AcasăPoliticaUPDATE. Iohannis, la Romexpo. Schimbarea pe care a remarcat-o președintele - VIDEO

UPDATE. Iohannis, la Romexpo. Schimbarea pe care a remarcat-o președintele – VIDEO

Iohannis merge în inspecție la centrele de vaccinare de la Romexpo (sursa foto: Facebook)

UPDATE: ”O realizare notabilă”, a fost concluzia exprimată de către Klaus Iohannis, după ce a vizitat ”cel mai mare centru de vaccinare”, care este amenajat la Romexpo.

”Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, și, în săptămânile și lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare”, a mai punctat președintele.

Șeful statului a menționat aspecte ce țin de capacitatea de vaccinare a acestui centru. ”Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”.

Speranțe pentru la vară

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a subliniat faptul că e important ca, pe lângă rolul procedurii de imunizare antiCovid, nu trebuie neglijate nici regulile dispuse în lupta contra noului coronavirus. ”Însă vreau și cu această ocazie să atrag atenția publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați, este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse.

Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, pe cealaltă parte, un număr important, 60-70% din populație trebuie să fie vaccinată și atunci, dacă facem lucrurile așa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală”, a conchis președintele.


Președintele este așteptat să ajungă, marți la prânz, la Pavilionul C2 din cadrul Centrul Expozițional Romexpo.

Totul după ce și-a propus să viziteze centrele de vaccinare de la Romexpo. Din câte figurează pe agenda publică a președintelui, Klaus Iohannis urmează să ajungă la Romexpo la ora 12.

Vizita are loc la doar o zi după ce Prefectura Capitalei a anunțat, în urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, că din data de 20 ianuarie, adică de miercuri, ”își vor începe activitatea 2 centre cu 10 puncte de vaccinare, amenajate în cadrul Complexului Expozițional Romexpo și centrul de vaccinare amenajat la Clubul Seniorilor Mihai Eminescu cu 5 puncte de vaccinare, Calea Plevnei, nr. 234, sector 6”.

Iohannis s-a vaccinat antiCovid săptămâna trecută

Klaus Iohannis va merge să vadă cum arată centrele de vaccinare amintite la doar câteva zile de când a primit prima doză de vaccin antiCovid din cele două prevăzute de protocolul de imunizare. S-a întâmplat chiar pe 15 ianuarie, data la care a început etapa a doua a campaniei la nivel național, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, celor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului care desfășoară activități în domenii esențiale, cum ar fi Președinția, Guvernul sau ministerele.

”Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie”, spunea, vineri, șeful statului, după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19.

123 afisari

2 COMENTARII

  1. Ne tot laudam ca am scapat pandemia de sub control, celelalte boli nici nu mai exista in Romanica dumnevoastra, ele sa evaporat,da, in rest e bine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger