AcasăPoliticaIohannis a făcut anunțul: l-a desemnat premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu...

Iohannis a făcut anunțul: l-a desemnat premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu – VIDEO

sursa foto: captură video

La finalul consultărilor de marți, de la Cotroceni, Klaus Iohannis a ieșit cu anunțul – l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Până să comunice decizia sa de a-l desemna pe Ciolacu pentru funcția de premier, Iohannis a ales să facă și „câteva remarci scurte”.

„Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate (…) să funcționeze pe un model nou pentru România cu schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model până acum a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni, în declarația de presă de după încheierea consultărilor.

Președintele a amintit că în prima parte – înainte de rocadă – premier a fost Nicolae Ciucă. „România în această perioadă a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care Coaliţia, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat România a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie, avem creștere economică şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense”, a spus Klaus Iohannis.

„Cred că nu este nicio surpriză”

Apoi, președintele a făcut public faptul că îl desemnează pentru șefia viitorului Executiv pe Marcel Ciolacu, liderul PSD fiind prezent la Cotroceni la momentul anunțului.

„Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate la nivelul Coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. (…) În aceste condiţii, după consultările pe care le-a avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca serioasă, eficientă și eficace a Coaliţiei cu acest Guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule premier desemnat vă urez succes în negierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului”, a mai anunțat Iohannis.

168 afisari

9 COMENTARII

    • PAI DE AIA KLAUS L-A IMPUS PE CIUCA LA SENAT….CA SA FIE SIGUR CA STA LINISTIT//ACUM SE SPALA PE MAINI…ZICE FACETI CE VRETI CA EU SUNT LA ADAPOST…

  1. Nu stiu cine spunea nu de mult : PSD-ul trebuie sa dispara !

    Mancatorii de Kakat ,sustinatorii impostorului trantor turist sterp , isi amintesc ?

    • Prin anii’ 50 asa au zis si au facut si comunistii: Sa dispara PNL..PNT…etc.Sa ramana doar ei.
      Au stricat ziua presedintelui..
      Putea fi la Neptun sau la „Maiami” cu ravasitoarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger