AcasăPoliticaIohannis pregătește România pentru intrarea în război!

Iohannis pregătește România pentru intrarea în război!

Fix în ziua în care un important oficial din cadrul intelligence-ului american a vorbit, într-un interviu pentru presa europeană, despre nevoia ca NATO să intervină în războiul din Ucraina, președintele Iohannis a făcut apel la creșterea numărului „rezerviștilor” din armata română, iar premierul Ciolacu s-a referit la agresiunea Rusiei în regiunea Mării Negre. Cam prea mare coincidența ca să trecem peste, de aceea trebuie privit cu maximă atenție ce s-a întâmplat miercuri, 10 aprilie, fiindcă impactul poate fi decisiv în privința viitorului care ne așteaptă.

Când Emmanuel Macron a spus că NATO trebuie să intervină în Ucraina, apoi a insistat că va trimite trupe franceze și nu o să ceară ajutorul nimănui, la o adică, mulți am zis că bravează și totul e doar pentru imagine. Iată, însă, că, după Macron, și americanii cer ca Alianța Nord-Atlantică să se bage în seamă mai mult decât o face deja în conflictul ruso-ucrainean.

Tabere în NATO, cine vrea război

E drept că nu avem o declarație oficială de la Casa Albă, ci sunt părerile exprimate de Kurt Volker, fost „reprezentant special” al Departamentului de Stat la Kiev. Iar aici deja vedem cum stau lucrurile – NATO este împărțită în două tabere: de o parte stau lobiștii, care au misiunea să facă rost de multe contracte pentru uriașul complex militar industrial, de cealaltă, politicienii care încă mai rezistă presiunilor și înțeleg că, în cazul izbucnirii unei „apocalipse nucleare”, nici mama tuturor buncărelor antiatomice nu-ți poate garanta supraviețuirea!

Tensiunile interetnice din Donbas și însăși existența statului Ucraina sunt trecute în plan secund, nimănui nu-i pasă cu adevărat de ce se întâmplă acolo și nici nu are careva chef să asculte argumentele vreuneia dintre părți.

Volker, în dialog cu presa de la Kiev, s-a folosit de vecinii Ucrainei – România, Polonia și Ungaria – pentru a atrage atenția asupra pericolului reprezentat de rachetele rusești care tranzitează spațiul aerian al acestor țări.

„Aceste rachete și drone vizează civilii”, spune americanul, care pornește din acest punct și ajunge la… „Prin urmare, este destul de rezonabil ca țările NATO să înceapă să se gândească să ajute la distrugerea acestor rachete și drone care atacă civili ca un gest umanitar și o extindere a sistemului de apărare aeriană al NATO, deoarece, în realitate, ele reprezintă un pericol şi pentru NATO (…) Ar putea fi unități de apărare aeriană în țările NATO sau ar putea fi unități de apărare aeriană în puncte strategice din Ucraina. Cred că ar fi rezonabil să existe o cupolă de apărare aeriană pe întreg spațiul, de la Nikolaev până în România (…) Dacă ar fi un mic contingent de trupe antiaeriene, poate franceze, care ar putea proteja cerul – nu văd nimic rău în asta!”.

În timp ce Volker și alți lobiști aflați în solda multinaționalelor din industria producătoare de armament vrea cu orice preț război (care produc comenzi pentru rachete, avioane de vânătoare, tancuri, muniție etc), o altă tabără din NATO, în frunte cu secretarul general Jens Stoltenberg, pare să fi înțeles că Ucraina trebuie să accepte demararea negocierilor pentru pace. Fără concesii făcute de toate părțile implicate nu se poate ajunge la masa dialogului, asta e clar!

„Războiul din Ucraina”, fabrică de făcut bani

Cu cât trag rușii mai multe rachete în Ucraina, cu atât mai mulți bani fac americanii pe spatele Kievului. Până să intre NATO pe front, SUA exploatează la maximum nevoia Ucrainei de armament și îi trimit lui Volodimir Zelenski toate ciurucurile rămase necasate de Pentagon.

Ultima știre este despre livrarea unor sisteme de apărare antiaeriană (Hawk), contract în valoare de 138 de milioane de dolari. Kievul va plăti pentru aceste rebuturi cu …împrumutul (atenție, SUA împrumută Ucraina, e vorba de programul „Land and lease”, semnat de președintele Biden!) primit de la americani; cu alte cuvine, banii nu sunt pentru Ucraina, ci vor ajunge la uriașul complex militar industrial din Statele Unite, care de câteva luni stă cu dinții la gard așteptând aprobarea mega-împrumutului de 61 de miliarde de dolari, blocat în momentul de față de republicanii din Congres.

Revenind la sistemul „Hawk” vândut ucrainenilor pe 138 de milioane de dolari, să spunem că a fost folosit de americani pe vremea războiului din Vietnam, când se trăgea cu praștia. Acest echipament militar  de interceptare a rachetelor balistice sau a dronelor a fost proiectat în 1950 și a devenit operațional 10 ani mai târziu!

De ce insistă Iohannis să avem mai mulți rezerviști

În tot acest context, președintele Klaus Iohannis s-a grăbit să deschidă subiectul creșterii numărului de rezerviști din armata română. Doar că nu a spus-o în mod direct că este o situație disperată și avem nevoie să știm că ne putem baza pe cât mai mulți oameni.

„Timeing-ul” perfect ne sugerează ideea că la nivelul cel mai înalt discuțiile au trecut de faza cu „dacă va…” și s-a ajuns la „când o să…” înceapă WW3. Iar România nu putea lipsi din peisaj, așa că, din ce vedem, Iohannis pare să fi ales, deja, o tabără. După declarațiile sale de miercuri, înțelegem că va fi război – „Apărarea cetăţenilor este una dintre obligaţiile fundamentale ale statului român. Nu poate fi, însă, garantată siguranţa oamenilor în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă (…) În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport”.

Se vrea și China în acest conflict!

Din păcate, vedem că războiul din Ucraina nu este folosit doar ca o fabrică de făcut bani, cineva are tot interesul să schimbe ordinea lucrurilor în lume. Se caută cu tot dinadinsul un pretext pentru declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial, la cât de insistent vorbesc unii despre „pedepse” și cu câtă ușurință dau avertismente.

Kurt Campbell, una dintre vocile diplomației americane care se fac auzite doar când este alertă de nivel zero, a avertizat China că va fi făcută responsabilă dacă Rusia își continuă avansarea în Ucraina, ocupând alte teritorii. Iată, așadar, cum lobiștii ies la atac și aruncă amenințări în stânga și-n dreapta, ca într-o ceartă adolescentină pe holurile liceului. Diplomatul american școlit de CIA spune că Beijingul va da socoteală pentru ajutorul acordat Moscovei – „Nu vom sta cu mâinile în sân!”, dar nu zice nimic despre ce va face Washingtonul. Concret, cum va fi pedepsit Xi Jinping pentru că a colaborat și va continua să fie și pe viitor aliatul lui Vladimir Putin? Ce le vor face americanii chinezilor, cum le vor da o lecție? Totuși, China este una dintre marile puteri nucleare ale planetei, iar în Asia și regiunea Indo-Pacific rămâne cea mai de temut forță armată!

Pentru unii, însă, vedem că războiul nu-i nimic altceva decât o sursă excelentă de a face profit. Dacă va începe WW3 nu mai este un mister, singura necunoscută rămâne data. La disperarea cu care și ai noștri conducători vorbesc despre asta, e clar că momentul acela nu poate fi departe.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.372 afisari

30 COMENTARII

  1. in razboi NU se poate intra decat in urma unui referendum. vine johanis acum pe final de mandat s-o dea in prelungiri?
    EXCLUS!
    daca vreun politruc ordinar latra a razboi, il priveste.
    si apoi pentru romani, CONSTITUTIA ROMANIEI este foarte clara.
    SI NU RAZBOIULUI!
    nu ca se screme un vremelnic gen johanis, sau ca vor razboi alte gasti de samsari de armament si profitori mizerabili din statele dezbinate ale ue ori sua.
    in ucraina, rusia nu a declarat razboi ucrainei. cum nici ucraina nu a declarat razboi rusiei.
    mare atentie, ca dreptul international este in vigoare.
    iar japitele astea politice din csat SRL +joyanis+guwerner fac aceleasi presiuni asupra oamenilor si practica acelasi razboi psihologic cu romanii, precum in plandemie.
    va mananca in cooor, tovarasi!
    o cautati cu lumanarea, tradatorilor!
    pentru poporul roman tintele sunt foarte clare.
    asteptam armata de eliberare din federatia rusa sa miscam si noi ceva cu jigodiile astea tradatoare care s-au cocotat in functii publice si ne amarasc vietile.

    • Ptr ca Art 5 sa functioneze MApN au intocmit doua legi iar una din ele prevede cedarea comenzii armatei romane catre comandanti straini.
      Perfect normal . Asa functioneaza comanda unica.

  2. Sa le luam babeste si sa separam apele , asta e titlu de articol sperietoare care incita sa-l citesti si sa ramai consternat ! Autorul se contrazice grav starnind ilaritate si confuzii , izbucnirea ” apocalipsei nucleare ” anuleaza toate declaratiile lui Volker , Macron , Johannis sau Papa Pius . Cum sa mai fie razboiul o ” sursa excelenta de a face profit ” ? Cine sa mai profite de mormanele de sticla radioactiva ramase pe o planeta pustie ?

  3. In prima secundă când va declara intrarea României în conflict ,poate n-apucă împăratul ziua aia,primul 7,62 va merge acolo unde trebuie!…

  4. Bai putina,nu mai bate ba la use.Ai rabdare sa-i adun si eu pe cei ce au parasit armata de bine ce le era,si de respectul de care s-au bucurat.Si ai rabdare Putina sa primim si noi aveoanele,submarenele,blindatele,dronele si cartusele pe care le-am platit antecepat,si care impreuna cu minicentralele atomice,alea care costa 9,6 melearde de Dolari,vor ajunge in Romania nu se stie cand,daca in acest deceniu.Ai si tu rabdare,” ce atata graba „,ca doar nu dau turcii. Dupa aia stam noi de vorba.Vezi ca daca ma Cocotai la Nato,o sa cam dai de dracu’.Te esuez de nu te vezi,o iau pe Carmen cu aveonul,cu cina de 5 stele,si am taiat-o. Te las sa vorbesti singur.

  5. ”țările NATO să înceapă să se gândească să ajute la distrugerea acestor rachete și drone”
    Ataca Rusia tarile NATO?NU! si atunci?
    ”În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar”
    Nu suntem membri NATO? Nu avem militari profesionisti? De ce nu sunt suficienti?
    Nu trimiti militari amatori la razboi.

  6. Romanii care sunt chemati sub arme ar trebui sa scape mai intai de Clona Retardata Criminala Vanzator de copii ZoiAnus Spurcatus, apoi de toti ministri Penali CRIMINALI si tradatori in frunte cu covrigarul paduchios Ciolacu, si desigur Parlamentul Penal Tradator si Criminal Jefuitor, PENTRU INALTA TRADARE, GENOCID IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI JAF DIN AVUTIA NATIONALA !
    Acestia sunt dusmanii Romaniei ! Cum poate poporul roman IDIOT sa aleaga niste CRIMINALI ???!!!
    Vaticanul i-a plătit ministrului israelian al Crimei, Benyamin Satanyahu, 100 de miliarde de dolari pentru a ataca ambasada Iranului în Siria. Planul era să provoace Iranul să riposteze. Satanistii Deep State si Mafia Khazara au plănuit un atac biologic pe 8 aprilie, chiar înainte de totalitatea eclipsei. Avioanele au pulverizat o pulbere uscată – bioarmă bacteriană. Simptomele vor începe să apară la 7 – 10 zile după infectare. La 30 de zile după infectare, mass-media va observa. La 60 de zile de la infectare, panica va fi la maxim. Ucraina Satanică este cel mai mare furnizor de copii pentru rețelele de pedofili și traficanții de persoane și organe. A înființat în acest scop creșe cu mame adoptive. Aceste facilități de fertilizare forțată determină femeile să nască atât „super-soldați”, cât și copii pentru a fi folosiți pentru „recoltarea” adrenocromului. Desigur, ei sunt și traficanți de droguri și nu doar torționari de copii. O mulțime din banii trimisi in Satania Ucraina, au fost folositi pentru construirea de unități de tortură pentru copii si noi vile frumoase pentru prietenii corupti ai Poponarului Drogat Zelensky.

  7. De ce sunteți surprinși?

    O va face.

    Sa va aduceți aminte cum v-a împins ca pe vite la parcări sa va înțepe.
    A dat ce acte normative a vrut, care ULTERIOR au fost declarate neconstituționale. Dar, în acel moment v-a împins de la spate și ați acceptat.

    Asa ca nu mai va vaicariti pe net, veți face ce vi se va ordona…pregătiți va…

  8. DOI CIUMETI : CIOLACU SI JOHANIS NISTE PAFARISTI ,NISTE HAHALERE IN MATERIE DE PREGATIRE MILITARA .
    CU CATEVA MII DE SOLDATI NEINSTRUITI !,CU O INDUSTRIE LA PAMANT !,CU DATORII PENTRU 5-6 GENERATII ,ROMANIA NU REZISTA IN FATA RUSILOR NICI MACAR 24 DE ORE !.
    CU FIARELE VECHI SI HARBURILE PLATITE CU ZECI DE MILIARDE NU AI NICI O ESCADRILA COMPLETA DE AVIOANE CAPABILE DE MISIUNI DE PATRULARE NICIDECUM MISIUNI DE LUPTA REALA, TRUPELE NATO STATIONATE IN ROMANIA ABIA AJUNG LA EFECTIVUL UNEI DIVIZII,DE INTEROPERATIVITATE NICI NU POATE FI VORBA ,FIECARE VORBESTE PE LIMBA LUI ,MUNITIE IOC ,RACHETELE PATRIOT S-AU DOVEDIT A FI NISTE STIFTURI VECHI ,VEZI ESECURILE PRIMELOR TRAGERI DE ANTRENAMENT.
    DOAR UN NEBUN POATE BAGA ROMANIA INTR-UN CONFLICT CU RUSIA. JOHANIS E PE TOPOGAN ,IAR PREGATIREA UNEI ARMATE ROMANESTI PENTRU RAZBOI ESTE O O GLUMA PROASTA . REZERVISTII SUNT PUI DE CURCA NU REZISTA PE FRONT NICI CAT UN PIFAN DE CICLU 2.
    MAI CEZARE CINE TE-A PUS SA SCRII PROSTII ??

  9. DOI CIUMETI : CIOLACU SI JOHANIS NISTE PAFARISTI ,NISTE HAHALERE IN MATERIE DE PREGATIRE MILITARA .
    CU CATEVA MII DE SOLDATI NEINSTRUITI !,CU O INDUSTRIE LA PAMANT !,CU DATORII PENTRU 5-6 GENERATII ,ROMANIA NU REZISTA IN FATA RUSILOR NICI MACAR 24 DE ORE !.
    CU FIARELE VECHI SI HARBURILE PLATITE CU ZECI DE MILIARDE NU AI NICI O ESCADRILA COMPLETA DE AVIOANE CAPABILE DE MISIUNI DE PATRULARE NICIDECUM MISIUNI DE LUPTA REALA, TRUPELE NATO STATIONATE IN ROMANIA ABIA AJUNG LA EFECTIVUL UNEI DIVIZII,DE INTEROPERATIVITATE NICI NU POATE FI VORBA ,FIECARE VORBESTE PE LIMBA LUI ,MUNITIE IOC ,RACHETELE PATRIOT S-AU DOVEDIT A FI NISTE STIFTURI VECHI ,VEZI ESECURILE PRIMELOR TRAGERI DE ANTRENAMENT.
    DOAR UN NEBUN POATE BAGA ROMANIA INTR-UN CONFLICT CU RUSIA. JOHANIS E PE TOPOGAN ,IAR PREGATIREA UNEI ARMATE ROMANESTI PENTRU RAZBOI ESTE O O GLUMA PROASTA . REZERVISTII SUNT PUI DE CURCA NU REZISTA PE FRONT NICI CAT UN PIFAN DE CICLU 2.
    MAI CEZARE CINE TE-A PUS SA SCRII PROSTII ??,CIOLACU SI JOHANIS VORBEAU PRIN SOMN ,PRIN SOMNUL RATIUNII .

  10. De ce vă mai revoltați din moment ce l_ati votat de doua ori ?
    V_ati dus precum oile sa votați pe neica nimeni .
    Vedeți anul acesta pe cine vă mai pică dragostea !

  11. Dacă o ţine tot aşa, Iudanis nu o să mai ajungă nici măcar până la Târgovişte.

  12. De ce vrea Iohannis sa bage Romania in război? A fost deja o acțiune a rezerviștilor prin care aceștia îi cereau să nu facă acest lucru

    • Ca răs-plată pt șapca de la Trump.Adica pt sprijinul, via scarbicii infecte, la „realegere”.

  13. Va fi un test imens pentru fiecare cetățean care mai trăiește cu picioarele pe pământ, dacă ne implicam civic și îl mai lăsăm pe werner să decidă în locul poporului,sau fiecare vom sta liniștiți în bula noastră de confort zicând in dreptul fiecărui,că pe noi nu o să ne afecteze, așa cum s-a întâmplat și în plandemie,desigur dacă vrea aceasta clasă politică și alogenă să meargă la luptă, îi lăsăm cu mare drag ,chiar ar face un serviciu țării

  14. Inainte, propaganda pentru razboi era interzisa prin lege. Daca Romania, romanii vor fi trimisi de nemti, francezi, americani sa lupte in Ucraina, adica sa se mai aeriseasca si ei, ca sunt cam multi, atunci trebuie reintregita Moldova istorica, pana la Odessa si in nord pana la Hotin, caz in care rusii, dupa cum se vede, ne vor sprijini. Ca urmare nu cu rusii avem noi chestiuni teritoriale de rezolvat. Noi avem cu Ucraina si cu ucrainenii trebuie sa ne batem, cu Zelenski nu cu Putin. Astia au gresit adversarul.

  15. dulapul de la 3 coceni a iesit din anestezia politica si i-au bagat iudele o hartie sub nas. asa rapid s-o dea comunicat pana nu se trezeste de-a binelea.
    ca dupa ce se trezeste umbla iar fleaura prin lume vreo cateva luni si nu-l mai prind satanistii sa-l foloseasca ca pe hartia igienica, deoarece… desigur ca ii expira mandatul…
    ca el, neamtul, loctiitorul Lui Dumnezeu pe pamant, viitorul sef la troaca otan este politic expirat si esuat din momentul in care a plecat din sibiu ca sa fie cablat si plantat la bucuresti.
    dar vina nu este a lui. vina este a tuturor deserviciilor secrete si discrete romanesti care l-au uns imparat pentru mafia multinationalelor si a samsarilor de armament.

  16. Partidul politic care militeaza pentru pace si neimplicarea Romaniei in razboi castiga viitoarele alegeri.

  17. daca intram in razboi se amana alegerile si dl Johannis mai ramane presedinte cativa ani pana se termina razboiul, clar?

  18. Daca intram in război, cascarabetele de Inutil, rămâne pe funcție, asta vrea el, rămânerea pe funcție ca NATO si UE ia dat ….ie

  19. Sa mearga la razboi Iohanis ,Ciuca ,Ciolacu si ma-sa si ta-su si tot neamu lor, ca eu de la viata imi doresc sa nu mor !

  20. Cu baioneta la pusca si cu cantecul SLAVA SUACRAINA pe buze, atacati i pe rusi😀. Ganditi va ca in avantposturi lupta bideu, macrou, scholtz, cersenski si toti politicienii, securistii si armatele colonialistilor suauenato 😀😀😀😀. Doar ganditi va😀😀😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger