AcasăPoliticaIohannis, la Bruxelles: Nu putem veni la infinit cu subvenţii, trebuie să...

Iohannis, la Bruxelles: Nu putem veni la infinit cu subvenţii, trebuie să găsim soluţii pentru a avea energie suficientă/Ce spune despre prețuri – VIDEO

(foto: captură video)

Până să participe, joi, la reuniunea Consiliului European de toamnă, de la Bruxelles, Klaus Iohannis a anunțat că tema energiei e una de „mare actualitate” și că va susține în cadrul discuțiilor că „nu putem veni la infinit cu subvenţii”, ci că trebuie găsite soluţii pentru a avea energie suficientă disponibilă și nu oricum, ci şi la preţuri pe care populaţia şi industria să le poată plăti.

„Începe imediat Consiliul de toamnă, avem destul de multe teme pe agendă”, a început prin a spune Klaus Iohannis, joi după-amiază, în fața presei, menționând că una dintre ele e ”tema de mare actualitate: energia”.

Despre propunerea Comisiei Europene

„Avem de ieri, pe masă, o propunere a Comisiei Europene, o propunere bună, care conţine inclusiv elemente pe care le-am solicitat şi eu în repetate rânduri. Este un document destul de tehnic şi nu cred că vom intra astăzi în toate detaliile, dar începutul este bun. Vorbim, aici, de un fel de plafonare a preţului la gaz, care nu pune furnizorii în dificultate, însă previne apariţia unor preţuri exagerat de mari”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a menționat, totodată, că „avem un început de reglementare care decuplează piaţa gazului de piaţa electricităţii”.

Ce vrea să transmită în cadrul Consiliului în privința subvențiilor

Președintele a mai spus că intenționează să spună în cadrul reuniunii că nu se poate apela la infinit la măsuri extraordinare, cum sunt subvențiile.

Avem o propunere de achiziţii solidare, o platformă de achiziţie comună, voluntară, pentru gaz. Avem o serie de elemente care pot veni în sprijinul statelor membre, pentru a atenua criza energiei. Însă, vreau să fiu foarte clar, acest lucru l-am spus şi adineauri, într-o întâlnire, şi voi repeta în Consiliu: este nevoie să ne gândim ce facem în viitor. Nu putem veni la infinit cu subvenţii, cu măsuri extraordinare, trebuie să găsim soluţii pentru a avea energie suficientă disponibilă şi la preţuri pe care populaţia şi industria le poate plăti”, a susținut Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a punctat că acest lucru înseamnă „diversificare, energie verde, resurse noi, de exemplu gazul din Marea Neagră, şi asta înseamnă o interconectare mult mai bună între statele membre”.

author avatar
Andrei Coman
407 afisari

20 COMENTARII

    • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR CE FAC PROPAGANDA IMPOTRIVA POPORULUI SI INCITA LA URA SI DEZBINARE , UN SITE DE CRIMINALI NAZISTI , JEGURI AI SOCIETATII ANALFABETI COPISTI LINGAII IN CUR A PUTERII

      ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE IMPUTITE DE JEGURI CE SE DAU JURNALISTI . SUNTETI INJURATI SI CENZURATI PE ZIARE.COM
      UN PERICOL PENTRU SOCIETATA ROMANEASCA SITE-UL. LINGAILOR IN COOR ZIARE.COM
      ZIARE.COM O ADUNTATURA DE PUSLAMALE SI LIKELE MUISTE CE SE DAU JURNALISTI . RUSINEA PRESEI ROMANESTI
      ANALFABETII FUNCTIONALI INJURA SI CENZUREAZA

      NUMAI JEGURI PE ZIARE.COM
      UN PERICOL SOCIAL

      Răspundeți

  1. Bai Coada mega de topor a strainilor in fata carora stai capra cu izmenele in vine,sabotorule,tu,cu SoCatzu si ” echipa castigatoare ” ati ” liberalizat ” preturile.Acu’ faci pe niznaiul si rumegi la ” solutii „.A aflat si baba Rada din comuna Cotul lui Epure de manaria voastra,numai tu te prefaci ca nu intelegi fenomenul si nci nu gasesti solutii.La ce dreacu ne tot toci milioanele de Euro pe partricipari la ” conventii,intalniri,reuninuni,consilii de iarana,toamna,primava,vara,adunari,dezbateri,etc.” depe urma carora Romania nu se alege cu nimic.Ma scuzati,recent Romania s-a ales cu inca 20 milioane de Doze in valoare de 1,5 miliarde de Euro care se aduga la cele 125 milioane DE DOZE PE CARE INCA NU ATI REUSIT SA LE ARUNCATI LA GUNOI.Noi astia platitori de taxe si impozite stim ca nu sunteti zdraveni la mansarda,si mai stim ca sunteti Tagma jefuitorilor.

  2. RETARD , OARE STII CE AI MERITA ??? SI , NU SE STIE CE TI REZERVA ….KARMA , CAP DE TABLA RUGINITA………….

  3. Sluga ciolanis este un pedofil bulangiu securist si spion pentru fosta RDG de aceea l-au pus papusarii ca sa il papuseze pe acest poponar marioneta securistilor, ciolanis care nu are copii ca e insurat ca paravan el fiind bulangiu vindut usa unde va fugi fiind protejat de mafia terorista usa! Ce spune fostul sef CIA despre USA: ” Am mintit, inselat, furat”! No comments! Ex-CIA director Pompeo: ‘We lied, we cheated, we stole’ https://www.youtube.com/watch?v=DPt-zXn05ac

  4. Un mesaj plin de adevăr, bine gândit, să sperăm că va găsi oameni să îl pună în aplicare.

  5. Da foarte adevarat ce scrie in urmatorul text din articol : ” Geaba a promis și Iohannis că rezolvă MCV-ul, Schengen-ul și vizele americane. De peste tot vine cu coada între picioare. Mai este un pic și nu mai are loc de nici o promisiune. Toate s-au dus dracului! De prin toate capitalele se întoarce cu mîna goală și cu obligații de plată. N-a putut obține nimic pentru țara lui. Geaba s-a dus Klaus Iohannis la Bruxelles să discute mărunțișuri. Ne paște un eșec cumplit. Blestemul nostru cu granițele spre vest continuă. O să stăm la cozi pînă ni se umflă ochii. La ce ne-a folosit că s-a dus la Uniunea Europeană să ne spună că el este econom, …………. cu cît ne costă transportul președintelui la Sibiu, dus-întors, cu 10 mașini arde combustibili pentru un cartier și din costul deplasărilor sale puteam încălzi jumătate de municipiu……”

    • Stau și mă întreb cât va mai raba poporul român batjocura asta făcută de cel mai mare dușman si impostor Werner ,imp cu ciuma galbenă pnl

      • sa vezi ce m uie iti dam daca te prindem ba visinescule mu ist tortionarule mars in mo rtii ma tii la cazanul cu smoala, te ia cu coasa in curind, numai figuri ai in creierul ala plin de ca cat maro te apropii de groapa pa razitule, jig odie de psi hopat nascut ca o greseala a naturii la betie, conserva bolse vica de na zist ucrai nian!

  6. Energie este suficienta, problema este PRETUL SPECULATIV cu care este vanduta consumatorului final. Stie si Iohannis dar nu-l intereseaza. Doar confortul lui si al consoartei.

  7. ALTFEL DE POLITICA !,ce va spune ?,pentru mine asta inseamna JOHANIS !,omul care a vrut totul :putere si guvernele lui !,ce-a facut ?: A DUBLAT DATORIA ROMANIEI !,A UMPLUT TARA DE FIARE VECHI CA SI INZESTRARA ARMATEI !, A ADUS ROMANIA DE LA NIVELUL DE PLUTIRE LA O ROMANIE ESUATA !,CA FOST PROFESOR A READUS ANALFABETISMUL IN ROMANIA !,A READUS FRIGUL IN CASELE ROMANILOR SI LAMPA CU GAZ SAU LUMANAREA PENTRU CEI MAI MULTI !,NE-A GARANTAT INCHEIEREA PANDEMIEI SI VACCINARE ANTICOVID !,ACOPERIND O HOTIE LA NIVEL MONDIAL,A CALCAT CA ELEFANTUL IN STRACHINI 7 ANI !,AZI CAUTA SOLUTII !,VORBE-NVANT ,TRAGERE DE TIMP .
    Dle macar putina decenta !,CE_I AIA SUFICIENTA ???????????????????, ROMANIA ARE NEVOIE DE VITALITATE DE REZILIENTA LA DEZASTRELE CARE URMEAZA !.
    CE BAJBAII ,CE MIMEZI Dle ?, GRUPURILE 3+4 TREBUIAU SA FIE URGENTA Nr 1!!!!!! SI NU MINIREACTOARELE !,VEZI CATE RESURSE HIDRO ZAC NEPUSE IN VALOARE DE 32 DE ANI !,VEZI RESURSELE DE GAZE CARE S-AU INSTRAINAT LA ORDINE DINAFARA !SI NU CRESTEREA BUGETULUI ARMATEI ITI REZOLVA DEZASTRUL ENERGETIC!. INAINTE SA MAI VISATI LA FOTOVOLTAICE SI LA EOLIENE VEDETI REZULTATELE !,CAT AU PRODUS ? CAT AU CHELTUIT ,CAT S-AU AMORTIZAT ?,CARE-I RANDAMENTUL ?.
    CU LAUTARI SI CU INFANTERISTII NU SE GASESC SOLUTII LA DEZASTRUL DIN ROMANIA DE AZI.
    O TARA FARA INDUSTRIE N-ARE CUM SE APARA CUMPARAND FIARE VECHI !. INIMA UNEI ECONOMII SANATOASE STA IN ENERGIE IEFTINA !.
    STII Dle CE-I AIA O CALCULATIE DE COST PRODUCTIE ? ,HABAR N-AI ACOLO ESTE RASPUNSUL ,ACOLO ESTE SOLUTIA PENTRU DEZVOLTARE SANATOASA .
    Ramai ce-ai fost inaite de a fi ceea ce esti azi . CAT DE PROSTI AM FOST CAND AM CREZUT CA PLOPUL FACE MERE !!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. S-au adunat cioflingarii ,stricatii
    La ceas de taina ,in plina noapte
    Si au hotarat cu cinism, blestematii
    Sa spolieze poporul cu legi desarte!

    Ne -au adus aceste nevertebrate
    Sa dam toti banii luati de la gura
    La ale lor guri ,nesaturate
    Pentru lumina si un pic de caldura!

    Sa ne spuna presul ,de ce a stricat
    Cu emfaza ,tot ce tinea Energia
    De ce a adus intr-un hau complicat
    Pe ultimul loc Romania?

    Fiinta nebuna ,vanduta si rea
    De ce iti bati joc de tara aceasta
    De ce faci totul pe dos de curea
    Mai ai vreo oprire satana abjecta!

  9. Apare zbarcitul ,maimuta ostila
    Si zice ca da douazecisi cinci la suta
    O face in contra mamuta fudula
    Si da de parca ar da de la el din caputa

    Unul zice ca da zece la suta
    Iar altul ca el da cinsprezece
    Se vede clar insaileala cusuta
    Iar ei dau cifre goale din pantece!

  10. In vremea aceasta batranii isi zghihue
    Trupul rapus de boli si de lipsuri
    In timp ce alesii cu zel isi distribue
    Pomeni ca sa aiba votanti cat ma multi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger