AcasăPoliticaÎntrebări incomode pentru Zelenski. Parlamentari români, mai cu tupeu!

Întrebări incomode pentru Zelenski. Parlamentari români, mai cu tupeu!

I-a venit rândul și României să fie iluminată – Volodimir Zelenski vorbește azi în Parlament, un discurs pe care nu ne este greu să-l anticipăm, fiind în mare același mesaj livrat și celorlalte capitale cărora președintele ucrainean s-a adresat anterior. Fac prinsoare că în mod cert ne va mulțumi pentru sprijinul acordat refugiaților, dar în același timp va remarca lipsa ajutorului militar solicitat, astfel că (și) Bucureștiul va fi urecheat fiindcă n-a trimis arme Kievului.

De la începutul războiului ruso-ucrainean, Zelenski este într-un turneu de promovare. A devenit mai cunoscut decât Coca-Cola și mai îndrăgit decât Papa. Cine-i face acestui personaj campania de imagine, și-a dat doctoratul cu proba asta!

Opoziția și presa independentă, interzise!

Și mai știu ceva, anume că, în discursul ce va fi transmis prin videoconferință în plenul Parlamentului României, Zelenski nu va sufla o vorbă despre subiectele sensibile care privesc direct ultimele sale acțiuni în Ucraina.

Însă, Național vrea să vină în ajutorul parlamentarilor români și le-a pregătit o serie de teme care merită a fi abordate. De exemplu, de ce în Ucraina au fost interzise și declarate în afara legii partidele și formațiunile politice de opoziție? Lansăm această dezbatere în ideea că poate vreunul dintre parlamentarii noștri își face curaj și, ca un bun reprezentant al poporului ce se vrea a fi, îl va interpela pe liderul ucrainean cu privire la chestiunea enunțată. Ce fel de democrație promovați, domnule Zelenski, dacă nu acceptați criticile și interziceți Opoziția? În ce țară europeană ați văzut dvs. că partidele de opoziție sunt desființate, iar liderii lor, scoși din viața politică? Pe undeva, aduceți cu Klaus Iohannis, care până deunăzi cerea suprimarea PSD-ului și a electoratului său.

Profitând de faptul că țara e în război cu Rusia, ați dat rolul de comediant pe cel de dictator. Și ați interzis și presa independentă! Toate instituțiile de mass-media din Ucraina le-ați comasat într-un singur grup media, controlat de autorități, adică de dumneavoastră. De ce ați făcut asta, domnule Zelenski? Care este mesajul pe care îl transmiteți Occidentului? Că, după eventuala aderare a Ucrainei la UE, vom deveni parteneri cu un tiran care nu respectă libertatea presei, fie ea și cea vorbitoare de limba rusă?

Drama românilor din Bucovina de Nord

Și, dacă tot vorbim despre minorități, cum rămâne cu cea română din Ucraina?! Sunteți președintele care în discursul oficial de Ziua Unității și Libertății Ucrainei ați afirmat că România a ocupat nordul Bucovinei în 1918. Cum puteți avea tupeul azi să vă adresați acestui popor, să vă uitați în ochii oamenilor pe care i-ați etichetat drept cotropitori?!

Etnicii români din Ucraina sunt persecutați de autoritățile de la Kiev – mulți tineri români au fost trimiși „carne de tun” în Donbas, în luptele împotriva separatiștilor ruși, școlile cu predare în limba română sunt închise pe bandă rulantă, limba română este interzisă, preoții ortodocși oficiază slujbe temându-se că în orice clipă ar putea fi arestați. Despre realitatea asta nu aveți curaj să vorbiți în Parlamentul României?!

Patriarhia Moscovei, interzisă, preoții, arestați!

Apucăturile hitleriste ale dumneavoastră au mers până acolo încât ați interzis Patriarhia Moscovei. Preoții ortodocși care slujesc și fac ascultare de Kiril al Rusiei sunt arestați!

Social-media abundă de filmări cu preoți scoși cu forța din bisericile în care slujeau de către combatații numeroaselor grupări paramilitare împuternicite să aplice legea de președintele Zelenski.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor