AcasăPoliticaIohannis i-a chemat pe Tătaru și Rafila la ordine. Ce se pune...

Iohannis i-a chemat pe Tătaru și Rafila la ordine. Ce se pune la cale la Palatul Cotroceni

Iohannis i-a chemat pe Tătaru și Rafila la Cotroceni. Ce se întâmplă la sediul Președinției (foto: Facebook)

În contextul îngrijorărilor iscate de evoluția cazurilor noi de infectare cu COVID-19 la nivel național și pe fondul recentelor declarații făcute de liderul PSD, Marcel Ciolacu, în care au fost invocate declarații ale profesorului Rafila, s-a aflat că președintele Iohannis vrea să aibă, marți, discuții cu mai mulți specialiști, la Palatul Cotroceni. 

Printre cei chemați la ședinta de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 programată pentru ora 15, se numără și Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății – despre care s-a aflat recent că va candida din partea PSD la alegerile parlamentare de luna viitoare.

Rafila ajunge, marți, la Cotroceni (foto: Facebook)

Din câte s-a transmis din direcția Administrației Prezidențiale, la discuțiile cu Klaus Iohannis urmează să ia parte și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, precum și Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul de Interne aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, vor fi prezenți la ședința de la Cotroceni și general dr. Ionel Paul Oprea, secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, dr. Andreea Moldovan, Director Medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Gindrovel Dumitra, medic primar de medicină de familie și vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.

Premierul Ludovic Orban nu participă la această ședință, la fel cu s-a întâmplat la precedentele discuții de la Cotroceni, șeful Executivului aflându-se, marți, în vizită în Israel.

Cifrele oficiale raportate luni

Discuțiile de la Cotroceni au loc după ce luni au fost raportate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), înregistrate în decurs de 24 de ore, dar și 86 de decese.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până pe 2 noiembrie în România au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

author avatar
Cristina Stefan
476 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Se amestecă și Iohannis , la pandemie , de parcă ar avea vreo specializare, vreo competență, sau ceva experiență, ? Remarcați și că Iohannis, prin lipsa de pregătire în speța din domeniul la care este pandemia nici nu este abilitat să ia vreo decizie, ci să le aprobe pe cele propuse de specialiști, și eventual să priceapă ceea ce aprobă din ceea ce se discută și se propune de către specialiști, ?

  2. Domnu cu idei fixe, nu conteaza cati se infecteaza, alegeri sa fie, ca LIBERALII SA AIBA PUTEREA ABSOLUTA, ASTA VOR

  3. & Sunteți de părere că specialiștii ar trebui să explice și de ce restricțiile și formele de protecție pe care le-au aplicat în primăvară și vara nu mai au aceleași efecte de pe la începutul toamnei, anunțându-se mult mai multe cazuri de infectări cu COVID și dificultăți în combaterea epidemiei ,de către cei implicați, ?

  4. & Ar fi probabil interesant de comparat infectările cu COVID și cu infectările cu gripă , și o comparare cu infectările cu gripă de până la folosirea vaccinului antigripal , ?

  5. @ Sunteți de părere că Iohannis ar fi putut organiza testarile în funcție și de consumul de carburanți auto de la stațiile de alimentare cu carburanți a autovehiculelor, județele unde consumul este mai mare fiind probabil și județe cu o circulație mai ridicată care ar putea contribui la transmiterea virușilor, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger