AcasăPoliticaIohannis, la Matei Balș după incendiu: ”Situația se repetă cumva”. Ce i-a...

Iohannis, la Matei Balș după incendiu: ”Situația se repetă cumva”. Ce i-a cerut ministrului Voiculescu – VIDEO

Iohannis, la Matei Balș după incendiu: ”Situația se repetă cumva”. Ce i-a cerut ministrului Voiculescu - VIDEO (sursa foto: presidency.ro)

După ce a mers la Institutul ”Matei Balș”, acolo unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia cinci oameni au pierit, Klaus Iohannis a vorbit – din nou – despre faptul că ”este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate publică”.

În primul rând, șeful statului a transmis un mesaj familiilor greu încercate de această tragedie. ”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Ei au fost transportați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător”, a susținut președintele.

Totodată, Iohannis a subliniat că s-a acționat foarte repede, președintele felicitând forțele de intervenție pentru acest lucru. ”Am discutat, încă de când au fost anunțate forțele de intervenție, în permanență cu cei care au condus intervenția și, până în momentul de față, am primit toate datele, care sunt certe, despre intervenție.

A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute, forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic”, a mai spus primul om în stat.

A amintit de tragedia de la Piatra Neamț

Incendiul de la ”Matei Balș” le-a amintit multor români de drama din noiembrie anul trecut, când un incendiu a cuprins secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, zece oameni găsindu- și sfârșitul în seara cumplitei zile. Președintele însuși a făcut trimitere la tragedia de lunile trecute.

”Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la „Balș”, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndoială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați.

Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. După părerea mea, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății – și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni, și astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a declarat Iohannis.

768 afisari

17 COMENTARII

  1. Daca era PeeeSeeeDeee la guvernare, le cerea demisia tuturor. Daca sunt tampitii lui, spune ca au actionat repede. Cinste votantilor atat ai ciumei galbene, ai salvatorilor (ce salveaza? ) cat si a lui klaun, a doua oara. Bravo voua, sper ca dormiti bine, cu poza buletinului de vot la cap.

  2. Domule placa asta ai mai pus-o si altadata ,cati trebuie sa mai moara datorita incompetentilor ,iresponsabililor ,inconstientilor ?
    Ati politizat orce v-ati pus orce idiot in functii la stat pe zeci de mii /luna . Sunteti santajabili toti , sunteti legati ombilical de mafia din sistemul care MULGE ACEASTA TARA.
    Cine va plati pentru acesti morti ?, s-a pus batista pe tambal la P Neamt ,azi s-a repetat ,ati ingropat rahatul facut de Flutur la Suceava .
    La alegeri clampaniti care mai de care ca faceti pe DRACU GHEM !!!.
    Demisia lui VOICULESCU TREBUIA SA FIE PE MASA !,daca Voiculescu pleaca se sparge gasca ?,cade guvernu !!,si ce daca si asa de o luna n-au facut nici bugetul .

  3. cumva de cati ani sunteti pres numarati doar mortii si alceva nimic!!!!!!! dar cu expresia celebra de nevoi ca sa plece guverne nu mai e valabila??????

  4. Ehe,ciocu mic,acun este guvernul meu le guvernare.Si eu sunt f.multunit,ati vazut,pompierii au actionat f.rapid.Daca mai apar incendii,ne putem baza pe ei.Vedeti bine,cu pandemia asta e ca la razboi,se mai si moare.Doar v-a explicat luna trecuta consiliaerul,cum il chema Orbane ? Aveti incredere,analizam si cu competenta,batista pe tambal punem.Ete c-am gasit si rima.Spalati-va pe maini,ca pe creier va spalam noi.

  5. Trebuie URGENTA DEMISIA IN PRIMUL RAND A LUI IOHANIS CARE DE SAPTE ANI NU A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANIA SI A IMPUS PLATA A MILIARDE DE EURO LA STAPANII SAI EXTERNI PENTRU NISTE MOTIVE ABERANTE, ARMAMENT DEPASIT .CE NU NE ESTE NECESAR s.a. SI NU A INVESTIT IN DOTAREA SPITALELOR CU ECHIPAMENTE SAU IN CONSTRUIREA DE SPITALE NOI IAR CONSECINTELE DUPA CUM SE VEDE LE SUPOTRAM NOI ROMANII SI EL ISI VEDE DE MERCENARIATUL SAU !!!!!

  6. Jos Iohanis si Arafat .
    Dar de cei direct.responsabili Citu si Voiculescu nu zice nimeni nimic ?

  7. Klaunul trebuie sa fie PR pentru perdantii din PNl, Partidul Dezastru National, si mai trebuie sa se dea si el un pic in spectacol, ca asa ii sta bine unui klaun

  8. Încă odată incompetenta a demonstrat ca nu se mi poate, ca suntem conduși de handicapați care încă nu au înțeles ca ei sunt în slujba cetățenilor și nu romanii sau avuția națională (ce a mai rămas din ea) sunt la dispoziția lor.
    Din sănătate s a furat și se fura în continuare și nu se face nimic ex Cocos a furat de a rupt și DNA, CK l au păzit sa facă spitale private SANADOR, de recuperat prejudicii ce sa mai vorbim.
    Acum ministrul Voiculescu are comenzi sa desființeze Casele de Asigurări, cică sa facă pachete de servicii medicale și sa introducă firmele private de asigurări unde vor fi jecmaniti tot romanii.
    Nu oameni buni sistemul actual este foarte bun dar prost gestionat. Bani sunt destui dar se fura foarte mult. Puneți oameni competenți pe funcții și lăsați neamurile și furaciunile, fiți responsabili și lucrați pentru romani și nu pentru buzunarul propriu. Dărâmați spitalele vechi și construiți altele noi moderne nu mai îngropați bani în reparații și carpeli sunt ineficiente și terminați cu orice clădire monument istoric, declasatile și faceți spitale noi moderne sunt mai ieftine…… și DNA sa își facă treaba stop furaciunile și terminați odată cu excroci ca Cocos, Petrache executați și luat tot sa rămână în cursul gol….. atunci putem spune ca avem justitie

  9. Il doare-n falus pe Johannis de ce s-a intamplat, el doar PR, pentru Guvernul meu de foc, perdant ca de fiecare data

  10. &@ Asimilarea informațiilor , bolile și informațiile pe care organismele nu reușesc să le prelucreze, să le asimileze sau să le elimine, ? Reacții de răspuns ale organismelor vii la „intoxicațiile, bombardamentele informaționale”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger