AcasăPoliticaIohannis dă replica, pe tema PNRR-ului: Am auzit tot felul de politicieni...

Iohannis dă replica, pe tema PNRR-ului: Am auzit tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu e nicio catastrofă

Iohannis dă replica, pe tema PNRR-ului: Am auzit tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu e nicio catastrofă (sursa foto: presidency.ro)

După ce a ales să se alăture campaniei ”Vinerea Verde” și să meargă, vineri, la Cotroceni cu bicicleta, chiar dacă a cam plouat, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu presa, cu precizări inclusiv despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În acest sens, președintele a susținut că proiecutl va fi corectat, pentru a se ține cont de observațiile venite din direcția Comisiei Europene, și că ”va fi lucrat până este foarte bun”.

Întrebat dacă e de părere că PNRR-ul va fi gata la timp, adică până la finele acestei luni, președintele a răspuns: ”Acest termen stabilit este orientativ, nu este un termen ultimativ, trebuie să înțelegem acest lucru și deja Comisia începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă decât să le termine într-o anumită zi. Și noi, da, vom lucra pe PNRR până când va suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie și mai important implementat de noi”.

Totodată, șeful statului a comentat și pe marginea reacțiilor venite de la nivelul Opoziției, pe acest subiect. ”Am auzit și eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa, nu e nicio catastrofă. (…) Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile acestea, le vom analiza, vom corecta Planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și Planul va merge înainte. Deci acest Plan va fi lucrat până este foarte bun și va fi implementat”, a susținut Klaus Iohannis, vineri dimineață.

Discuții, luni, cu responsabilii din Guvern

În cursul zilei precedente, după ce a vizitat, cu ocazia Zilei Pământului, Parcul Natural Văcărești, președintele anunțase că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern și din alte zone care lucrează pe acest Plan de Redresare și Reziliență. Și făcuse din nou trimitere la o intenție de îmbunătățire a PNRR-ului.

”Vom evalua feedback-ul, primul feedback al Comisiei, vom îmbunătăți Planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu Planul îmbunătățit și, în final, sunt convins că el va fi acceptat și vom putea să folosim acești bani. Este o sumă foarte mare, 30 de miliarde de euro. Avem șanse imense să punem în practică reforme care s-au tot amânat și avem șansa să facem investiții care până acum, tot din lipsa de bani, nu s-a realizat. Și, eu sunt foarte hotărât ca, împreună cu Guvernul, să ducem lucrurile în zona de succes”, spusese Klaus Iohannis, joi.

Reacții din PSD pe tema PNRR

Tot joi, fostul premier Mihai Tudose, actualmente europarlamentar, transmisese un mesaj dur la adresa guvernanților. ”Marele Plan sau cum “Cîţu plus Ghinea = minus creier” pune cruce fondurilor europene!

România riscă să piardă masiv bani europeni din cauza incompetenţei guvernamentale. Am avertizat, de acum câteva luni, făcând comparaţie cu ritmul altor guverne din UE, că se va ajunge în criză de timp pentru depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Bruxelles. Uite că documentul trimis Comisiei Europene a fost întors la Bucureşti pentru modificări. În vreme ce Barna şi Ghinea se încurcă penibil în declaraţii, preşedintele Iohannis e nevoit să convoace, în disperare de cauză, o reuniune cu (i)responsabilii pentru PNRR, luni – cu patru zile înainte de termenul limită, care e vinerea viitoare”, scrisese, între altele, Tudose pe Facebook.

De asemenea, joi dimineață, europarlamentarul Victor Negresu, vicepreședinte al PSD, anunțase, pe aceeași rețea de socializare: ”Noua formă a Planului Național de Redresare și Reziliență nu a primit acceptul Comisiei Europene. Nu o spun eu, ci a afirmat-o ieri, la televizor, vicepremierul Dan Barna, care a confirmat că s-au primit foarte multe observații din partea executivului european. Chiar dacă au mai anunțat de mai multe ori finalizarea planului, acum guvernanții vorbesc de un nou termen, în a doua parte a lunii mai, deși termenul inițial era în aprilie. Evident, planul real este în continuare ținut la secret.”

196 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce vorbești Frantz, nu este nici o problemă? Ba da, demonstrează incapacitatea guwernului meu de a elabora un document în timp optim și de calitate corespunzătoare, credibil, eficient. Care ar fi fost reacția dacă guvernul era al PeeeSeeeDeee? Ar fi băgat zilnic, pardon, capul în televizor și ar fi spus cât de incapabili sunt peeeseeedeeeii și cum ar fi acționt aceștia să ne scoată din UE.

  2. A cata oara, a aratat ca Guvernul Meu este plin de incapabili,si iata rezultatele
    Vine tatucu si se lauda, ca luam 30 de miliarde, si Guvernul doveste pentru a cata oara ca este deplin incompetent, iar USR -istu Ghinea, un zero absolut, a fost Ministru Absorbiei Zero a banilor de la UE, si asta arata in continuare.
    Da Tatuca ii lauda !

  3. @ Despre democrație cu liberalii, ?
    Ăștia de afirmă că sunt liberali „promovează , din funcțiile publice în care sunt, „excluderea socială” din motive de vaccinare, ?

  4. Pentru el si ceilalti tradatori de tara, nu e nici o catastrofa; este pentru colonie. Ei, vor primi niste sepci pentru ca nu au luat banii care vor fi dati altora, care stiu sa faca proiecte si care tin la tara lor ( de ex. Portugalia).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger