AcasăPoliticaIohannis îi râde-n nas lui Ciolacu

Iohannis îi râde-n nas lui Ciolacu

Liderul PSD  a pus piciorul în prag și a hotărât că așa nu se mai poate. Gata, toate au o limită. Jos Tătaru! Jos Orban! Să-și dea amândoi demisia, nu mai au ce căuta la Palatul Victoria după nenorocirea de la Piatra Neamț. Păi dacă demisionează Orban, pleacă și Guvernul, nu?

Monologul și curajul lui Ciolacu au durat până a apărut Iohannis, care i-a tăiat elanul. Nu pleacă niciun guvern acasă! A gestionat bine criza, cum să plece? De ce să plece Orban când sistemul de sănătate a fost adus în această stare de guvernele pesediste? „Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze” Desigur, Tovarășe Suprem. Aveți dreptate, mai ales că „Guvernul și-a asumat guvernarea” este aproape în limba română. Doar puțin a lipsit, dar mai puteți încerca. Noi toți am înțeles mesajul, Guvernul nu poate pleca acasă. Mai are licitații de făcut, trucate, normal, că pe bune știu să facă toți proștii. Guvernul mai are de vândut măști. Guvernul mai are de înfipt neveste, amante și veri pe unde mai este nevoie. Și e nevoie, foamea de rude e tot mai mare.

„Tragedia de la Piatra Neamț ne arată încă o dată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem”, a răbufnit Iohannis. Adică să fi pus PSD foc în saloane? Păi asta înseamnă că în câteva zile îl arestează pe Arsene de la Consiliul Județean? Or fi înțeles procurorii mesajul sau trebuie să-l mai repetați? Noi, ăștia mai neplimbați prin politică, nu înțelegem cum dracului să dea faliment sistemul. Tovarășe Suprem, să ne iertați, dar noi am văzut cum sistemul ăsta produce atât de mult pentru toți golanii încât nu are cum să falimenteze. Are resurse pe care nimeni nu le bănuiește. Doar câțiva le gâdilă sub coadă și le mână către buzunarele lor tot mai largi. Și atunci, ce naiba să falimenteze? Mie îmi pare bine că i-ați râs în nas lui Ciolacu. Cum să plece Guvernul acasă? Păi atunci cine să-l mai susțină pe Kim Jong Klaus? Nu știu bine coreeana, dar mi se pare că se leagă. Și mi se mai pare și că înțelegeți. Dumneavoastră, Tovarășe Suprem, nu vorbeați coreeana în casă, la Sibiu? Nici la Agnita?

author avatar
Valentin Boeru
1.601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger