AcasăPoliticaIohannis, prima reacție după ce Coaliția a retras varianta Cîrstoiu, pentru Primăria...

Iohannis, prima reacție după ce Coaliția a retras varianta Cîrstoiu, pentru Primăria Capitalei: „Cert nu este un mare…” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Șeful statului a avut, marți, o primă reacție după ce PSD și PNL, partidele care formează coaliția de guvernare, au decis să nu mai meargă înainte cu medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa electorală din vară, pentru Primăria Capitalei. Și să propună candidați separați pentru alegerile locale din iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.

Aflat într-o vizită în Coreea de Sud, Klaus Iohannis a declarat, referitor la subiectul momentului, că în mod cert nu este un mare succes al Coaliţiei.

Dar că important e ca această soluţie de candidaţi separaţi pentru Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul Coaliţiei, care s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului.

Iohannis: „Nu este un mare succes al Coaliţiei”

„Cert nu este un mare succes al Coaliţiei, ca să mă exprim așa. Dar în rest prefer să nu comentez deciziile Coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Ştiţi bine că discuţiile în Coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte, din câte am înţeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele.

Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul Coaliţiei care apoi s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului. Cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală”, a declarat Klaus Iohannis.

„Obiectivul a fost atins”

„Cred că toată lumea îşi aminteşte că această Coaliţie – crearea acestei Coaliții- a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut. Lucru care s-a întâmplat.

Deci, obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat. Obiectivul a fost atins. Dar, cred că această coaliţie mai are potenţial în viitor.

Sigur, acum în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat pentru a menţine buna înţelegere la cota maximală”, a mai afirmat, marți, președintele.

Totodată, răspunzând unei întrebări de la presă, Iohannis a mai spus că nu vrea să speculeze despre șansele vreunui candidat.

„N-aş vrea să speculez acum despre şansele unui candidat sau al altui candidat, însă nu m-am implicat, nici înainte, nici acum, în negocierile din Coaliţie pe candidaţi şi pe felul în care se poziţionează, dar la sfârşit am fost informat”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Amintim că, după ședința foarte lungă, începută luni dimineață, 22 aprilie, s-a aflat că liderii PSD și PNL au decis să se renunțe la candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu, pentru Primăria București, și să se meargă pe candidați separați. Pe surse s-a aflat că e vorba despre Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

3 COMENTARII

  1. PNL+ PSD = Partidul Captiv Roman, captiv al Presedintelui, care innoada si zednoada, da cateodata mai uita sa deznoade, si pe urma vorbeste vorbe

  2. Se apropie ziua judecății pentru turist!…îi tremură chiloții pe el!…cât rău a făcut româniei acest individ nu merită decât să fie judecat exact ca ceaușescu…!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger