AcasăPoliticaIohannis, atac la ministrul Justiției! Președintele României vrea explicații pentru verdictul judecătorilor...

Iohannis, atac la ministrul Justiției! Președintele României vrea explicații pentru verdictul judecătorilor în dosarul „10 august”!

Iohannis cere explicații după clasarea dosarului ”10 august”: ”Lucrurile nu se pot încheia aici”

La două zile după ce s-a aflat decizia Tribunalului București în privinta dosarului vizând violențele apărute la manifestația din 10 august 2018, șeful statului a transmis un mesaj tranșant, adresat în principal ministrului Stelian Ion.

Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici”, se menționează într-un mesaj postat în urmă cu scurtă vreme pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Mai mult, președintele dezvăluie ce le-a cerut atât lui Stelian Ion, cât și lui Lucian Bode, în calitatea acestora de șefi la ministerele Justiției, respectiv Internelor. ”Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, transmite președintele.

Rareș Bogdan: Am avut, încă o dată, imaginea unei țări abandonate

Reacția șefului statului vine după ce, recent, pe fondul aflării hotărârii definitive a instanței, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan avusese la rândul său un punct de vedere vehement pe acest subiect, anunțând chiar că s-ar putea ajunge la o sesizare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

”Astăzi (marți-n.n), din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide (…) iar cei patru șefi ai Jandarmeriei din acest dosar (…) scăpă fără niciun fel de cost în fața cetățenilor și a istoriei am avut, încă o dată, imaginea unei țări abandonate, a unei țări unde Justiția nu funcționează sau Justiția umblă cu capul spart”, a declarat Bogdan, la un post TV, în seara zilei în care s-a pronunțat Tribunalul București. MAI MULTE DETALII AICI.