AcasăPoliticaIohannis a dat undă verde: ministru nou în Guvernul PNL! Cine vine...

Iohannis a dat undă verde: ministru nou în Guvernul PNL! Cine vine la Palatul Victoria

Iohannis a dat undă verde: Ministru nou în Guvernul Orban (sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis)

Schimbare la vârful unui minister din Cabinetul condus de către Ludovic Orban.

Totul, pe fondul alegerilor locale din septembrie, în urma cărora liberalul Costel Alexe, după ce a fost ales în fruntea Consiliului Județean Iași, părăsește, astfel, echipa de la Palatul Victoria.

De la Cotroceni s-a transmis că președintele Iohannis a semnat, joi, atât decretul ”prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”, cât și pe cel prin care se numește succesorul acestuia pentru portofoliul Mediului în Executivul Orban.

Mircea Fechet, noul ministru al Mediului (foto: mmediu.ro)

Este vorba despre Mircea Fechet, care va și ajunge în cursul după-amiezii de joi la sediul Președinției, pentru a depune jurământul de învestitură în noua funcție. Ceremonia va avea loc începând cu ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

Mircea Fechet are 40 de ani și, până să fie numit ministru, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, având în coordonare Administraţia Fondului pentru Mediu, Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Direcţia Generală Deşeuri, Situri Contaminate şi Substanţe Periculoase, dar și Direcţia Generală Evaluare Impact şi Controlul Poluării. Fechet a fost numit în acest post în decembrie anul trecut.

author avatar
Cristina Stefan