AcasăPoliticaÎnșelăciune la nivel înalt

Înșelăciune la nivel înalt

Despre Grupul de Comunicare Strategică am scris, prima dată, la 22 aprilie 2020. Mă întrebam, atunci, din cine este alcătuit, căci nu gustam gluma proastă că are în componență specialiști în comunicare de la toate ministerele și serviciile care au responsabilități în combaterea pandemiei, Poliție, Jandarmi etc. Mai multe surse mi-au confirmat ulterior că, pe lângă alții, ar fi vorba de șefii birourilor de presă sau de comunicatori de la aceste instituții. Ce-mi putea transmite mie șeful biroului de presă de la Poliția Canină? Vela, ne crezi retardați?

Hotărârea care dă Guvernul de gol că știa de epidemie

Tot atunci, în aprilie, descopeream că șeful acestui organism era Eduard-Andi Manciu, un liberal obscur, după părerea mea, dar cu trecere și pe la Palatul Victoria, unde funcționa în calitate de consilier al lui Ludovic Orban, și pe la Cotroceni, unde presta soția lui, tot consilier.

Trăiește urât sau minte prost?

Pe 24 februarie, se emite Hotârârea de Guvern nr.2 privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecțiilor cu Coronavirus. La punctul 6, aceasta prevedea înființarea unui grup de comunicare strategică. Data este importantă. Ce știa deja Guvernul despre epidemie și nu voia să spună? Primul caz în România apărea abia după două sau trei zile. Apoi, la o săptămână distanță, Iohannis declara „… până și persoanele mai vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala!” De ce era nevoie de Grup și ce trebuia să comunice din moment ce nu exista niciun pericol? Pe 15 martie, Iohannis declară starea de urgență. Abia după această dată se puteau face numiri pe funcții sau se puteau ocupa posturi fără obligativitatea susținerii unui concurs. Dar Eduard-Andi Manciu și Sorina Coșbuc, fosta producătoare TV a lui Rareș Bogdan, ajunsă consiliera lui Marcel Vela, erau deja pe posturi la Grup încă din 3 martie. O certifică semnătura lui Raed Arafat, care a tăcut mereu în legătură cu aceste numiri. Doctore, trăiești urât sau doar minți prost? E doar o nedumerire.

author avatar
Valentin Boeru
5.220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger