AcasăPoliticaIntră sau nu Ciolacu în cursa pentru Cotroceni? „Să schimbăm în primul...

Intră sau nu Ciolacu în cursa pentru Cotroceni? „Să schimbăm în primul rând…”/Ce spune Ciucă despre o eventuală candidatură la prezidențiale – VIDEO

(sursa foto: monitorulbt.ro)

Candidează politicienii aflați, la acest moment în a treia, respectiv, a patra funcție în stat și la șefia principalelor două formațiuni din cadrul actualei coaliții de guvernare la viitoarele alegeri prezidențiale? Atât președintele Camerei Deputaților, cât și premierul au primit întrebări pe această temă.

Marcel Ciolacu a părut să mențină suspansul pe această temă. Și a spus că nu a luat o astfel de decizie. „Eu cel puţin nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să schimbăm în primul rând unde a greşit PSD. (…) Haideţi să vorbim în anul 2024. Momentan avem o provocare în anul 2023. Va fi un an încărcat cu probleme economice, dar sperăm, prin construcția bugetului, să le gestionăm. (…) O maturitate politică îţi cere o precauţie în acest moment. Şi aici cred că aici e punctul comun pe care îl am cu Nicolae Ciucă. Încercăm o abordare precaută (…) şi trebuie să fim responsabili”, a afirmat Ciolacu, întrebat joi, la România TV, când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale.

Ciucă: „În acest moment există o singură posibilitate”

Pe de altă parte, și premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a fost întrebat, într-un interviu acordat aceluiași post TV și difuzat în seara zilei de 1 decembrie, dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale.

Iar șeful Guvernului a răspuns că „în acest moment există o singură posibilitate: să ne îngrijim de guvernare”.

Care e temerea premierului

Când a fost chestionat dacă i-ar fi teamă de un anume contracandidat, în perspectiva alegerilor din 2024, actualul premier a dat un răspuns scurt, cu trimitere la sfera spirituală. „Mi-e teamă de un singur lucru. Şi asta nu îmi aparţine, e de la Părintele Cleopa, să nu mor neîmpărtăşit. În rest, n-are de ce să ne fie teamă”, a spus liderul PNL.

„Sunt un om normal şi cred, da. (…) Credinţa nu se împărtăşeşte, deşi, ştiţi cum este cu împărtăşitul, tocmai am vorbit mai devreme. Credinţa se trăieşte, credinţa se arată prin ce facem. Şi dacă facem bine, atunci înseamnă că avem credinţă” – a spus Ciucă, după ce fusese întrebat dacă este o persoană credincioasă.

159 afisari

7 COMENTARII

  1. sper sa nu ajunga nici primministru . M-am lamurit si cu dânsul si cu dl Ciuca.
    Spun asta dupa cum vad ca conduc ei tara acum
    vai de noi! cu ce sunt mai buni ei decat doamna Dancila sau dl Catu sau Orban?
    Ce sa mai zic de ideile dlui Ciolacu de a da pensiile batranilor nostri DIFERENTIAT de la 1-12.5%La toti batranii trebuie dat 12,5 % sa fie clar
    Nu poti compara un pensionar fost necalificat cu un medic sau general sau inginer pensionar. Fiecare a muncit dar se ajunge la pensii mai mari la cei ce au muncit mai putin Nu mi se pare corect
    sa se dea ceva ajutoare dar nu pensii mai mari celor ce nu au vechime completa in munca

  2. Liberalii pesedeaua USR și UDMR dacă vor mai fi votați de romani vom trece la denumirea de țara și popor de imbecili

  3. Ia zi Ciolacule,cu cat ati mai majorat Bugetul noii securiati,fata de anul trecut ? Sursele de finantare pt. voi sunt rezervate,nici nu mai trebuie sa le ” identificati ” Pt. alocatiile copiilor 12 lei. Minus banii pt. abonamentele copiilor navetisti. Pai sa-si ia si ei abonamente pt. naveta dela chioscul de unde-si ia Cocotatul navetist abonament. Copii fraieri,nu stiu sa se descurce domne.

  4. Sigur trebuie un presedinte roman, patriot, cu demnitate, competent ce sa lupte pentru România și pentru romani, Sa nu fie dependent de interese obscure străine, sa nu fie șantajabil, sa susțină cu demnitate și competenta diplomatica la UE, NATO și în toate relațiile internationale, interesele și drepturile României și ale tuturor Romanilor!! Nu este necesara neapărat apartenenta la un partid , este bine ca de acum societatea civila, sau grupuri independente profesionale, organizate ale inginerilor, economiștilor, cadrelor didactice, ale cetățenilor, sa propună public personalități demne de a fi aleși în funcția de președinte al Romaniei și care dupa o dezbatere publica sa fie susținuți pentru candidatura la alegerile pentru președinte ! Este neapărat nevoie de implicarea tuturor romanilor la aceasta acțiune dacă vrem sa nu mai avem parte de mercenari puși în funcția de președinte de forte obscure externe antiromanești care ne-au vândut tara!!!!
    1 TRACKBACK / PINGBACK

  5. Nu cred ca e cineva pregatit sa-l inlocuiasca pe Klaus. Ar fi cineva probabil doar Geoana dar are o misiune externa. Poate Aurescu dar nu cred ca trece.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger