AcasăPoliticaÎntâlnire Iohannis-Cîțu. Ce speranță există la nivelul USR PLUS: Ar fi o...

Întâlnire Iohannis-Cîțu. Ce speranță există la nivelul USR PLUS: Ar fi o decizie înțeleaptă, care ar debloca această situație – VIDEO

Întâlnire Iohannis-Cîțu. La ce se speră de la președinte. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS: ”Astfel să terminăm această criză politică” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Ionut Mosteanu)

Sunt ore decisive cu privire la criza guvernamentală.

Până să înceapă o nouă ședință a Biroului Permanent Reunit din Parlament, menită să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură la adresa guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR, dar și înainte ca la Cotroceni premierul Florin Cîțu să dea ochii cu președintele Iohannis, liderul deputaților USR PLUS a ieșit la declarații.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii conduse de către Dan Barna și Dacian Cioloș a anunțat ce așteptări ar avea de pe urma discuțiilor de ultim moment dintre Iohannis și Cîțu – întâlnire anunțată public de la Cotroceni. E vorba despre întrevederea între patru ochi dintre liderii de la Cotroceni și Palatul Victoria, programată pentru luni, la ora 12.30. Și anume că nutrește speranțe că președintele îi va cere actualului premier, despre care USR PLUS a anunțat deja în numeroase rânduri că îl vor plecat din fruntea Guvernului, să facă un pas în spate.

”Înțeleg că astăzi este o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și premierul Cîțu. Sper ca în urma acestei întâlniri, președintele Klaus Iohannis să-i ceară lui Florin Cîțu să facă un pas în spate și astfel să terminăm această criză politică, să ne reașezăm la masă cu partenerii de la PNL și UDMR, să continuăm ce am început acum opt luni de zile, cu un nou premier de la PNL”, a declarat Moșteanu, luni dimineață, în fața presei.

Oficialul USR PLUS consideră că ”ar fi o decizie înțeleaptă, de oameni de stat, care ar debloca această situație”.

Moșteanu, despre mesjaul lui Iohannis: Nu de mesaje publice era nevoie, ci de exercitarea activă a rolului de mediator

Pe de altă parte, referindu-se la mesajul pe care l-a transmis recent șeful statului, pe o rețea de socializare, Moșteanu a spus că ”din păcate, nu de mesaje publice era nevoie, ci de exercitarea activă a rolului de mediator dat de Constituție”.

“Ar fi fost bine ca acest lucru să se întâmple miercuri sau joi, când avea pe masă hârtia de revocare a lui Stelian Ion. Atunci ar fi avut toate pârghiile și toate posibilitățile să deblocheze situația, această criză în care a aruncat Florin Cîțu Coaliția și țara. Însă nu știu de ce nu a făcut-o”, a mai spus Moșteanu.

USR PLUS: PSD-ul lui Marcel Ciolacu ne va arăta astăzi dacă îl susțin sau nu pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru

Totodată, din direcția formațiunii politice conduse de către Barna și Cioloș s-a mai transmis, luni, un mesaj categoric. De această dată, menit să ajungă în principal la urechile liderului PSD, Marcel Ciolacu.

”De la ora 12:00, are loc o nouă ședință a Biroului Permanent Reunit din Parlament pentru deciderea calendarului moțiunii de cenzură. La ultimele două ședințe convocate, PSD a boicotat prin absență.

PSD-ul lui Marcel Ciolacu ne va arăta astăzi dacă îl susțin sau nu pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru.

Cum am ajuns aici? USR PLUS s-a împotrivit marelui jaf național – PNDL 3. Un program de 50 de miliarde de lei pentru baroni. Florin Cîțu l-a șantajat și demis pe Stelian Ion pentru refuzul de a aviza un program național de furat.

Florin Cîțu trebuie să plece. Astăzi și PSD poate arăta că își doresc același lucru”, stă scris în postarea de pe pagina oficială de Facebook a USR PLUS.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru USR PLUS

Reamintim că președintele Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în contextul crizei guvernamentale și a moțiunii USR PLUS îndreptate împotriva Guvernului din care face parte formațiunea politică.

”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. (…) Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat”, a transmis, între altele, Klaus Iohannis.

Mai mult, președintele a cerut USR PLUS să revină la dialog. ”Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, a mai transmis Iohannis, în încheierea mesajului său.

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger