AcasăPoliticaIohannis cere noi recruți pentru Armată: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a...

Iohannis cere noi recruți pentru Armată: „Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar”

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

„Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar” – a transmis miercuri președintele Iohannis. Declarația a fost făcută în contextul în care România marchează 20 de ani de prezență în cadrul NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria naţională de apărare şi pentru a moderniza infrastructura de transport.

„Perioada dificilă pe care o traversăm în prezent, marcată de provocări multiple în plan european și global, ne găsește ferm ancorați în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite, cei trei piloni incontestabili ai politicii noastre externe și de securitate”, a declarat Iohannis, la Palatul Cercului Militar Național, în cadrul evenimentului „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”.

„Beneficiem astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria României, pe care ni le oferă Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic.

La rândul nostru, respectăm angajamentele asumate la nivel aliat și contribuim la întărirea securității comune și a apărării colective”, a mai spus șeful statului.

Iohannis: Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar

Preşedintele a precizat că România trebuie să intensifice eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar.

„Apărarea cetățenilor noștri este una dintre obligațiile fundamentale ale statului român.

Nu poate fi însă garantată siguranța oamenilor în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă.

Începând cu anul 2023, România a crescut de la 2% la 2,5% alocarea din PIB pentru Apărare, adică pentru înzestrarea Armatei României, pentru motivarea, instruirea și perfecționarea militarilor noștri și pentru a crește nivelul de interoperabilitate cu forțele aliate.

În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria națională de apărare și pentru a moderniza infrastructura de transport”, a mai spus Klaus Iohannis la evenimentul de miercuri.

Liderul de la Cotroceni a menţionat că împreună cu aliaţii NATO, România, va continua să ofere „sprijin politic şi practic multidimensional” Kievului.

„Împreună cu Aliații din NATO, vom continua să oferim sprijin politic și practic multidimensional Kievului. O dimensiune importantă a acestui sprijin va fi instruirea militarilor ucraineni, inclusiv a viitorilor piloți F-16, la Centrul pe care îl găzduim la Fetești.

Ne vom coordona în continuare în cadrul Uniunii Europene pentru a sprijini parcursul european al Kievului și al Chișinăului și vom pleda pentru acordarea de asistență substanțială Ucrainei pe toate palierele.

De asemenea, România rămâne un susținător ferm al legăturii transatlantice și al colaborării intensificate dintre NATO și Uniunea Europeană, în spiritul sinergiei eforturilor și al complementarității reciproc benefice”, a afirmat Iohannis.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care s-a aflat că rezerviştii din Brăila şi Galaţi sunt chemaţi, în această săptămână, la unităţile de militare pentru desfăşurarea unor activităţi de pregătire. Citiți mai multe aici: Rezerviştii din România, chemaţi „sub arme”. Bărbaţii care sunt obligaţi să se prezinte la unităţile militare

author avatar
Andrei Coman
363 afisari

12 COMENTARII

  1. Este jalnic….Tot insistă pentru funcția din NATO…. Vezi că nu mai ai benzină în rezervor… Și nimeni nu te susține….Înțelegi? Au ba?

  2. DE CE IL MAI INTERESEAZA ASA MULT PENTRU CA ORICUM PLEACA DIN TARA .?
    DACA RAMANE INFUNDA PUSCARIA,CU NEVASTA-SA .
    CHIAR! DOSARUL ALA PENAL IN CE STADIU O MAI FI? PARTEA LUI ,CRED CA E DISJUNSA ,TREABA CU IMUNITATEA. VOM VEDEA.

  3. Mai dom’ presedinte, da un exmplu, la sfasitul mandatului inroleaza-te in armata, sari cu parasuta, sapa transee. Asa, pe vorbe, sa trimiti pe altii nu merge si tu stai la umbra. Poporul vede si judeca.

  4. Idiotilor, nici sa v a aparati Tara nu doriti ? Imbecililor cu scoala putina, fara pregatire profesionala nu stiti nimic inafara de ura fata de tot ce inseamna domocratie, fata de tot ce inseamna civilizatie. Tampitilor vizitati capitalele Europei, poate va desptetati si nu mai regretati comunismul, ca tot ce s-a realizat in aceasta Tara va pute, asta ca sa folosesc un cuvant pe care sa-l intelegeti trogloditilor, veniti de la coada vacii, de la WC in curte si pamant pe jos in cele 2 camere, locuite de 6 persoane .

    • Pai vrem sa va lasam tie, mă ti, lu tac tu sora ti, copiilor tai si la tot neamul lu mă ta sa apere colonia asta suauenato in care mi ati transformat tara. Uite, poti sa l iei si pe klaus cu răvășitoarea, toata armata romana cu apevistii pensionari cu tot, ca manca degeaba de 80 de ani, toti politicienii, toti securistii, toti poponautii ca tine😀😀😀😀

  5. Alooo,baaa,Faceti loooc,dati-va la o paaaarte,s-a trezit si Iohanus…A aflat si el ca a ramas armata fara oameni.Si trebuie domne sa avem oameni in armata.Trebuie,asa-i cocotatule,de ani de zile tot descoPeri ca ba trebuie,ba este necesar,ba se impuuune,ar trebui ,este nevoie ba de una ba de alta.Ar trebui si s-ar impune de urrgenta sa ne lasi,sa te duci pe apa sambetei,unde a dus mutul iapa.Fara tine ne era mult mai bine,esti o catastrofa parazita .

  6. nu ne priveste operatiunea speciala din ukronazia.
    nu ne interesează ce au de impartit sua cu rusia in ukraina.
    ne intereseaza nivelul nostru de trai si pacea cu toata lumea.
    sua este peste ocean, rusia este la odesa.
    asa ca nu exista nici o nevoie reala de nu stiu ce mobilizari.
    incetati sa mai aruncati bani pe armament inutil si ocupati-va de economia si politica ROMÂNIEI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger