AcasăPoliticaÎnvățământul, împins în prăpastie

Învățământul, împins în prăpastie

Premierul Florin Cîțu, sancționat cu trei moțiuni de cenzură pe vremea când era ministru, declara în februarie 2020 că „Sănătatea și Educația nu sunt prioritare. Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat.” În privința Sănătății ne-am lămurit. Este de ajuns să privim ce a făcut Guvernul Orban, cum a gestionat criza sanitară din România. Eu am pierdut șirul morților, am rămas pe la 15.000 și ceva.

Stăm mai bine cu Învățământul? Nu, sub nicio formă. Este dezastru pe linie. Programe școlare tot mai greoaie și tot mai lipsite de conținut. Cursuri online care nu se pot urmări din cauza lipsei de semnal. Localități care nu sunt racordate la internet. Calculatoare și tablete inexistente, de ordinul zecilor de mii. Școli închise unde chiar nu era cazul. Profesori care habar nu au să predea, nefiind acomodați cu sistemul. Învățători care, la clasa întâi, se pierd până la plictis și revoltă în explicații inutile. Învățători la clasa a doua care sunt complet pe dinafară de limba română, executând piruete dizgrațioase printre cuvinte și reguli gramaticale. Nu știu că, de acasă, din spatele ecranelor, părinții elevilor sunt oripilați de prestațiile lor. Dar tac, tac de teamă să nu stârnească scandaluri și să nu fie sancționați tot copiii.

Ministeriatul lui Sorin Câmpeanu, proaspăt uns în funcție, nu înseamnă că se rezolvă ceva. Istoria și Geografia vor fi scoase din programa școlară. Cel puțin așa se preconizează. Știu cazuri de părinți corporatiști care chiar se bucură. Le-am spus că sunt imbecili. Că sunt tâmpiți. Am să le spun în continuare. Când odraslele lor obraznice vor arăta Carpații în sudul Africii și vor pune că Mihai Viteazul s-a luptat cu indienii din America pentru unirea celor două continente, vor realiza cât sunt de cretini. Și ei, și mucoșii crescuți și educați la consola de jocuri. Este moștenirea lăsată de Monica Anisie, spaima limbii române. Parcă a fost un blestem. Însă calvarul educației din România nu s-a încheiat aici. A recuperat-o PNL și a proptit-o la șefia Comisiei de Învățământ de la Senat. Este incredibil la ce se pretează actualul Parlament. De spaimă să nu-și piardă rebuturile politice pe care le cred în continuare genii, sacrifică viitorul copiilor și al României, căci o țară fără istorie se cheamă că nu există.

author avatar
Valentin Boeru
1.149 afisari

14 COMENTARII

  1. Aseara , la ora 18 :21, Boeru lanseaza pe piata doua articole , unul tantos si curatel despre invatamant in prapastii avand binecuvantarea accesului la comentarii , si altul ce-l ustura la Constitutie si Justitie unde se dezlantuie fara drept la replica si comentarii : ” FANFARON ALUNECOS ” , ” LACHEUL COTROCENILOR ” , ” S-AU ISTERIZAT IN DISCURSURI MINCINOASE , ” IOHANNIS A MOCNIT DE URA PANA A PRINS MOMENTUL RAZBUNARII ”, ” LINGUSITORII PRIPASITI SI CULTIVATI ” , ” INCONSTIENTA SI AMATORISM ” , ” SERVILISMUL DESANTAT ” , ” SFERTODOCTUL ” , ” MEGALOMANIA LUI IOHANNIS ” etc…Marea suparare a boerului este ca in Europa se fura mai mult decat este in stare Romania sa o faca ? CA SUNTEM CODASI LA FURT DESI AU FURAT DE-AU STINS ? D-AIA JELESTE PSD-ul ? Da , slava Domnului , OPOZITIA ( PSD-AUR ) VA PRIVI NEPUTINCIOASA LA TOT CE SE INTAMPLA SUB OCHII EI !

      • Kostea , maladet , tu de ce semnezi cu numele comunei Mavrodin din judetul Teleorman , viteazule ? Nu cumva esti Constantin Mavrocordat ?

  2. Asa este , unii nu sunt interesati de reforme profunde si concrete , nu vor sa fie deranjati din furt , ne vor gubernie , si-au facut cuibusorul lor de nebunii in turnul de fildes , nu-i intereseaza de prostime si vor sa perpetueze haosul !

  3. Vom scoate generații de imbecili perfecți. Din părinți corporatiști cretini, care la rândul lor au fost educați pe Google, nu pot să iasă genii.

    • Ileana , cu siguranta , cu astfel de postari ale parintilor necorporatisti imbecili perfecti si needucati pe Google , nu pot sa iasa genii , copiii care nu stiu sa foloseasca un telefon performant sau un laptop ii trimitem prin tunelul timpului in epoca medievala . Bravo natiune , spre noi culmi de progres si civilizatie , dar sa nu se schimbe nimic !

      • Făt-Frumos, ai același stil cu al Anonimului de mai sus. De ce nu mai semnezi „Bleah” sau „Constantin Moldoveanu-Tiraspol”? Învață româna și poate mai stăm de vorbă.

        • Cosanzeano , iar te spargi in fite ca pe ” Cotidianul ” ? De ce folosesti atacuri la persoana , o dai cotita , te pitesti in brusturi si iti pute sa comentezi pe marginea articoilului ?

          • Amice, chiar ești idiot. Ai un singur rost pe aici, să contrezi comentariile care nu plac stăpânilor tăi și să le împingi în derizoriu. Nu mai dialogăm, gata. Și așa ți-am acordat prea multă atenție. Ca unui avorton înecat în borcanul cu formol.

          • Paguba-n ciuperci , uita-te in oglinda prelung , stai si reflecteaza la ce a vrut sa spuna Umerto Eco despe ” idiotul satului ” , imposibil sa nu te regasesti ! La romani , e o vorba : ” Prostul , daca nu e si fudul , parca nu e prost destul ”…!

  4. Ca sa schimbi si sa scapi de tarele invatamantului actual ai nevoie de cel putin 10 ani , trebuiesc implementate o serie de masuri la care trebuie sa participe toata natiunea , nici Spiru Haret nu a facut reforma invatamantului de unul singur , a fost ajutat de ministerele de forta ale tarii . Ministerul Educatiei e in cartof fierbinte pentru orice partid care detine acest portofoliu , nu poti sa bati din palme si sa ai rezultate imediate , trebuie un hei-rup national in care toate fortele sa-si dea mana pentru indeplinirea obiectivului , e nevoie de o mobilizare totala pentru a nu mai recurge la improvizatii si carpeli .

    • Ai perfectă dreptate, dar, din moment ce noul premier a declarat că învățământul nu este o prioritate, cred că e limpede spre ce ne îndreptăm.

      • S-a inseninat la Suceava ? Asa mai venim de-acasa , lasa rautatea ca faci riduri si -o sa ai nevoie de gerovital .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger