AcasăPoliticaÎngrijorare în rândul bucureștenilor, din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile....

Îngrijorare în rândul bucureștenilor, din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Nicușor Dan vorbește de ”capcane pentru ţânţari” – VIDEO

Îngrijorare în rândul bucureștenilor, din cauza țânțarilor purtători ai virusului West Nile. Nicușor Dan vorbește de ”capcane pentru ţânţari” - VIDEO

Problema țânțarilor menține atenția locuitorilor Capitalei, mai ales că s-a aflat recent de existența unor zone din oraș unde au fost identificate astfel de insecte purtătoare ale virusului West Nile. O situație cu adevărat îngrijorătoare, mai ales pentru oamenii care au copii și ies cu ei în parcurile din Capitală, dar nu numai.

Aflat, vineri, 23 iulie, pe șantierul de la pasajul Doamna Ghica, unde au fost reluate lucrările, primarul Capitalei a fost întrebat de ce a început campania de dezinsecţie mai târziu în acest an. Edilul a invocat ”lipsa banilor, din lipsa bugetului”, dar a ținut să spună că se intensifică ritmul acestor tratamente.

”Dar suntem deja, tocmai pentru că a fost o întârziere la început, ritmul de tratamente este mai mare. Deci în anii precedenţi erau şapte tratamente pentru ţânţari, anul acesta o să facem 14 şi acum suntem la al cincilea. (…) Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care pot să spună care sunt speciile de ţânţari care circulă, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă şi de sesizările şi de la Institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo”, a completat primarul Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei: Nu există vreun caz de infectare cu acest virus la bucureșteni

Edilul a făcut din nou referire la aceste capcane pentru țânțari, în continuarea explicațiilor pe această temă. ”Pe teritoriul Municipiului București există mai multe puncte – capcane de țânțari se numesc – în care se… nu cunosc tot procesul să vi-l explic, dar rezultatele sunt semnificative pentru populația de țânțari care trăiește în acea zonă”, a mai declarat primarul Dan.

Unica veste bună, până acum, este aceea că, din câte a anunțat chiar edilul, nu există vreun caz de infectare cu West Nile în rândul bucureștenilor. ”Sunt în contact cu Direcția de Sănătate Publică, nu există vreun caz de infectare cu acest virus la bucureșteni”, a susținut Nicușor Dan.

Primăria Capitalei: S-a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor

De altfel, încă din ziua precedentă, respectiv joi, 22 iulie, Primăria Capitalei a transmis precizări cu privire la acțiunile ce vizează combaterea țânțarilor.

Iată ce s-a anunțat:

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la apariția, în București, a unor țânțari purtători de virusul West Nile, PMB informează:

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.
Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.
Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica”.

182 afisari

3 COMENTARII

  1. Suntem la sfârșit de iulie și se face etapa 5 din 14; una in August, una in septembrie, restul noiembrie, decembrie și ianuarie. Foarte eficient

  2. Da deci intr-o capcana intra 100 de tantari iar o femela de tantar tigru care aduce boala de-ti explodeaza capu depune 100000 de larve.

  3. Mai bine facea un lac mare mare turna sange de bou să-i atraga, apoi seara intindea o plasa mare peste si ii prindea in capcana pe toti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger