AcasăPoliticaIohannis: Dacă rectificarea aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor...

Iohannis: Dacă rectificarea aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia 3 miliarde de euro fonduri europene

După ce rectificarea bugetară a trecut de Parlament cu majorarea punctul de pensie cu 40%, președintele – pe masa căruia ajunge proiectul de lege, în vederea promulgării – a adus în discuție un scenariu ”de groază”.

”Din păcate, ambele scenarii sunt posibile. Există nu doar avertismente, există discuții extrem de serioase cu înalți responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate. De asemenea, agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense – imense – ar fi operate.

Nemaivorbind de faptul că pentru aceste cheltuieli nu există bani. Pur și simplu, nu există bani! Acum dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde europene, ratingul de țară va fi retrogradat și noi nici nu mai avem de unde să luăm bani, fiindcă la un rating prost nu mai vine nimeni să dea bani. Deci este un scenariu pe care l-aș numi de groază. De asta am spus: oricât ne-am dori aceste creșteri – și ar trebui să vină odată – ele vor putea fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică și stabilizăm finanțele țării”, a susținut Klaus Iohannis, miercuri seară, de la Cotroceni.

author avatar
Andrei Coman
193 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce ti-au sus bai Talpa lata ” niste inalti responsabili,sau iresponsabili,” sunt mai inalti ca tine,asa ca la vreo 2,5 M ?,ti-au spus,bai Iohanis,in Tara voastra a nimanui,unde nu respectati Legile si Constitutia,mai calcati in picioare si de data asta Legea pensiilor,Legea alocatiilor,si alte Legi in ajutorul amaratilor,care ce vor ma,pensii si alocatii mai mari ? ca si-asa sunteti coada Europei in privinta asta.Stati pe loc,pastrati distata si om mai vedea la anul si la multi ani.Ia spune-le acestor „resposabili iresponsabili”,Domnilor,eu am declarat acu vreo 3 saptamani cand am participat la impartirea unor bani la Bruxeles,ca Romania este Stat de drept,ori asta ne obliga sa respectam Legile,promulgate tot de mine.Mai ales ca am declarat ca sa-i amagesc pe Dragi romani,ca in mandatul meu nu vor fi taieri de pensii si salarii.Ia zi-le mai Iohanis,nu te lasa calcat in picioare ca o Lege,zi-le dela obraz, Ue sa nu te mai instige sa nu respecti Legile si Constitutia.Si-ai sa vezi ca Romanii nu te vor mai injura.E,ai curaj ? sau asta cu 3 miliarde este o tromboneala de-a ta ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger