AcasăPoliticaCriza din Ucraina. Când a convocat Iohannis CSAT-ul. Până atunci, Europa poate...

Criza din Ucraina. Când a convocat Iohannis CSAT-ul. Până atunci, Europa poate avea alte granițe! – VIDEO

Iohannis anunță CSAT pe tema situației tensionate din zona Mării Negre: Îi asigur pe români că noi suntem pe fază- VIDEO

Autoritățile române urmăresc situația de la granița estică a Ucrainei. Iar săptămâna viitoare la Cotroceni urmează să aibă loc o întrunire a Consiliului suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe această temă, din câte a precizat președintele.

”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă”, a susținut, joi, Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni: Tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult

Șeful statului a anunțat, totodată, că a avut mai multe discuții cu ministrul Apărării, respectiv cu Nicolae Ciucă. ”Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată – nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Și acest lucru îl facem”, a mai punctat Klaus Iohannis.

În acest context, președintele a declarat că urmează să convoace CSAT-ul. ”Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”, a precizat șeful statului, înainte de a menționa: ”Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”.

411 afisari

2 COMENTARII

  1. ce tare ,sa vorbesti de razboi potential din mlastina adevarata bucuresteana printre trestii si ratuste!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger