Cauta

Iohannis a semnat decretul de rechemare a unui ambasador român important

În prima zi a acestei săptămâni, de la Cotroceni s-a transmis public faptul că președintele și-a pus semnătura pe un document ce vizează un reprezentant al diplomației române.

Este vorba despre decretul privind rechemarea Oanei Cristina Popa din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Serbia, din câte se precizează într-un scurt comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia vine la doar câteva luni după ce Popa a fost numită în postura de șef al Delegației UE în Muntenegru, de către înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell. “Această numire este o reconfirmare atât a contribuției și expertizei României la nivel european în ceea ce privește zona Balcanilor de Vest, cât și a profesionalismului doamnei ambasador Oana Popa.”, transmitea, în luna iunie, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, referitor la această numire.

Oana Cristina Popa a fost numită ambasador în Serbia în 2016, după ce timp de patru ani, mai exact în perioada 2005-2009, fusese ambasadorul României în Croația. Din câte figurează pe pagina electronică a MAE, Popa s-a alăturat Ministerului în anul 2002. Este considerată un ”diplomat de carieră cu o vastă experiență în regiunea Europei de Sud-Est”. De altfel, potrivit aceleiași surse, Popa a fost decorată de președintele României cu Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler și cu Medalia Diplomatică – clasa I – pentru merite deosebite în diplomație.

sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Republica Serbia

Ultimele stiri

  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Exit mobile version