AcasăPoliticaIohannis, declarații de ultimă oră. Ce spune despre aderarea la Schengen: „De...

Iohannis, declarații de ultimă oră. Ce spune despre aderarea la Schengen: „De data aceasta este complicat, fiindcă Austria…”

Aflat, joi, la Bruxelles, Klaus Iohannis a ieșit în fața presei, până să participe la reuniunea Consiliului European, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Unul dintre subiecte a vizat aderarea României la Schengen. Context în care șeful statului a lăudat inițiativele civice menite să ajute România să adere cât mai curând la spațiul Schengen. Dar a punctat că „de data aceasta este complicat”.

„Aceste inițiative sunt salutare. E bine să se știe că nu numai noi, politicienii, ne dorim ca România să intre în Schengen, nu numai noi ne dorim să protejăm mediul.

Este bine să avem sprijinul societății civile, a oamenilor, și să știm că și ei își doresc aceste lucruri, un mediu mai curat. Dacă prin astfel de inițiative procesul propriu-zis va fi accelerat, vom vedea”, a spus Iohannis, joi, în declarațiile susținute înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Iohannis: Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen

Președintele a adus în discuție, însă, faptul că Austria se opune extinderii Schengen, din motive electorale interne. Ceea ce complică lucrurile – a dat de înțeles acesta. „În realitate, procesul se desfășoară acolo unde s-a desfășurat din capul locului. Parlamentul European a dat rezoluții de tipul acesta, că România și Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în consiliul Uniunii, în formatul JAI. Deci acolo se ia decizia.

Sigur că pentru a se ajunge la o decizie favorabilă toată lumea trebuie să se implice și politic. Începând de la președinte, la premier, ministru de Interne, de Externe și așa mai departe. Toată lumea colaborează pentru a obține acest rezultat. De data aceasta este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”, a declarat Klaus Iohannis.

 

author avatar
Andrei Coman
1.088 afisari

33 COMENTARII

  1. E complicat, da, daca esti stai ca un ficus la Cotroceni, tradatori nenorociti din echipa cistigatoare.

  2. Are dreptate 100% presedintele…in Austria cei care conduc acum sunt problema….

  3. Eu sunt o mamaliga zborsita
    De sapte ani nu am facut nimica
    Daca or vrea sa ne primeasca
    O fac doar ei si pronia cereasca!

    Eu nu vreau sa le impun nimica
    Daca nu vor n-o sa-i oblig cu frica
    Faca ce-or vrea ei pot sa ne inchida
    chiar si pe noi cu ura lor avida

    Industria au prefacuto-n praf
    Justitia au pus-o la perdaf
    Au mai ramas doar minele zalog
    Ca de paduri nu mai vorbesc deloc!

    Eu dau din greu banet la ce spun ei
    Mi-i schingiuesc pe cetatenii mei
    In schimb primesc hartii si tinichele
    Si sepci cu snur ,prostii cat sunt in stele!

    Ne repezim sa inchidem ce-i carbune
    Dar ei deschid mai multe mine acum
    Caci noi suntem enclava lor pe bune
    Ce nu-i a lor sa se prefaca-n scrum

  4. E complicat pentru că tu ești un trădător de țară și un slugoi al habsburgilor și în plus și o mare putoare.

  5. Eu nu inteleg insistenta unor jurnalisti de a pune intrebari pertinente Presedintelui nostru dublu ales. Domnul Iohannis recunoaste singur ca „sunt chestiuni complicate”, deci nu e treaba lui sa va dea un raspuns clar si concis.
    In plus, uitati-va ce vreme superba e afara. Au inflorit copacii, gazele zumzaie, aerul e parfumat de zambilici si zarnacadele. Cum vreti voi ca ilustrul nostru conducator multiubit sa se mai gandeasca la altceva decat la sarbatorile Pascale alaturi de Prima Doamna ale carei toalete au inebunit intraga planeta.
    Abia asteapta sa-si ciocneasca oualele, sa guste din capra umpluta si sa-si stropeasca din belsug consoarta si ale ei prietene in ziua de stropit.
    Anul acesta, daca este chibzuit, prinde doua stropeli, la interval de o saptamana.
    https://media.tenor.com/7G183uOIsuEAAAAC/ferdinand-flowers.gif

  6. Pai du te dracu de presedinte!Ce dracu ai facut sa nu fie complicat????Ca de aia te platim potaie corupta!

  7. Acum e mai complicat, ca inainte era mai simplu 😀 😀 😀 Bai nesimtitilor care conduceti Romania spre pierzanie, de ce n-ati facut cum a facut Croatia? Ca intram si noi odata cu ei.

  8. DE DATA ASTA E COMPLICAT, DEOARECE TU, KLAUS IOHANNIS ,ESTI UN MARE B O U ,ESTI UN ANTIROMAN DESAVARSIT , AI FOST DOAR UN TURIST IMPATIMIT, PE BANII PROSTILOR DE ROMANI SI ATAT,- SCARBA ORDINARA-HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!

  9. TU, ASTA CARE INCERCI SA CONTRACAREZI ACUZATIILE , STAI POTOLIT, PTR ITI IEI ATATEA POWW.LE IN TOATE GAURILE , DE N O SA LE POTI INGHITI…STII CA AVEM DREPTATE, DECI STAI DRAQ IN BANCA TA , CHIAR DACA AI SIMBRIE…..

      • BORA MI AS PO.OLA IN FARFURIA TA SI N LINGURA FAMILIEI TALE , PE CARE MA TA SI COPIII TAI O VOR DUCE LA GURA DE FIECARE DATA, BAGA MI AI PO..OLA IN MA TA PANA N STOMAC, SA MOARA SUFOCATA, LINGE M AI IN COOR CAND O SA AM DIAREE , LIMBA TA SA FIE HARTIE IGIENICA,KAKA M AS IN FARFURIA TA SI A FAMILEIE TALESI IN TORTUL VOSTRU ANIVERSAR,FU.TU.TI MORTII MA TII SI AI FAMILIEI TALE ,PISA M AS PE MEMORIA LOR SI PE TINE SI FAMILIA TA SCARNAVIE FACUTA DIN INCEST, SI SCAPATA INTR O TOALETA PUBLICA ,IN GARA DIN MIZIL….DECI , SLUGA MUISTA , ORI CONTINUAM CU …FOLCLORUL, ORI STAI IN PO..OLA MEA ,SCLAVETE,CU GURA OCUPATA SI LASA TE DE ASTFEL DE …COMPETITII….

  10. Acuma e un pic mai complicat
    Austria ne are de cobai
    Eu stau ca blega .Porc nerusinat!
    Si trag de timp sa-i apar pe calai

    A fost mai simplu insa eu eram
    Cu capul dus la schi la piramide
    Nu dovedeam sa satur pe afide
    Cu miliarde aruncati pe geam!

    Am dat banet la scumpii Amerloci
    De sufletul lui domnu’ Brukental
    La noi spitalele sunt pline ,,ochi”
    Caci banii pleaca cu mandat postal!

    Stam in convoaie cate saispe ore
    La granita cu tiruri incarcate
    Ne-am saturat de atata nedreptate
    Domnu’ iohanis scoala-te,0 ,,majore”!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger