AcasăPoliticaIntrarea Republicii Moldova în UE, condiționată de legalizarea căsătoriilor LGBT

Intrarea Republicii Moldova în UE, condiționată de legalizarea căsătoriilor LGBT

Să fi fost mâna Maiei Sandu? Experimentul LGBT al UE în Republica Moldova a trecut la un alt nivel

Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să permită căsătoria între persoane de același sex, ca o condiție pentru o viitoare aderare la UE. Mai mult, în raportul anual referitor la punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Republica Moldova, se regăsește și o solicitare referitoare la accesul democratic la terenurile agricole, care se traduce, de fapt, prin permiterea vânzării acestora către cetățenii străini.

La cele 60 de pagini de condiții și progrese pe care trebuie să le facă Republica Moldova pentru a intra în Uniunea Europeană probabil, vor fi necesari vreo 50 de ani. Una dintre condițiile impuse Guvernului și Parlamentului de la Chișinău este aceea de a permite căsătoriile LGBT, deși legislaţia UE nu obligă statele membre să permită sau să recunoască parteneriatele sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex. La capitolul Drepturile omului și libertățile fundamentale, UE solicită Republicii Moldova să elimine interdicția constituțională privind căsătoriile între persoane de același sex instituită în 1994 și să stabilească măsuri de combatere a discriminării pentru persoanele LGBTI. Totodată, raportul subliniază că discursul de incitare la ură împotriva persoanelor LGBT rămâne un motiv de îngrijorare. ”Este importantă consolidarea în continuare a cadrului juridic pentru egalitate și nediscriminare, în special prin eliminarea lacunelor legislative existente, pentru a aborda discriminarea la locul de muncă, pentru a contracara în mod eficace infracțiunile motivate de ură și discursurile de incitare la ură și pentru a proteja în continuare drepturile minorităților, inclusiv ale romilor, ale persoanelor LGBTI și ale imigranților”, se arată în raportul UE.

Libertatea presei, în cădere liberă

Republica Moldova se situează pe locul 89 din 180 de țări în clasamentul mondial al libertății presei pe 2021 (în creștere cu două locuri față de anul precedent), persistând îngrijorări în legătură cu concentrarea proprietății asupra mass-mediei, monopolizarea pieței publicității, lipsa independenței editoriale și controlul pe care grupurile economice și politice îl exercită asupra instituțiilor mass-media, potrivit raportului UE.

”Este necesară crearea unui cadru instituțional și a unui set coerent de politici publice care să combată dezinformarea, inclusiv dezinformarea împotriva UE, manipularea informațiilor, știrile false și propaganda, precum și orice ingerință străină răuvoitoare, în special prin comunicare strategică și reziliență împotriva dezinformării și a manipulării informațiilor de către actori interni și străini, online și offline. Autoritățile moldovene sunt invitate că coopereze cu Comisia Europeană la programele și reformele care promovează alfabetizarea mediatică și informațională în contextul actualei ere digitale, precum și să îmbunătățească cooperarea sectorială în economia digital”, se mai precizează în raport. Reamintim că Maia Sandu și Guvernul PAS au luat decizia de a închide șase posturi de televiziune și de a interzice difuzarea în Republica Moldova a postului românesc RTV, coborând și mai mult în clasamentul mondial al libertății presei.

Noi vrem pământ!

Raportul UE mai cere Republicii Moldova să utilizeze pe deplin oportunitățile preferențiale de export în UE, printr-o cultivare mai eficientă și mai sustenabilă a terenurilor agricole, precum și printr-un acces mai democratic la terenuri și o utilizare mai democratică a acestora, obținând astfel produse agricole care amplifică avantajele agricole relative ale Republicii Moldova. Pe de altă parte, în mod curios, parteneriatul cu China al Guvernului de la Chișinău este văzut ca un lucru absolut pozitiv de către UE. ”Remarcăm interesul crescut al Chinei de a investi în economia Republicii Moldova, printre altele în sectorul energiei, în sectorul telecomunicațiilor, infrastructurii de transport și în sectorul farmaceutic”, potrivit raportului UE.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.181 afisari

42 COMENTARII

  1. Intrarea in UE sau Schengen sau orice alta structura politico-economico-militara globalista este strict legata de agenda poponautilor LGBTQ+.
    Accepti-intri, nu accepti-nu intri.
    De aceea se numeste asociatia „ACCEPT” => accept sa imi intre ca sa intru…clar?

    • Cum pl o minoritate bolnava și dezaxata impune condiții majorități, se vrea dictatura minorităților, fără lgbt și satanism globalist

      • ZIARE.COM ESTE IN TOPUL CRETINILOR SI TAMPITILOR DIN PRESA DIN ROMANIA
        MAI PROSTI SI MAI ANALFABETI N-O SA GASITI , PAPAGALI COPISTI SI MOOISTI DE EXCEPTIE

        • Heee heiii zoaie.com , au vechime in suptul poolii. De ani de zile o molfaie , ca din asta traiesc zdrentele analfabete , ca nu sunt capabili de nimic

      • La fel s-a raspandit si bolsevimul in lume.
        Valul de progresism ideologic pe care il vedem acum dinspre occident care militeaza pentru drepturile unei minoritati (considerata devianta timp de secole) este acelasi care lupta pentru drepturile muncitorilor fara sa-i intrebe pe muncitori.

        Actualul bulangiu sau lesbianca sunt noii agenti de agitatie, fara ca ei sa stie.
        Sunt folositi de papusarii mondiali in jocurile lor de putere.
        In loc de ‘Proletari din toate tarile uniti-va’ avem, acum „LBGT-isti” din toate tarile…samd

        • SI NAZISTUL KLAUS VA RUPT IN GURA DE SLUGI MOOISTE
          E PLIN DE MILIARDE , SI-A DEPUS MALAIUL IN BANCI STRAINE PE SHUSTAKE CA IN ROMANIA NU MAI ARE PE NIMENI SI VA FOOTUT BINE
          MAI TARE CA CEAUSESCU

  2. ”Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să permită căsătoria între persoane de același sex, ca o condiție pentru o viitoare aderare la UE.”
    Maia este lesbianca si nu se poate ”casatori”. Cum sa accepte ca p izda pe care o linge ea o mai ling alte 2-3 ?
    S-a gandit ue si la ea.

    • Dar pedofilia se legalizeaza????si traficul de arme nucleare la fel????si cele50de pasapoarte pentru traficanti???ca sa fiti si voi „accept” in clica satanista

      • Maia Huuuu Maia Muuuuuuu…
        Maia behehe si uite-asa……urs-sula mea in gura taaa
        Am o idee..vrei sa stai capra la toti arabii….sa-ti dea certificat ca esti „accept”… Doar iti verifica grosimea lungimea…….matzului gros….si esti libera.Dar sunt vreo 2 miliarde la coada

    • UE de acum este eșuată, vb lui Orban al Ungariei ,parlamentul european trebuie dizolvat in urma scandalului de corupție, care poate duce pana către vârf, reformarea întregii UE este imperios necesare, dar fără apucaturi și dezmăț satanic lgbt.si redarea suveranitati statelor

      • ,,chizda”,boarfa cu viermi Colcae viermii in tine bai boule cu tatze!Familia BUNDI e apa de flori pe langa mizeria umana din familia ta!

        • nik , ai gresit adresa , site-ul ! WC piublic te asteapta sa vidanjezi , esti un speciment rar

  3. Păi dreaku nu știe ce condiții să pună unei țări ortodoxe? Înșelaciunea este, (ca și în cazul nostru), ”republicii” Moldova doar o să i se dea pe la nas să miroasă ciolanul promis…N-O SĂ VADĂ NIMIC BUN ! DOAR AMĂGIRI… De fiecare dată când i se va cere să renunțe la ceva, o să miroasă ciolanul. Atât!

    • Trimite-o la Vaslui sa o violeze betivanii Bunga-Bunga pana o ia dracu….de la al cu tzatza in gura pan la al cu barba sura.Sa faca din limba ei servetel de sters la cur

  4. In caz ca mai sunt imbecili care nu au inteles pana acum ce inseamna aceasta UE.Funduri ,nu fonduri,europene.

  5. Păi noi oare de ce n-am fost primiți în Șenghen? Chiar credeți că Austria avea probleme cu emigranții din cauza noastră? Kururile roșii și încinse de la Brusăl sunt deranjate de orientarea creștin ortodoxă din România, antihomalăi și antilingătoare.

  6. Era si un banc frumos spus in engleza de un renumit prezentator, redau din mintea mea traducerea.
    Cica se intalnesc doi amici, unul vesel, altul trist. Cel vesel il itreaba pe trist ce are de e suparat, la care tristul ii spune , „vreau sa plec urgent din aceasta tara”. De ce? Il intreaba amicul? „Din cauza homosexualitatii”. Pai ce esti gay? „Nu, dar fii atent aici. Acum 500 de ani daca erai prins ca faceai asta te despicau in patru bucati cu caii, daca acum 200 de ani erai prins te spanzurau si iti ardeau trupul, acum 50 de ani luai puscarie pe viata, acum 20 de ani luai 12 ani de puscarie si erai facut de rusine, acum 5 ani primeai 6 ani de puscarie, acum 3 ani plateai o amenda ca pentru parcare. „Pai si de ce vrei sa pleci din tara?” „Vreau sa plec pana nu devine chestia asta obligatorie…”

  7. ,,O faza luata de la familia Sugiuc ,cand am fost la ziua unei nepote de a lui”:cand am intrat in hardughia ceea gaurita si cu cuvinte obscene scrise cu rahat pe pereti ,batranul sugiuc cu tigara in coltul gurii facea tuica de pufoaica Fetele cele mari erau intinse pe jos bete,in timp ce nepotica le dadea cu un felesteoc pe la nas si canta fel de fel de cuvinte obscene invatate de la boanghina ceea de babaciune drogata sugiuc.Batranul era drogat ca zicea ca lui nu-i place tuica ,o face pentru baba si pentru fete Deodata bouanu cu tate drogat s-a poticnit si in cadere a tras dupa el ,,alambicu” Va dati seama ce a urmat ?Ia opatit pe toti drogatul cu apa din aia fierbinte cu miros de rachiu,Focul cu roti de cauciuc s-a intins si a cuprins toata sandramaua Mosneagu si baba au tarait afara copilele mai mult moarte e cat vii Acum stateau toti cu fata la cer si cantau manele!

    • te scremi prea mult – nu ai stil , armonie , lirism. Generatie mutilata cu creierul formatat de interfata A.I….

    • Incearca sa eviti abuzul obscurantist, pentru ca saturezi compozitia.. Costea foloseste aluziile cu multa pricepere , insa el e javra securista batrana unsa cu toate alifiile..

  8. Incearca sa nu mai dai din leoarba kakaturi dihanie stricata si perversa costea sugiucului zburlit Bolmojesti cuvinte luate de pe pertii weceurilor pe unde te cultivi animal borat !
    In afara de carti de septica ce ai maicitit cazatura?

  9. cit de prosti pot fii acesti mincatori de mamaliga Moldovenii sa aleaga un gunoi de presedinta ca Muia Sandu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger