AcasăPoliticaIohannis cheamă partidele la consultări. Cine deschide lista și cum arată programul...

Iohannis cheamă partidele la consultări. Cine deschide lista și cum arată programul stabilit la Cotroceni

Iohannis cheamă partidele la consultări. Cine deschide lista și cum arată programul stabilit la Cotroceni

După ce se aflase că în prima parte a zilei de joi, până să plece la Bruxelles, la Consiliul European, Klaus Iohannis a stat de vorbă cu liderul PNL, fostul premier Orban, cu Florin Cîțu, liberalul nominalizat de liberali pentru postura de premier, dar și cu Dan Barna, copreședintele USR-PLUS și cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, în urmă cu scurtă vreme s-a anunțat oficial că președintele cheamă partidele la consultări.

Din câte se poate observa din programul făcut public din direcția Cotrocenilor, PSD-ul deschide lista formațiunilor invitate, luni, la aceste discuții în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Mai exact, programul arată astfel:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Ce spunea Ciolacu

De altfel, liderul PSD spunea, recent, că ”primul partid care trebuie să fie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD”. ”Și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala de a invita PNL înainte. (…) Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri”, declara Ciolacu, la TVR.

Mai mult, președintele PSD avertiza că, în cazul în care nu se are în vedere această ierarhie, e posibil să ia o decizie, împreună cu social-democrații, în sensul de a nu răspunde invitației de a merge la aceste consultări. „Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră de prim-ministru, este posibil să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a apus și este cazul ca președintele să intre în haina constituțională de respect față de toată clasa politică”, susținea Ciolacu.

author avatar
Cristina Stefan
236 afisari

4 COMENTARII

  1. Sa ne consultam de fatada, ca la Cotroceni tot se sta, ca-m oboist dupa cata propaganda am fakut, si apoi sa ne consultam la doctor

  2. & Sunteți de părere că Rafila nu ar face lobby companiilor farmaceutice, după ce a fost anunțat ca propunere pentru funcția de prim ministru, anunțând că s-a infectat cu coronavirus , ? Opinați că Iohannis ar putea solicita în mod public amendarea celor ce ocupă funcții publice și s-au infectat cu coronavirus că nu au respectat restricțiile impuse de guvern, ?

  3. Acest individ odios iohanis a marturisit DE CAND A CANDIDAT PRIMA OARA ca UNICUL lui obiectiv este SA SPARGA ROMANIA. Desigur, a contat foarte mult pe ajutorul romanilor saraci cu duhul pe care cu ajutorul propagandei tradatoare de tara i-a manipulat si mintit in modul cel mai parsiv iar ei n-au precupetit nici-un eforta sa-l ajute ……….
    Iohanis nu a vrut decat SA SPARGA ROMANIA SI IMPREUNA CU LACHEII SAI DE LA PNL/USR SA O VANDA STAPANILOR SAI EXTERNI CARE L-AU PUS IN FUNCTIE !!!!!Nemultumit , A DECLARAT RAZBOI UNEI BUNE PARTI A POPULATIEI, in mod PUBLIC. Si ce fac unii romanii? IL APLAUDA SI-L URMEAZA SI ASTFEL ISI MERITA ASTFEL DE PRESEDINTE, INDIVID FARA ONOARE SI LIPSIT DE ORICE DEMNITATE UMANA. DAR DIN PACATE , DUPA CUM SE VEDE , VICTIME ALE NENOROCIRILOR PRODUSE ROMAIEI DE CATRE ACEST INDIVID IOHANIS SI ACOLITI SAI DE LA PNL/USR , SUNTEM SI NOI MAJORITATEA ROMANILOR CARE NU L-AM SUSTINUT !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger