AcasăPoliticaIohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri

Iohannis anunță redeschiderea piețelor înainte de alegeri (foto: presidency.ro)

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, s-a anunțat oficial când se va relua activitatea în piețele care fuseseră afectate de măsura restrictivă decisă la nivel central, respectiv cele care funcționau în spații închise.

Micii producători autohtoni, dar și românii care aleg, de obicei, să își cumpere legume și fructe direct de la țărani au aflat – chiar de la șeful statului – că pe finalul săptămânii, adică înainte de alegerile parlamentare, se vor redeschide piețele.

Aflat la o inaugurare de drum, în Moldova, alături de premierul Orban, Klaus Iohannis a anunțat că decizia s-a luat în urma discuțiilor avute cu specialiștii, pe fondul scăderii cazurilor de COVID depistate.

”Este, cu siguranță, o veste bună”

”Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a susținut Iohannis, cu ocazia deschiderii Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari

10 COMENTARII

  1. Nene ce foto cu stabul acoperit pe lângă toți din foto descoperiți.,de pălărie nu de altceva!!!!

  2. A scazut numarul de persoane infectate, asa inaintea alegerilor ?
    Pute a diaree de la o posta, voi simtiti ?

  3. E un bandaj care opreste sangerarea si pierderea in procent a Pnl.
    Alegerile trebuie facute pentru populație si nu militanti.
    De ex manta militantilor PMP e de 3% Atunci ai nevoie de 5 % + pentru a intra in Parlament deci 8 procente. La fel la distribuire. La fel manta Psd e de 15% iar Pnl 10%.Atunci ca sa poti intra in Parlament iti trebuie minim 20% respectiv 15%.

  4. daca producatorii romani ar avea demnitate ,iar duce produsele la el acasa si nu ar trebui sa calce in piata !!! sa stea doar in jurul pietei cu produsele motivand cu argumentele ce iau scos din piata decizia lor !!! oricum dupa vot nu prima dar a dous saptamana le inchide de tot !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger