AcasăPoliticaÎntrebat despre problemele apărute la platforma de înscriere, Cîțu vede ”mesajul pozitiv”:...

Întrebat despre problemele apărute la platforma de înscriere, Cîțu vede ”mesajul pozitiv”: ”Foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze” – VIDEO

Întrebat despre problemele apărute la platforma de înscriere, Cîțu vede ”mesajul pozitiv”: ”Foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze” - VIDEO (sursa foto. Facebook/Guvernul României)

După ce a fost vaccinat împotriva COVID-19, sâmbătă la prânz, premierul Florin Cîțu a stat de vorbă cu jurnaliștii, până să plece de la Spitalul Militar Central.

Pe lângă faptul că a comunicat primele impresii după ce a fost supus procedurii de imunizare, șeful Guvernului a răspuns câtorva întrebări venite din partea presei, prima dintre ele vizând sincopele apărute în cursul zilei de vineri, la nivelul platformei pentru înscriere la vaccinare, și mai ales dacă acestea s-au reglementat. ”Se lucrează non-stop la platformă. Locurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. Eu repet, aș vrea să mă uit la mesajul pozitiv: foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze. Şi, aşa cum săptămâna trecută am contractat încă 8 milioane de doze, să mă asigur că avem, care vin din trimestrul II, cum vor apărea şi alte vaccinuri, vom lua mai multe”, a răspuns Florin Cîțu.

Premier: Este ținta noastră și ne vom ține de ea până în septembrie

Cât privește obiectivul pe care l-a enunțat chiar și sâmbătă, după ce a fost vaccinat antiCovid, acela de a avea, până în septembrie 10.400.000 de români vaccinați, premierul a explicat că ”asta înseamnă în jur de 50.000, o medie, până în septembrie, dar noi vom avea capacitatea de 100.000 de persoane pe zi să vaccinăm. Ținta noastră este să ajungem acolo, de aceea am cumpărat şi acele 8.000.000 în plus de vaccinări, ca să ajungem la 10.400.000 din 15.000.000 de adulți pe care îi avem”.

Premierul a continuat prin a anunța faptul că dacă până în toamnă vor apărea și alte vaccinuri, care vor fi aprobate, România le va achiziționa. ”Exact de 20 de milioane de doze este nevoie şi vom avea aceste doze, tocmai le-am contractat, am şi plătit dintre ele. Şi v-am spus, capacitatea înseamnă cam 50 de mii de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Deci este ținta noastră și ne vom ține de ea până în septembrie. Dar, repet, dacă până atunci apar și alte vaccinuri şi vor fi aprobate, le vom cumpăra și pe acestea, tocmai pentru a avansa această cifră, ca să vaccinăm cât mai mulți dintre români până în septembrie”, a susținut șeful Guvernului.

Ministrul Sănătății, referiri la problemele apărute cu platforma de înscriere

Despre problemele apărute la platforma de înscriere s-a făcut referire, sâmbătă, și din direcția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. ”Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”, s-a transmis într-un comunicat.

Totodată, și ministrul Sănătății a admis că au fost probleme, după ce în primă fază transmisese vineri seară, pe pagina sa de Facebook, faptul că își programase părinții pentru vaccinare, iar ”platforma a funcționat bine”. ”UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta”, a revenit Vlad Voiculescu asupra mesajului inițial.

136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Catu stie el ceva.Romanii ,mai ales pensionarii, au decis sa ajute statul roman sa faca economii la bugetul de pensii .Daca tovarasii din Norvegia au multe succesuri,tocmai 23 de cetateni au decis sa nu mai consume bugetul statului ,de ce nu le-ar urma clatitii pe creier din romanistan exemplul?Pensionarii romani gandesc la fel de pragmatic.De ce sa isi rupa hainele la cozile de la Taxe si Impozite in Ianuarie cand au la indemana o solutie simpla vacacinarea.Astfel vor face cadou pensia Condukatorului Iububuit intru propasirea Noului Stat Mondial.Cu bugetarii e mai greu ,astia deocamdata sunt folositori regimului plus ca au pentru ce trai .Ii asteapta Maldivele,Dubaiul si alte meridiane.Sa dea bietii aia faliment?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger