu l ia cu trenul
    Sau sa fie suspendat sus in pom

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger