AcasăPoliticaIohannis își umflă mușchii în fața lui Putin. Mesaj pentru Rusia: „Noi...

Iohannis își umflă mușchii în fața lui Putin. Mesaj pentru Rusia: „Noi suntem NATO!”

Iohannis își umflă mușchii în fața lui Putin. Mesaj pentru Rusia: „Noi suntem NATO!”Iohannis își umflă mușchii în fața lui Putin. Mesaj pentru Rusia: „Noi suntem NATO!” (sursa foto: presidency.ro)

Liderul de la Cotroceni se află, vineri, 11 februarie, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

„Poporul român și eu personal suntem recunoscători președintelui Biden că a trimis trupe. Ne aflăm la 200 de mile de Crimeea, anexată ilegal și la câteva sute de kilometri de granița cu Ucraina.

România a fost implicată în a asigura securitatea nord-atlantică. Prezența dumneavoastră este o dovadă a solidarității”, a spus liderul de la Cotroceni.

Iohannis: „Noi suntem NATO, iar aceasta este cheia pentru o pace durabilă”

Totodată, Iohannis a ținut să mulțumească trupelor italiene și germane. „Noi suntem NATO”, a ținut să transmită președintele român, un mesaj menit să ajungă și la urechile liderului de la Kremlin.

„Mă folosesc de acest moment pentru a mulțumi trupelor italiene și germane. Doresc să vă laud pentru eforturile pe care le faceți. Vă mulțumesc pentru implicare și devotament. Veți regăsi același profesionalism în rândul trupelor noastre. În timpul misiunilor să țineți cont că eforturile dumneavoastră fac parte din această alianță de succes. Noi suntem NATO, iar aceasta este cheia pentru o pace durabilă”, a declarat Klaus Iohannis.

„Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri”

În cursul dimineții de vineri, pe măsură ce convoiul militar american a trecut de București, până să ajungă către Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, Ministerul Apărării Naționale transmisese, via Facebook, mesajul lui Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie, la plecarea militarilor americani din Germania spre România.

„Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Ewers.


author avatar
Andrei Coman