AcasăPoliticaIohannis anunță ce va face Guvernul pentru a se "repara" legile Justiției

Iohannis anunță ce va face Guvernul pentru a se „repara” legile Justiției

Discuțiile de miercuri dintre președinte și premier nu s-au axat doar pe tema absorbției fondurilor europene alocate României, în contextul crizei COVID, ci și pe cea a legilor Justiției.

Referindu-se la acest subiect, la finele ședinței cu șeful Guvernului, Klaus Iohannis a lansat noi săgeți în direcția PSD-ului, amintind, totodată, de rezultatul referendumului privind Justiția, desfășurat anul trecut. „Am urmărit, poate și dumneavoastră ați văzut, în spațiul public a început o discuție ciudată. În PSD, și între PSD și sateliții PSD, încep să își plătească polițe. Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției. (…) PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. PSD este partidul care încearcă, a încercat, încearcă să frângă independența justiției. Or așa ceva nu se poate! Faptul că acum au început unii cu alții să își plătească polițe este o chestiune care ține, poate, de cancan. Dar pentru omul de rând și pentru România nu iese nimic de aici”, a afirmat Iohannis, cu trimitere la recentele declarații ale fostului ministru Toader.

Primul om în stat a făcut apoi trimitere la unele consultări ce urmează să aibă loc înainte ca Executivul condus de Ludovic Orban să pună cap la cap o inițiativă legislativă de revizuire a legilor Justiției. „Fapt este că aceste legi ale Justiției trebuie reparate. Și aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu premierul. Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției. Trebuie să ducem la bun sfârșit, dragi români, ceea ce am început acum un an de zile, la referendum, când am oprit această măcelărire a legilor justiției. Dar ele sunt în funcțiune și sunt imperfecte. Trebuie continuată această procedură. Așadar, în săptămânile următoare vor avea loc consultări. Și eu voi avea consultări cu specialiști din domeniul justiției, cu politicieni. Guvernul va lucra la proiecte de legi și vor fi înaintate Parlamentului pentru a fi reparate aceste legi ale justiției, pentru a fi în conformitate cu ceea ce, în definitiv, doresc românii și s-au exprimat foarte clar la referendum”, a mai anunțat Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
205 afisari

5 COMENTARII

  1. Iohanis are justitia aservita lui si statului sau paralel antiromanesc ,se vede de catre oricine asta si acesta se lupta prin cele mai parsive mijloace sa aiba justitia in continuare aservita lui si intereselor straine antiromanesti !!!!
    Sa dam ca exemplu faptul ca iohanis sustine o justitie care face dosare penale la comanda politica si inchide persoane (opozante intereselor lui meschine) nevinovate ,cum ar fi dosarele facute de kovesi, portocala ,onea , lazar s.a. !!!!
    Chiar face ce vrea acest individ iohanis in tara noastra , institutiile statului platite de noi romanii , DE CE IL LASA SA-SI BATA JOC DE DEMOCRATIE SI DE ROMANI ???????????????

  2. referendumul de ce l ati facut sa intrebati tara daca politicienii mai trebuie sa se intruzioneze in domeniul justitiei????????? ati aruncat toata munca la cos !!!!

  3. Voraba doamnei Dancila – Werner a rescos posterul cu justitia, sperand sa ii mai acopere pe liberali. Care justitie ma Werner? Va doare pe voi in cot de justitei. Liberalii incalca legea fara rusine si vii tu sa ne vorbesti de justitie? Esti caraghios..

  4. VORABA multa , saracia prostului . Incalc legea daca cotcadacesc dezbracat la pozitia nud in boschetii din spatele garii Tiraspol si ademenesc navetistii de Rabnita ? Stiu ca sunt caraghios , arta cere sacrificii….

  5. Sasu vostru nici macar nu stie ce intrebari s-au pus la referendum.Omul de rand nici atat.Votul de la referendum a fost un vot de turma,degeaba se infoaie sasul,habar nu are de nimic.Sa se uite pe ce loc e Romania ca nivel de trai in Europa,nu sa-si puna procurori care sa-i ascunda dosarele cu casele furate.El nu este si nici nu va fi o capacitate intelectuala,cu viziune de a ridica Romania si nivelul de trai.A fost ales ca sa nu fie de la PSD presedinte,in locul lui putea fi si o rata,gasca,magar sau orice alta vietate,cu doua sau patru picioare,ca tot iesea presedinte/

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri