AcasăPoliticaInsolvență Euroins/Cele două soluții pe care le propune PSD-ul. Zetea: „Există posibilitatea ca...

Insolvență Euroins/Cele două soluții pe care le propune PSD-ul. Zetea: „Există posibilitatea ca statul român să…”

Subiectul despre care se discută intens în ultimele ore și-a găsit o primă reacție la nivelul Partidului Social Democrat, prin vocea vicepreședintelui Gabriel Zetea.

Intrarea în insolvență a Euroins este un lucru extrem de îngrijorător, declară, vineri, la RFI social-democratul Zetea. Vicepreședintelui PSD i-a fost cerut un punct de vedere pe marginea informației legate de insolvența Euroins. Totul, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis ca firma Euroins să intre în insolvență, susțin surse citate de Libertatea.

O primă soluție

Zetea spune că PSD-ul are soluții, pe care le va propune în primă fază în cadrul discuțiilor la nivel de coaliție. E vorba despre posibilitatea ca statul român să susțină intrarea pe piață a unui nou jucător, respectiv a unui nou asigurator, dar și despre plafonarea prețului RCA.

Nu este primul caz și este extrem de îngrijorător. Aceste falimente sau insolvențe, reorganizări nu fac decât să ducă la creșterea prețului RCA pentru fiecare dintre români. PSD are soluții, pe care le vom propune întâi și întâi în cadrul coaliției, sperăm să avem acceptul partenerilor de la PNL și de la UDMR, odată ce dispare un jucător de pe piață, el trebuie înlocuit.

Există posibilitatea ca statul român să susțină intrarea pe piață a unui nou jucător, a unui nou asigurator, care să aibă în spate finanțarea statului român și care să regleze cumva prețurile de pe piață. Vedem în ceea ce privește anul trecut au crescut de exemplu polițele RCA și anul trecut și s-a triplat aproape profitul pe care l-au avut asiguratorii, deși ei se plâng că prețul polițelor RCA este mult prea mic și nu le acoperă cheltuielile”, spune Gabriel Zetea, citat de rfi.ro.

O a doua soluție văzută de PSD: „Plafonarea prețului RCA, dar la nivelul dinainte de creștere”

Zetea a vorbit și despre o a doua variantă văzută ca o soluție de către cei de la PSD. Și anume plafonarea prețului RCA – dar la nivelul dinainte de creștere, a ținut să puncteze oficialul din conducerea formațiunii social-democrate.

Vedem că există o discrepanță foarte mare între ce spun ei și rezultatele financiare ale acestor agenți economici. Eu, personal, nu înțeleg și nici PSD-ul nu are cum să înțeleagă de ce ASF a venit întâi și-ntâi în această lună cu creșterea polițelor RCA și abia apoi începem să discutăm despre plafonare. Nu, plafonarea trebuie făcută la prețurile dinainte și asta este a doua soluție pe care o avem, plafonăm prețurile RCA, pentru că în acest moment este evident că profiturile obținute de aceste companii sunt mult prea mari, în comparație cu posibilitatea de suportabilitate a populației. Deci intrarea unui nou jucător pe piață, susținut financiar de către statul român, de către băncile de stat, CEC, EximBank și apoi plafonarea prețului RCA, dar la nivelul dinainte de creștere”, a conchis Zetea.

author avatar
Andrei Coman
455 afisari

8 COMENTARII

  1. curvele din psd vorbesc de parca ar fi in opozitie , toate aceste jafuri si cele din energie au fost patronate de actuala otrava , psd-pnl -udmr !

  2. Bai Zetea ti-e frica de Simion ,de AUR?
    Dar de ce tuciuriule ,de ce te -ngrozeste,
    Lingeti la greu un alogen brontozaur
    Care la rau si contra noastra urzeste

    Esti acum in compania jegoasa
    A nebunilor PNDlisti ,niste prosti
    Care au esuat tara ,fiinte scarboase
    Si vreti sa fiti si voi nise rai si anosti?
    Cu asa atitudine veti fi votati
    La sfantul asteapta prostani esuati !

  3. PSD UL asta si-a fugarit oamenii capabili si onesti gen PLesoianu ,Dragnea,Dancila,Sevil, Ponta si a adus lepre lingatoare ,oameni de paie care ling la greu seful statului care este ca ei …un corupt cu C mare Tara asta e putreda de coruptie ,,ca in vestul salbatic””Pestele se strica de la cap .Bine spunea Austriacul!Acum suntem amenintati ca pierdem miliarde de Euro daca nu desfiintam pensiile speciale cu asa increngaturi de corupti Daca le desfiinteaza procurorii au de lucru si trec la dosare Nu exista un politruc plasat acolo sus sa nu merite puscariaPrimul Iohannis si dupa el toata sandramaua se darama Stat democratic ,stat de drept tot haraie politrucii Canci…!Stat corupt ,stat balcanic,stat de mafioti mai ceva ca in Sicilia !

  4. De ce credeti ca garoiul asta de Zetea (de unde dracu o mai fi aparut ,ca nu se stia de el pana mai deunazi) tot arunca mizerii catre partidul lui Simion?Garoiul stie ca-l paste temnita daca vine un partid de oameni patrioti si corecti De ce iau in deradere notiuni de patrie ,patriot popor ?Pentru ca ei sunt vanzatori corupti si hoti si au morcovul cat sfecla Garoii naibii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger