AcasăPoliticaIohannis a anunțat ”câteva vești bune”, după întâlnirea cu premierul interimar Ciucă

Iohannis a anunțat ”câteva vești bune”, după întâlnirea cu premierul interimar Ciucă

Gestionarea epidemiei de COVID-19 și campania de vaccinare au fost subiectele avute în vedere, marți, la Cotroceni, în cadrul unei ședințe la care au participat, între alții, premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru.

”Pandemia nu a dispărut”, a susținut Klaus Iohannis după aceste discuții, amintind faptul că în cursul acestei zile au fost anunțate peste 200 de decese în rândul unor persoane confirmate cu noul coronavirus, dar și faptul că secțiile de Terapie Intensivă ”sunt sub o mare presiune, spitalele în general”.

În acest context, Iohannis a anunțat că ”sunt câteva vești bune în această zonă”. ”Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. În mai puțin de o săptămână, va veni prima tranșă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate.

Și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Deci, iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a detaliat președintele.

Despre campania de vaccinare, în zilele următoare 

Despre campania de vaccinare, Iohannis a punctat doar că sunt ”deja pași importanți făcuți în pregătirea” acesteia, dar nu a dat și detalii. ”Despre asta mai multe în zilele următoare”, s-a rezumat să spună șeful statului.

La ședinta de marți de la Cotroceni au fost prezenți, pe lângă Ciucă și Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, precum și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Cristina Stefan
210 afisari

2 COMENTARII

  1. @ Iohannis nu zice despre gazele de la nivelul solului, compoziție și nivelurile admise, în localități și în afara localităților, ?
    Pesticidele nu se mai folosesc în agricultură, folosindu-se substanțe cu un sistem de ecranare ce se activează la umezeală și împiedică creșterea plantelor în mod selectiv, intervenind probabil în activitatea de fotosinteză a plantelor,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger