AcasăPoliticaIohannis îi bagă în ședință pe miniștrii Apărării și Internelor: ”Campania de...

Iohannis îi bagă în ședință pe miniștrii Apărării și Internelor: ”Campania de vaccinare, chestiune de securitate națională”

Iohannis îi bagă în ședință pe miniștrii Apărării și Internelor: ”Campania de vaccinare, chestiune de securitate națională” (foto. presidency.ro)

Săptămâna viitoare, miniștrii Ciucă, Vela și Tătaru vor ajunge la Cotroceni, pentru a discuta cu președintele în privința campaniei de vaccinare antiCovid, ”o chestiune de securitate națională”, din câte a anunțat Klaus Iohannis.

”În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes și, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate națională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o ședință, pentru luni, ședință la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne și ministrul Sănătății și vom clarifica toate aspectele care țin de campania de vaccinare ca și chestiune de securitate națională”, a declarat Klaus Iohannis, vineri după-amiază, de la Cotroceni.

”Optimism moderat”

Totodată, făcând trimitere la cifrele venite în cursul zilei din direcția Grupului de Comunicare Strategică (GCS), cu privire la situația cazurilor noi de coronavirus, președintele s-a referit la un ”optimism moderat” și a adus în discuție mpsurile impuse de autorități, săptămânile trecute.

Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”, a punctat președintele.

Totodată, Klaus Iohannis a cerut răbdare și a subliniat importanța respectării, și pe mai departe, a măsurilor menite să limiteze pe cât posibil răspândirea noului coronavirus. ”Însă – spun optimism moderat – lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a conchis liderul de la Cotroceni.

GCS a anunțat peste 9.200 de cazuri noi și 160 de decese

Cifrele făcute publice, vineri, de autorități arată că în ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate 9.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).
Până la data de 20 noiembrie în România au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 278.676 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.412 persoane au fost reconfirmate pozitiv”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, s-au raportat 160 de decese și s-a anunțat că 1.139 de persoane din rândul celor internate cu COVID-19 în unitățile sanitare se află la Terapie Intensivă – ATI.

588 afisari

21 COMENTARII

  1. Oferta noua. Activitate la calculator. Castiguri asigurate pentru o perioada de 20 de ani, dupa incheierea unui contract special si semnat numai cu pixul, in original, trimis prin posta. Va selecteaza unul dintre membrii echipei noastre, dupa ce trimiteti mesajul: ACTIVITATE COMPLET ONLINE, la adresa de email dudasfabian2001@gmail.com

  2. Inchideti Romania, fara alegeri parlamentare !
    Tara asta nu poate gestiona pandemia, conducatorii sunt handicapati, mor romanii si lor nu le pasa

  3. Fara nici o exagerare : presedintele Romaniei este o chestiune de securitate nationala. Pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda.

  4. O mica dictatura militara, vaccinarea obligatorie , cand noi nu avem nimic, doar gauri in cap, la ce s-o fi gandind toata ziua, daca se gandeste ?
    La Romania nu, totul este o continua campanie electorala, cu o singura miza, detinerea puterii absolute, atat, cine are urechi sa auda, ochi sa vada, sa vada ce fac ….astia

  5. De ce taraste MApN in mocirla politica dnul Klaus ?
    De ce vaga MApN in fata in campania de vaccinare? Conform legii de oeganizare MApN nu are in atributii vaccinarea populatiei.Doar Ministerul Sanatatii.
    Ii e frica lui Iohanica de esecul vaccinarii anticovid, pe care insista sa experimenteze in Romania si mai apoi in UE si MAp N va fi atras la raspundere ?

  6. @ Probabil i-a zis careva că, nu e vaccin de ,,ciumă roșie” și ,
    raportuldegarda.ro ,,Săptămâna Mondială a Imunizării 2019: vaccinurile sunt sigure și eficiente, iar vaccinarea salvează vieți Drumul vaccinului – din laborator în cabinetele medicilor Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri medicale din istorie, iar beneficiile acestora pentru starea de sănătate a individului, dar și pentru sistemele de sănătate și societate sunt de necontestat. Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

  7. & Remarcați și că imunizarea naturală la ,,ciuma roșie” se realizează de prin 1945 , ?

  8. Tovarasi, acest fripurist care a luat locul tovarasului Basescu, ne vinde la americani, la nemti, rog tovarsii din Securitate sa ia masuriili care se impun

  9. @ Lu’ Iohannis i s-o fi zis că unele companii producătoare de vaccinuri din SUA ar fi influențat și rezultatele alegerilor din SUA , după cu ar fi acuzat Trump, așa cum au anunțat unele publicații, și o dori să aibă și susținerea producătorilor de vaccinuri, ?
    „Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , Wikipedia, ?

  10. Cum pot sa-l voteze unii romani pe acest mercenar retardat iohanis care nu este roman , este pus in functie de mafia externa antiromaneasca si OARE DE CE NU VAD ACESTI ROMANI CAR-L VOTEAZA PE ACEST JALNIC TRADATOR ALOGEN IOHANIS , CA DE 6 ANI DE CAND A FOST POSTAT IN FUNCTIE NU A FACUT NIMIC BUN PT. ROMANIA , DISTRUGAND ORICE INTENTIE BUNA DE DEZVOLTARE SI ACUM VREA SI PARLAMENTUL LUI PENTRU A PUTEA DA MAFIEI EXTERNE TOT CE A MAI RAMAS IN TARA !!!!!!!!!!!
    ROAMANI TREZITI-VA SI MERGETI LA VOT SA EVITAM IMPINGEREA TARII IN DEZASTRU DE CATRE ACEST MERCENAR IOHANIS SI ACOLITII SAI DE LA PNL/USR !!!!!!!!!

  11. de ce nu vaccinezi acum de gripa sezoniera stimabile si de ce nu dai medicamente la diabetici , la cei cu cancer si altii cronici si vii sa garantezi pielea ursului din padure. pai tu crezi ca se va vaccina cineva pe semnatura cum ai cerut la medici cu inventii de la multinationalele medicale??????

  12. Pai o sa ma iau dupa mamaie si Cetepulan daca ei zice sa nu facem. Eu nu fac ca sunt prost ca ei.

  13. @ Opinați că Iohannis are o dilemă, nu se pricepe la medicină însă încearcă să ia decizii medicale, ? O fi dorit să își dea doctoratul în fizică, ?

  14. & Bre, decizia medicală centralizată nu funcționează, îndeosebi la populațiile umane, ?

  15. Cred ca Doctoratul e luat in Metafizica prostiei Liberale, primind titlul de Hormonis Pauza cu Esarfa

  16. Agenda ,bre,agenda ,aia conteaza.Ce credeti ca avea in geanta aia la Bruxelles?Ordinele scrise.Cand dracu o sa intelegem cat suntem de fraieri?

  17. Comisarul .ro , azi , ora 10:26 : ” VIDEO / PRESEDINTELE IOHANNIS – DUMINICA DIMINEATA , LA INSTITUTUL CLINIC FUNDENI ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger