AcasăPoliticaIohannis, înaintea Summit-ului NATO: Agresorul e Rusia. Trebuie să construim o apărare...

Iohannis, înaintea Summit-ului NATO: Agresorul e Rusia. Trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic

Aflat joi la Bruxelles și până să participe, alături de premierul Nicolae Ciucă, la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO, în care se va discuta despre situația din Ucraina, la o lună de la începutul războiului, președintele Klaus Iohannis a ieșit în fața presei, la declarații.

„Voi insista în continuare că flancul estic al NATO trebuie să fie consolidat mai bine. Noi avem tot felul de formate. (…) Cred că trebuie să fim conștienți de unde vine agresiunea.

Agresorul e Rusia și noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic. După părerea mea, este nevoie în continuare de consolidarea posturii NATO pe flancul estic, echilibrarea flancului estic. Acestea sunt temele pe care le voi prezenta astăzi”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a ținut să sublinieze că ”România nu este în pericol”. „Trebuie să vă spun foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă. Suntem parte din cea mai mare, puternică alianță de apărare care a existat vreodată”, a mai spus președintele.

Reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările NATO va începe la ora 11, ora României.

Citiți și: Summit NATO la Bruxelles. Alianța înființează un Grup de luptă permanent în România

author avatar
Andrei Coman