AcasăPoliticaIohannis cheamă la raport liderii din coaliție. Ședință crucială la Vila Lac...

Iohannis cheamă la raport liderii din coaliție. Ședință crucială la Vila Lac 3

Klaus IohannisIohannis cheamă la raport liderii din coaliție. Ședință crucială la Vila Lac 3

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul izbucnit la vârful Guvernului, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Șeful statului îi așteaptă, joi, pe liderii coaliției să tranșeze problema la Vila Lac 3, potrivit unor surse politice. Este prima întâlnire după scandalul din coaliție. Se pare că USR PLUS va cere și la aceste discuții demisia premierului Florin Cîțu, potrivit ziare.com. Cei din USR PLUS sunt extrem de revoltați, după ce Vlad Voiculescu a fost demis fără să fie consultați sau măcar anunțați.

Planul lui Klaus Iohannis

Cel mai probabil, președintele Klaus Iohannis va încerca să aplaneze acest conflict, care ar putea genera o criză politică majoră. Guvernul este la un pas să pice! Miniștrii USR-PLUS nu s-au hotărât încă dacă participă sau nu la ședința Executivului de azi.

În scurt timp se vor întâlni în biroul liderului Dan Barna ca să decidă următoarea mișcare. Până acum, au amenințat că-i retrag sprijinul politic lui Florin Cîțu. Surse politice susțin că USR-PLUS ar opta pentru varianta Ludovic Orban premier. De cealaltă parte, liberalii spun că-l susțin în totalitate pe Florin Cîțu.

Dan Barna, atac la premier

Liderul USR l-a atacat din nou pe șeful Executivului, afirmând că Florin Cîţu „ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali”, lucru demonstrat în repetate rânduri. De asemenea, Barna afirmă că premierul ştia că ar fi fost dispus să discute oricât pentru a asigura stabilitatea coaliţiei.

În schimb, acuză vicepremierul, Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce se discuta despre modalităţi de rezolvare a diferendului. „S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei”, afirmă Dan Barna.

author avatar
Andreea Vlad
410 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger