AcasăPoliticaIntrăm în scenariul anticipatelor! Ciucă bate degeaba la poarta PSD

Intrăm în scenariul anticipatelor! Ciucă bate degeaba la poarta PSD

Nicolae CiucaIntrăm în scenariul anticipatelor! Ciucă bate degeaba la poarta PSD

PSD și USR resping susținerea unui guvern minoritar în Parlament, iar în interiorul PNL tensiunea acumulată este gata să explodeze.

În interiorul PNL există o opoziție reală față de premierul desemnat Nicolae Ciucă, potrivit unor surse politice. Mai exact, liderii liberali refuză să-i acorde acestuia un mandat pentru crearea unui Guvern majoritar fie cu PSD, fie cu USR.

Florin Cîțu le cere liderilor PSD și USR să dea dovadă de maturitate politică și să susțină guvernul minoritar, în caz contrar existând și varianta alegerilor anticipate.

Guvernul Ciucă riscă să aibă soarta Guvernului Cioloș

Conform unor surse din PNL, Nicolae Ciucă nu va ceda și nici nu-și va depune mandatul de premier. În ciuda eșecului în formarea unei majorități, „generalul” va merge în Parlament, acolo unde riscă să aibă soarta lui Dacian Cioloș și să fie respins.

Cu al doilea Guvern respins de Parlament, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea de a dizolva Parlamentul și de a convoca alegeri anticipate, scenariul luat în calcul de liberali.

Varianta anticipatelor, susținută și de Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat marți, la B1 TV, că nu e exclus să se ajungă la alegeri anticipate dacă președintele Klaus Iohannis se încăpățânează să desemneze premieri care nu pot forma o majoritate.

„Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern care nu are majoritate parlamentară, eu vă spun că pentru prima oară în România sunt posibile alegerile anticipate. Contextul politic parlamentar e de asemenea natură încât trei partide sunt în situația de a-și dori anticipatele. Până la urmă ele sunt soluția dacă președintele se încăpățânează să nu țină cont de nevoia ca un premier desemnat să aibă capacitatea de a forma majoritate parlamentară”, a declarat Ludovic Orban.

author avatar
Andreea Vlad
1.028 afisari

9 COMENTARII

  1. Eu nu cred că liberalii și plusereii leghebetiști vor anticipate. Voi credeți?

    • Recunosc , si eu ma deghizez in babuta cand aplaud la Cotroceni dusa cu autobuzul ……hihihihihihi

  2. Da, singura solutie este suspendarea sasului iohanis care este cel care a adus tara la dezastru SI NEACCEPTAREA INSTALARII DIN NOU DE CATRE FORTELE EXTERNE OBSCURE ANTIROMANESTI A ALTUI PRESEDINTE CE SA FIE MERCENARUL LOR SI ACEIASI PROCEDURA DE PUS LA CONDUCEREA SERVICIILOR SI IN GUEVERN, ROMANI PATRIOTI, COMPETENTI , CU DEMNITATE NATIONALE, CARE SA NU FIE SANTAJABILI DE CATRE MAFIA INTERNA SI EXTEBNA !!!!

  3. NU SUNT ROMAN , ma amestec in ciorba romanilor conform instructiunilor primite de la Raion !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger