AcasăPoliticaÎntrebat despre Vlad Voiculescu, Ludovic Orban dă semnalul: ”Orice ministru care nu...”

Întrebat despre Vlad Voiculescu, Ludovic Orban dă semnalul: ”Orice ministru care nu…”

Întrebat despre Vlad Voiculescu, Ludovic Orban dă semnalul: ”Orice ministru care nu...”

Continuă să apară reacții pe fondul recentelor declarații pe care le-a făcut ministrul USR PLUS al Sănătății.

După ce în cursul dimineții premierul fusese întrebat în legătură cu Vlad Voiculescu, la fel i s-a întâmplat și predecesorului său în fotoliul de șef al Guvernului, Ludovic Orban. Liderul PNL – formațiune ce face parte din Coaliția de guvernare – s-a ferit să spună, concret, dacă ar mai trebui să rămână sau nu Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății.

În funcție de evaluările premierului, premierul ia sau nu ia deciziile legate de acest subiect. Orice ministru care nu-și face datoria și care nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare și din politicile publice ale Guvernului, mai devreme sau mai târziu va pleca din Guvern”, a declarat Orban în fața presei.

Totodată, președintele PNL a completat spunând: ”Este firesc ca evaluarea activității să o facă premierul, dacă premierul are vreo solicitare, cu siguranță o discutăm“.

Anca Dragu i-a luat apărarea

Din partea USR-ului, în schimb, susținerea pentru Vlad Voiculescu e cât se poate de clară. Cel puțin asta reiese din declarațiile Ancăi Dragu, al doilea om în stat. ”Nu vedem frecvent politicieni care să-și ceară scuze, așa cum este corect să facem dacă facem o eroare. Ordinul în sine este, într-adevăr, ciudat. A fost un ordin controversat. Ce a făcut ministrul Voiculescu a fost să-i asculte pe toți cei care s-au plâns de acest ordin ieri și deja să treacă la abrogarea lui”, a declarat șefa Senatului, la Antena 3.

Mai mult, aceasta a lăudat activitatea ministrului Sănătății. ”Din câte văd ministrul Voiculescu este un ministru eficient. Este un ministru care conduce acest minister într-o perioadă extrem de grea”, consideră Anca Dragu.

Ministrul Sănătății a ieșit cu scuze

La scuzele venite din direcția ministrului Voiculescu a făcut referire și premierul. ”Am văzut că a făcut o declarație, apoi a venit și și-a cerut scuze, am discutat cu el, vom mai discuta”, a afirmat Florin Cîțu, vineri dimineață.

Totul, după ce Vlad Voiculescu scrisese, joi după-amiază, pe Facebook, următoarele precizări: ”PS Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi (joi-n.n).”.

165 afisari

2 COMENTARII

    • Ai vrut sa scrii cioclu sau gropar..Doamne ajută! Sa ingroape pnl,usr și pe mutu din deal!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger