AcasăPoliticaÎntrebare esențială pentru Ludovic Orban în privința autostrăzilor - VIDEO

Întrebare esențială pentru Ludovic Orban în privința autostrăzilor – VIDEO

Întrebare esențială pentru șeful Guvernului în privința autostrăzilor - VIDEO

La o zi după ce fusese pe teren, în Giurgiu, Ludovic Orban a mers din nou în inspecție alături de ministrul Bode, de la Transporturi, de această dată în Bacău. De această dată, s-a verificat stadiului lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului.

Ocazie cu care i-a fost adresată o întrebare esențială cu privire la planul anunțat recent, cu privire la creșterea capacității de construcţie a autostrăzilor.

Întrebarea a sunat astfel: ”Am urmărit în programul dumneavoastră de guvernare intenţia declarată de a construi 970 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, în Programul de guvernare 2020-2024. Numai că din 2013 în România nu s-au construit mai mult de 100 de kilometri de autostrăzi pe an. Cum veţi face ca de la anul, practic, să măriţi de patru ori capacitatea de construcţie a autostrăzilor?”

Răspunsul premierului Orban a fost următorul: ”Faptul că nu s-a putut înainte nu înseamnă că nu se poate. Foarte bine, prin opţiunea de resurse financiare, prin îmbunătăţirea tuturor procedurilor, prin îmbunătăţirea managementului proiectelor şi, evident, prin contracte făcute cu constructori serioşi, care să aibă capacitatea să îşi finalizeze lucrările în termenele prăvăzute în contract sau mult mai repede, cum este cazul acestui obiectiv de investiţii”.

Felicitări pentru constructor

De altfel, după ce a văzut la fața locului cum arată lucrările la autostrada de centură a orașului Bacău, șeful Guvernului l-a felicitat pe constructor, vorbind despre ”o mobilizare exemplară”. ”Deşi termenul de finalizare iniţial era în jurul lunii ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să dea în trafic până în data de 3 decembrie – între 27 noiembrie şi 3 decembrie – în funcţie de condiţiile meteorologice, pentru a da în circulaţie acest tronson de autostradă”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, ministrul Transporturilor a remarcat ”o mobilizare extraordinară”, completând prin a spune: ”Practic, noi, anul trecut, în noiembrie, am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% și, iată, îl aducem astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”.

189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger