AcasăPoliticaIohannis face un pas în spate. USR-PLUS, lăsat în ofsaid

Iohannis face un pas în spate. USR-PLUS, lăsat în ofsaid

Klaus Iohannis, lovitură pentru USR-PLUS

Ultimele declarații publice ale președintelui Klaus Iohannis au reușit să-i lase în ofsaid pe cei din USR-PLUS. Pe scurt, mesajul a fost: mai ușor cu impunerea vaccinării! Și asta în timp ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, amenința medicii nevaccinați cu plata testelor, iar Dan Barna tocmai ce se dezlănțuise la adresa românilor reticenți la imunizare, anunțând restricții care de care mai aberante.

Relaxat după sau înainte de vacanță, că niciodată nu știi când o zbughește, președintele Klaus Iohannis a reușit, în câteva cuvinte, să facă praf toate strategiile Guvernului, care încercau să-i forțeze pe români să se vaccineze.

”Dacă Guvernul vrea să vină cu o loterie, este bine dacă dă rezultate. Trebuie să vedem cu ce costuri. Undeva trebuie să spunem: dăm ceva de încurajare, dar lucrurile trebuie să rămână într-o zonă a rezonabilității”, a afirmat președintele. Acesta a mai adăugat că interdicțiile neexplicate în această etapă nu ne vor duce foarte departe. ”Însă, chiar dacă este posibil să se introducă restricții pentru persoane nevaccinate, în locuri neesențiale cum sunt restaurante, cinematografe, asta nu rezolvă problema, nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Noi nu putem să învingem pandemia prin discriminare, ci prin vaccinare”, a mai spus Klaus Iohannis. Semnalul dat de președinte este unul foarte clar: restricțiile și constrângerea cetățenilor să se vaccineze nu reprezintă o soluție. Această luare de poziție, cu o schimbare radicală a nuanțelor, i-a luat pe nepregătite pe cei de la USR-PLUS, care se lansaseră în fel și fel de amenințări la adresa populației nevaccinate, culminând cu ieșirea vicepremierului Dan Barna, care a transmis nervos că ”nu există un drept al omului de a-i infecta pe ceilalţi”. În fapt, dacă analizăm bine, cam toate intențiile de vaccinare forțată a populației au venit din zona USR-PLUS, la acest capitol premierul Florin Cîțu dovedind destul de mult tact, prin modul evaziv în care a vorbit despre astfel de măsuri.

Pandemia s-a încheiat din nou

Contrar tuturor autorităților care încearcă să sperie populația cu valul 4, în speranța că va crește numărul vaccinaților, președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu crede că va fi un val puternic și că suntem la sfârșitul pandemiei. De altfel, președintele mai anunțase și în 24 iunie că a reușit oprirea pandemiei, dat fiind succesul campaniei de vaccinare. Se pare că președintele are cu totul alte surse, mai credibile, zic eu, pentru că medicii agreați de sistem continuă să inducă panica variantei Delta, care a început să-i bage și pe tineri la ATI. ”Există deja, pe site-urile de specialitate, informații cum că tulpina Delta este, pe lângă foarte contagioasă, este mult mai periculoasă decât ce am avut, Alpha. Toți cei care sunt, în prezent, în ATI, nu sunt vaccinați. Cei care ajung în ATI sunt și oameni tineri și este un semnal de alarmă. Informațiile care vin din zona medicală atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această tulpină”, spune medicul Emilian Imbri. Evident că afirmațiile nu sunt susținute de realitate, având în vedere că niciun medic din lume nu a afirmat vreodată că varianta Delta ar fi mai periculoasă și că ar provoca mai multe cazuri grave, ci doar că este mai contagioasă.

Se sucesc și medicii

Încă nehotărât dacă se situează de partea medicinii sau a politicului, medicul infecționist Adrian Marinescu și-a asumat riscul de a spune răspicat că vaccinarea obligatorie va avea un efect de bumerang, opunându-se imunizării forțate. ”La mine, încă de la început, punctul meu de vedere a fost că nu există termenul de obligativitate, pentru că funcţionează ca un bumerang. În momentul în care vii cu ceva obligatoriu, s-ar putea să obţii efectul invers. Partea de motivaţie nu mai e ca la începutul campaniei, când vorbeam de studii şi date. Prin vaccinare, mă interesează să nu-mi pun viaţa în pericol. Mă interesează că nu fac o boală gravă”, a afirmat dr. Adrian Marinescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.698 afisari

8 COMENTARII

  1. Pai se da in spate ca sa arate mai bine, sa nu se vada coarnele de bou.
    Acum hai sa fim seriosi, poate nu si-a tradus el din mugeasca in romaneste bine si au iesit cuvintele astea pe bot.
    Ca altfel ne-am saturat, ba ca-campania de vaccinare a vut succes pentru ca pandemia s-a incheiat, ba ca pandemia nu s-a incheiat, ba ca luna mai nu e buna de referendum, ba ca el insista sa faca referendum in luna mai, ba ca e o raceala, ba ca e o pandemie. Mugete.
    Nu e de mirare ca parintii lui stau ascunsi in Germania. De rusine.

    • Ba , animalule , tu ai parinti sau ai fost crescut la orfelinatul din Rabnita ? Nu te saturi de halit k.cat in National si Cotidianul ?

      • Multumesc, mi-ai confirmat ca mai sunt si altii cu aceeasi parere. Cat despre restul, nu vad sa fi adus un argument logic in discutie. Poate din lipsa de logica? Poate nu, astept.

  2. Ioane degeaba te c…pe tine,sasu a fost si va ramane un BOU,a facut si va mai face mult rau Romaniei cat va mai fi presedinte.Cand nu va mai fi, toapa de nevastasa ii va duce mancare cu sufertasu la mititica!!!!!

    • Sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA SUGIUK , troll stalinist , un agent provocator , un BOU platit in copeici de Raion sa injure Presedintele Romaniei si familia acestuia . Asta am invatat la Fabrica de Trolli , asta fac si-atata pot . Am zis .

  3. Iese urât rău. Cu tot ce vor ei să devină obligatoriu. Vaccinări, buletine, certificate de vaccinare, restricții, abuzuri după abuzuri. Iar dacă ei cred ca nu are cine să ne apere, ieșim TOȚI pe străzi să ne apărăm familiile, țara si pe toți cei întregi la minte. Un popor întreg poate pune la zid o minoritate neînsemnată care guvernează prost si fără rost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger