AcasăPoliticaIohannis ne promite că nu scăpăm de pandemie

Iohannis ne promite că nu scăpăm de pandemie

În primul mandat de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a reușit să interzică transplantul de plămân. A fost reluat, și chiar cu succes, după plecarea lui cu tot cu guvernul condus de Cioloș. A mai ajuns și la performanța de a-și pune în cap elita medicinei românești, cu decizii și controale aberante.

În al doilea mandat, Voiculescu face și mai bine. Nu i-a luat foc decât un singur spital. Deocamdată. Poate fi și mai rău, dar nu contează. El, ministrul, nu are treabă cu asta. Are treabă cu sporirea numărului de consilieri, bănuiesc că a trecut de 20. Când un ministru își adună o armată de consilieri lângă el, pentru te miri ce probleme, e clar că nu se pricepe la mare lucru și altcineva trebuie să muncească în locul lui. El, ca ministru, muncește la rețelele de socializare și la selfie. După incendiul de la „Matei Balș” i-a cerut Iohannis ca în zece zile, parcă, să-i prezinte planurile în legătură cu spitalele. Au trecut de câteva ori 10 zile și degeaba. Nimeni nu a auzit ca Vlad Voiculescu să fi bătut la ușa Cotrocenilor și să-și prezinte raportul privind dezvoltarea rețelei spitalicești sau măsurile ce le va lua ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple.

Opoziția a încercat să-l dea jos. N-a reușit. Și nici nu va reuși, pentru că de partea lui se situează chiar președintele Iohannis. Degeaba face tam-tam cu pandemia, cu măștile și cu spălatul pe mâini, cu numărul tot mai mare de îmbolnăviri și cu lipsa paturilor ATI, pentru că pe de altă parte cere guvernului să-l sprijine pe Vlad Voiculescu. Să-l sprijine cum? Cu ce? Măsurile luate de acesta sunt ca și inexistente, el nu are în cap decât construirea de noi spitale. Or cu asta nu se vindecă nimeni de Covid și nici pandemia nu slăbește. Vlad Voiculescu nu este capabil să explice de ce, cu toate măsurile luate, cu carantinări și închideri de localități, numărul de îmbolnăviri este într-o continuă creștere. Nu poate explica nici de ce după ora 18 nu vom mai avea voie să circulăm, și nici de ce mall-urile rămân deschise. Nu poate explica de ce nu avem paturi ATI și nici de ce spitalele s-au umplut brusc, darmite să mai și gestioneze situația de criză medicală în care ne aflăm. Ei bine, cu toate astea, președintele cere guvernului să-l susțină. Repet, să-l susțină la ce? Este ca și cum ne-ar promite că nu scăpăm de pandemie.

author avatar
Valentin Boeru
1.034 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger