AcasăPoliticaIohannis a semnat decretul de rechemare a unui ambasador român important

Iohannis a semnat decretul de rechemare a unui ambasador român important

În prima zi a acestei săptămâni, de la Cotroceni s-a transmis public faptul că președintele și-a pus semnătura pe un document ce vizează un reprezentant al diplomației române.

Este vorba despre decretul privind rechemarea Oanei Cristina Popa din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Serbia, din câte se precizează într-un scurt comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia vine la doar câteva luni după ce Popa a fost numită în postura de șef al Delegației UE în Muntenegru, de către înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell. “Această numire este o reconfirmare atât a contribuției și expertizei României la nivel european în ceea ce privește zona Balcanilor de Vest, cât și a profesionalismului doamnei ambasador Oana Popa.”, transmitea, în luna iunie, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, referitor la această numire.

Oana Cristina Popa a fost numită ambasador în Serbia în 2016, după ce timp de patru ani, mai exact în perioada 2005-2009, fusese ambasadorul României în Croația. Din câte figurează pe pagina electronică a MAE, Popa s-a alăturat Ministerului în anul 2002. Este considerată un ”diplomat de carieră cu o vastă experiență în regiunea Europei de Sud-Est”. De altfel, potrivit aceleiași surse, Popa a fost decorată de președintele României cu Ordinul Național de Merit în grad de Cavaler și cu Medalia Diplomatică – clasa I – pentru merite deosebite în diplomație.

sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Republica Serbia

437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger