Cauta

Iohannis, la Matei Balș după incendiu: ”Situația se repetă cumva”. Ce i-a cerut ministrului Voiculescu – VIDEO

Iohannis, la Matei Balș după incendiu: ”Situația se repetă cumva”. Ce i-a cerut ministrului Voiculescu - VIDEO (sursa foto: presidency.ro)

După ce a mers la Institutul ”Matei Balș”, acolo unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia cinci oameni au pierit, Klaus Iohannis a vorbit – din nou – despre faptul că ”este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică”.

În primul rând, șeful statului a transmis un mesaj familiilor greu încercate de această tragedie. ”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Ei au fost transportați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător”, a susținut președintele.

Totodată, Iohannis a subliniat că s-a acționat foarte repede, președintele felicitând forțele de intervenție pentru acest lucru. ”Am discutat, încă de când au fost anunțate forțele de intervenție, în permanență cu cei care au condus intervenția și, până în momentul de față, am primit toate datele, care sunt certe, despre intervenție.

A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute, forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic”, a mai spus primul om în stat.

A amintit de tragedia de la Piatra Neamț

Incendiul de la ”Matei Balș” le-a amintit multor români de drama din noiembrie anul trecut, când un incendiu a cuprins secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, zece oameni găsindu- și sfârșitul în seara cumplitei zile. Președintele însuși a făcut trimitere la tragedia de lunile trecute.

”Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la „Balș”, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndoială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați.

Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a declarat Iohannis.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version