AcasăPoliticaIohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri (foto: presidency.ro)

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, s-a anunțat oficial când se va relua activitatea în piețele care fuseseră afectate de măsura restrictivă decisă la nivel central, respectiv cele care funcționau în spații închise.

Micii producători autohtoni, dar și românii care aleg, de obicei, să își cumpere legume și fructe direct de la țărani au aflat – chiar de la șeful statului – că pe finalul săptămânii, adică înainte de alegerile parlamentare, se vor redeschide piețele.

Aflat la o inaugurare de drum, în Moldova, alături de premierul Orban, Klaus Iohannis a anunțat că decizia s-a luat în urma discuțiilor avute cu specialiștii, pe fondul scăderii cazurilor de COVID depistate.

”Este, cu siguranță, o veste bună”

”Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a susținut Iohannis, cu ocazia deschiderii Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

author avatar
Cristina Stefan