AcasăPoliticaIohannis face ședință. Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, chemați de urgență...

Iohannis face ședință. Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, chemați de urgență la Cotroceni

Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, chemați de urgență la Cotroceni (foto: Facebook)

La câteva ore, practic, după ce și-a preluat atribuțiile de premier interimar, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, urmează să ajungă, marți, la Cotroceni.

Și colegul său de Guvern, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au fost convocați de către Klaus Iohannis pentru a participa la o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare, din câte s-a anunțat de la Cotroceni. Discuțiile urmează să înceapă la ora 15.

Nelu Tătaru, chemat la Cotroceni (foto. gov.ro)

Declarații la Guvern

Înainte de ședința de la Cotroceni, la Palatul Victoria vor avea loc declarații de presă. Rămâne de văzut ce va anunța premierul interimar.

Nicolae Ciucă a fost desemnat prim-ministru interimar, cu atribuții de șef al Executivului, până la formarea noului Guvern, după ce Ludovic Orban a demisionat, luni seară.

Orban: Nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții

Ludovic Orban și-a anunțat plecarea din fruntea Executivului, pe fondul rezultatelor obținute de PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. ”Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de președintele României. De asemenea, am încredere că, în negocierile care vor fi declanșate de președintele României, vocea rațiunii va triumfa și vreau să spun foarte clar: demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții.

Pentru mine, interesul României este deasupra interesului Partidului Național Liberal și deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că, în zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face față provocărilor cu care ne confruntăm și, mai ales, de a pregăti relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie”, a susținut Orban, de la Palatul Victoria.

author avatar
Cristina Stefan
180 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stiti ce-i ciudat? Faptul ca pnl inca se gandesc ce guvern vor face desi castigatorul alegerilor a fost PSD.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger