AcasăPoliticaIohannis, cel mai mare pericol

Iohannis, cel mai mare pericol

Să fi fost un afront adus românilor faptul că președintele a apărut la locul tragediei de la „Matei Balș” după șase ore? A vrut din start să impună o distanță între el și țara pe care crede că o conduce sau cei cinci morți de la ora aceea, fiind mai puțini decât cei pieriți la Piatra Neamț, au fost trecuți la „și altele” pe agenda prezidențială? Fac o comparație, mai bine zis iau ca punct de reper faptul că, în 1977, în mai puțin de patru ore Ceaușescu a venit în țară când i s-a raportat despre cutremur. Și era vorba de mii de kilometri, nu de 7-8 câți ar fi de la reședința lui Iohannis și până la spital.

Putea să i se explice orice nu înțelegea

I-am privit cu atenție fața și în imaginile care-l arătau în spital, și în cele de la pompos numita conferință de presă. La locul tragediei privea în gol, abia mimând interesul. Muriseră totuși niște oameni, însă privirea lui nu trăda nimic. Îi era indiferent. Nu erau rudele lui. Mă întreb cum ar fi reacționat dacă ar fi fost miniștrii din guvernul actual.

Condoleanțe de la distanță

La conferința de presă am văzut un Iohannis speriat și bâlbâit. Speriat să nu i se pună întrebări la care nu ar fi avut ce răspunde, pentru că ar fi trebuit să-și asume vinovății și atunci națiunea l-ar fi văzut cât este de găunos. Iar bâlbâit pentru că nu avea repere, nu înțelegea de ce trebuie să vorbească și mai ales despre ce. Setarea lui era făcută pe „respectați distanța socială, purtați masca și spălați-vă pe mâini”. Dincolo de acestea, mintea îi era la weekendul ce urma să și-l petreacă la schi, tocmai pe cale de a fi fost stricat de decesul celor cinci nevinovați. Ca atare, singura soluție de a ieși din impas era să laude intervenția pompierilor și a cadrelor medicale. Într-o asemenea situație, centrul de greutate al tragediei s-a mutat. Dar nu pentru că Iohannis ar fi avut vreun mesaj de transmis, după cum se speculează, inclusiv regia retragerii din scenă și plecarea grabnică pe pârtia de la Păltiniș. Ar fi trebuit să vedem cum cere demisii? De ce, din moment ce aceasta nu face parte dintr-un plan? Dacă mâine face explozie un spital, președintele nu se va arăta îngrijorat. Sau doar se va arăta, dar nimic mai mult. Să prezinte personal condoleanțe, să îmbărbăteze vreo familie într-o vizită de compasiune? De ce? N-a făcut-o nici acum, n-a făcut-o nici după incendiul din spitalul de la Piatra Neamț, de ce ar face-o altcândva?

Frica, singura reacție

Președintele a fost acuzat de insensibilitate, după cum, mai mult sau mai puțin mascat, a fost acuzat și de prostie. Nici eu nu știu unde trebuie răscolit după adevăr. Știu însă că duritatea lui nu are legătură cu reacțiile pe care le afișează sau și le exprimă. Dur ești când înțelegi despre ce este vorba și îți pui pe chip masca celui care nu se vrea sau nu se lasă impresionat. Acum, însă, am văzut un Iohannis fără reacții nu din cauză că și le-ar fi ascuns foarte bine, ci pentru că nu simțea. Nu simțea nimic. Dacă în adâncurile ființei lui ar fi existat vreo tresărire, am fi văzut un Florin Cîțu demis cu tot cu guvernul lui impostori. Am fi văzut un Klaus Iohannis bătând spitalele spre a-i încuraja pe cei care se zbat între viață și moarte după tragedia de la „Matei Balș”. Am fi văzut un Iohannis printre protestatari, vorbind cu ei cum a vorbit și cu alte ocazii. Prezența lui în mijlocul nemulțumiților ar fi dat o altă dimensiune faptelor petrecute în dimineața zilei de 29 ianuarie și consecințelor acestora. Nu a făcut-o. Și nici nu o va face, pentru că se teme de popor. Este singura reacție vizibilă. Câtă încredere poți avea într-un astfel de om? Un om care nu simte nimic. Aici este marele pericol care ne paște.

author avatar
Valentin Boeru
3.531 afisari

45 COMENTARII

  1. Foarte bine creionat portretul lui Iohannis. Titlul ar trebui scris cu graffiti pe toate vagoanele de tren și de metrou.

    • El, un Comunist pamblicar, un dandy de mana a doua, ne imbracam frumos,vorbim rar, gandim si mai rar, sau deloc, si traim pe banii babachii romanii, si cunoastem fizica jmanglei

  2. Titlul e scris la toate raspantiile , toti mancurtii am fost pusi in garda ca Iohannis este extrem de viril , noi , sexul frumos , abia asteptam sa fim probate .

  3. Daraghie Cupidon Valentin , nu-l mai atata pe dihorul de Kostea Sugiuk Tiraspol , doar cunosti ce sensibil e , asta iar pleaca la produs fara peruca , fara cercei , nefardat , in chiloti tetra cu manecuta si in cizme de cauciuc .

    • Comisarul . ro :” MODIFICARILE CRIMINALE ADUSE DE PSD LA CODURILE PENALE AU FOST RESPINSE IN BLOC DE NOUA MAJORITATE DIN SENAT ”. Iulia Scantei : ” Sa dati un vot care sa arate ca v-ati lepadat de epoca Dragnea , ca nu ve-ti mai urmari in acest legislativ sa legiferati in scopul infractorilor si sa lasati balast al anomaliilor juridice facute cu un singur scop , pentru salvarea unui lider de puscarie cate ne-a aruncat in dezacordul si in rusinea Europei ” .

        • Un bou mancurt ca mine GASAIESTI extrem de rar , ma baleg pe coada si mugesc neputincios

  4. Iohannis nu e cioclu si nici bocitoare ., e seful statului roman ! Daca incepe un razboi , Doamne -fereste-ne , trebuie sa sune din trompeta ca sa trezeasca puturosii sa se apere ? Ba , lasati zorzoanele si propaganda gretoasa , nu mai pupam noi , romanii , asa presedinte al Romaniei ca Iohannis , de circari si limbi de lemn suntem satui ! A fost la spital ? A fost ! A transmis condoleante familiilor indurerate ? A transmis ! Pentru aia din gasca lui Floricica dansatoarea trebuia sa se dea in spectacol ca Vali Vijelie in Zanzibar ? Siktir !

      • Recunosc , am un poster cu dansul aplecat sa sarute drapelul , dimineata , la pranz si seara tremur ca varga de emotie si il sarut patimas pe pupila ochiului dosnic maron . MUAHHHHHH !

    • Nu-l mai pupa în dos, o sa facă bătături de cât îl pupați oi pupatorii de serviciu

      • N-avem , noi , romanii , posibilitatea asta , va inghesuiti , voi , mancurtii de serviciu , sunteti mereu primii cu matanii evlavioase la mura sfintita .

      • n/ai sal puoi/ncur ? Asa scrie un roman ? Ba , se vede de la o posta ca esti guster mancurt cu par pe limba

  5. ” INACCEPTABILA NESIMTIREA PSD ” . Boerule , pe ce lume traiesti ? Ti-ai pierdut busola , lasa vrajeala , pune mana si citeste articolul lui Dan Tapalaga din G4Media .ro , azi , 01 februarie 2021 : ” DE CE PSD NU ARE VOIE SA SCOATA UN SUNET PE TEMA TRAGEDIEI DE LA MATEI BALS ” , nu mai tine sa pacalesti cititorii cu vanturi lacrimogene …!

  6. ASI VREA SA STIU DACA SI CELOR RAMASI CU SECHELE DUPA INCENDIILE DE LA NEAMT SI BALS LI SE VA ASIGURA DE STATUL ROMAN TRATAMENT GRATUIT PE VIATA CA NEFERICITILOR DE LA COLESTIV ?

    • Buna intrebare , adreseaza-te oficial autoritatilor , in presa n-ai nici o sansa sa primesti un raspuns avizat .

  7. Președintele celor 66,6% nu poate mai mult decât să fie penibil. Și de-un cinism greu de egalat.
    Iohannis se regăsește în fiecare rând al editorialului! Dezgustătoare formă de viață!

    • Am cinat putin mai tarziu , Raionul m-a servit cu inca o galeata cu borhot uman mancurt , ora 21:46 :42 trecute fix , galeata pe care am bagat-o la mat mintenas , mi-am revigorat hoitul 66 % , la micul dejun ma refac suta la suta , plusez cu doua galeti pline ochi . Dezgustatoare forma de viata cu bulimia asta …!

    • Forma ilara de viata, e limitat, atata vrea si poate
      A aratat de nenumarate ori ca face parade de functie, ca e fudul de numa numa, cu consecintele de rigoare

      • Sunt un limbric , o forma ilara de viata , prost si fudul , fac parada in boschetii din spatele garii Tiraspol .

  8. Este adevarat ca la ora incendiului, in spital erau internati judecatoarea ce l a interpelat pe iohanis la sedinta CSM, impreuna cu sotul? \Nu imi amintesc acum numele.
    Balsul, are 600 de paturi, au fost evacuati 120 de bolnavi. Pai parca era supraaglomerat acest spital.
    Din pacate si nu va condamn, presa a cam depus armele, si din aceasta cauza nenorocitii astia isi fac de cap.

    • Am mintea diabolica , sufar de scenarita , sunt un mare nenorocit , sa vedem unde ma internez cu capu ca spitalele sunt supraaglomerate …

  9. Asa e , sunt o tinichea mancurta , nu simt , nu vad , nu aud , doar execut ce-mi ordona Raionul

  10. nu ami iese el acum in multime chiar daca are guvernul lui vremurile sunt mai rele ca de fapt asta si a dorit sa ne supuna ca pe niste servitori ppe ului european care la randul lui e supusul lui sosross!!!!!!!

    • La ora 11:08:27 trecute fix , m-am supus cand a venit de la Raion suplimentul si am servit o prajiturica govno aburita garnisita cu resturi mistuite de stevie , era asa de dulce ca dosul lui SOSROSS …..mmmmmmmmm……ce savoare …….papa-bun …….sa fie primita……..spasivo , Boje ………

  11. Sunt kostea sugiuk ,lingator iohanist,
    De aia ma scol dimineata cam trist
    De aia halesc cinci galeti de rahat
    intr o zi, c am ramas un gunoi si un ratat

    Eu sunt o afida ce suge matreata
    Am capul umflat si mintea in ceata
    Atata venin am la mine, in cap
    Ca mi vine sa plec sa ma urc pe dulap

    Eu sunt globalist si sunt nazi drogat
    Si tot ce e bun voi ura ne ‘ncetat
    Nu vreau ajutoare la cei cu nevoi
    Caci tot ce se da ,se ia de la noi

    Toti banii luati cu dobanda umflata
    Sau dus la ai nostri,elita gomflata
    Caci noi ,,progresisti ”asa ne numim
    FURAM fara frica spunand:,,investim”

    Investim in hotie in spagiNoi furam
    Nu vrem la spitale si scoli bani sa dam
    Pomeni noi vom da doar la banci si straini
    Nu facem nimic pentru ,,prostii romani

    Am distrus si am stricat tot ce s a construit
    Nimic n a scapat huiduit ponegrit
    Am mintit licuriciul si toti diplomatii
    De au crezut ca suntem cea mai rea dintre natii

    Iar acuma culegem tot ce am semanat
    Ard spitale deavalma cu oameni in pat
    Insa ei se distreaza voiosi ne ‘ncetat
    Pe partii inchise ,se duc la schiat

    • Da sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , nu mai am musterii sa le suflu in foalele zburlite si m-am apucat sa-l concurez pe Esenin , doar cand e senin afara , in rest stau ghemuit in boschetii din spatele garii Tiraspol si execut gioco di mano la labradorul de companie ciordit de la o cucoana pasagera in trecere … ….Astept sa-mi fie decernata medalia ” Puturosul Garii ” , combat cu manie stalinista in presa romaneasca dusmanii lu tavarisci Beria . Tot inainte , ca inainte era mai ghini …..hihihihihihihi

  12. Acest navetist pus pe trai de lux pe banii publici,are un interes personal pt. desfiintarea SIIJ,care cerceteaza modul in care a fost infiintat de catre primarul Iohanis FGDR-ul la Sibiu.Dupa care tot primarul Iohanis a declarat FGDR-ul mostenitorul GEG,Grupul etnic german,organizatie fascistahitlerista care trimetea evreii din Aredeal la Auschvitz,dupa care le confisca averile mobile si imobile.In 1945 GEG a fost desfiintat,iar bunurile confiscate dela evrei au fost trecute conform Legii promulgate de catre Regele Mihai,in patrimoniul statului Roman. SIIJ cerceteaza Dosarul penal privind modul infractional prin care FGDR-ul cu aprobarea primarului Iohanis s-a facut stapan pe miile de imobile in frunte cu muzeul Brukental,furate din patrimoniul statului Roman.Cu ajutorul evident ilegal al unei judecatoare din Sibiu, ” vecina mea „.Acest Cocotat la varfgul statului a mai furat dela statul Roman 360.000 de Euro chirii incasate cu nerusinare pe imobilul pe care se facuse stapan cu acte false.Da ba inapoi statului banii furati,ca sa fie bani la Buget pt. pensii,alocatii si salarii.

    • M-au cotonogit niste zdrahoni de navetisti de Rabnita ca am cerut prea mult pe prestatie , le-am executat doua ture gratis si i-am imbuzat gales sa opresc potopul de pumni in cap . Acum nu prea mai am clientela , sunt obligat sa halesc govno prin National pentru un pumn de copeici si sa fac acuzatii la adresa Presedintelui Romaniei asa cum imi dicteaza Raionu , altfel nu apuc ghiocelul si iarna aista-i tari gria !

  13. Din c…nu vom face niciodata bici,asa si cu promterustul,nu vom putea face niciodata OM din el.E un simplu obiect umblatror!

  14. Recunos , la cat halesc zilnic , juma sunt c… , sunt un hoit umblator si pasagerii de pe peronul garii Tiraspol stramba din nas si ma evita , au chemat meletia sa ma duca la deratizare si-apoi la morga .

  15. Kosteo , daca continui sa halesti borhot in presa romaneasca , e posibil sa te afuriseasca parintele Savatie Bastovoi sa-ti cada gheara cu care tastezi zilnic .

  16. Ce spaima ,ce stres am avut dragi romani
    Cand Dragnea a vrut alte legi in justite
    Ma temeam c o sa mi vanda averea la caini
    S-o sa dea telefon la polite

    Dar n a fost asa c am sarit imedeat
    M-am trezit imedeat din lentoare
    La toti peste tot telefoane am dat
    Si i- am pus in garda pe fiecare

    Am sunat o pe Merkel pe toti la Bruxelles
    Si le am spus cum ca Dragnea se suie
    Pe ambasadori i am mintit tot la fel
    Ca vrea sa ne scoata din UE

    Apoi individul a fost condamnat
    Si inchis cu n dosar facatura
    Si am imprastiat mai apoi ne -ncetat
    Minciuni si teroare si ura

  17. Cand spui globalist mincinos
    frage apa puternic vartos
    Cand spui nazi , drogat ,curatura
    Trage apa puternic ,cu ura
    Cand spui ca iohanis e nul la scufie
    Trage apa la fel cu furie
    Pentru prostii ce l ling aratand adulare
    Trage apa in jos ,mai puternic ,mai tare
    Mai puternic cu ura sa i rostogolim
    Pe toti nazi cand vezi ca spre tine ei vin!

  18. Kostea , nazi meu poet idiot , baga-te intre hulubele mele diafane si arde-mi niste sugiukuri divine la zgarci ……hihihihihihihihihi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger